Gua Sha massage werking

Alles over Gua Sha, de Oude Kunst

Ben je klaar om een eeuwenoude schoonheidsgeheim te ontdekken dat je huid laat stralen en je lichaam ontspant? Maak kennis met Gua Sha, de wellness sensatie die zowel je uiterlijk als de innerlijke rust een boost geeft. Of je nu op zoek bent naar een verkwikkende gezichtsmassage, diepe rug ontspanning, of gewoon wil genieten van de therapeutische voordelen, Gua Sha is de perfecte toevoeging aan je self-care routine. Duik mee in de wereld van deze bijzondere schrapers en ontdek hoe deze eenvoudige, maar krachtige techniek je algehele welzijn kan transformeren! Deze therapie maakt gebruik van een gladde steen of schraper om de huid zachtjes te masseren en te stimuleren. Het resultaat? Een stralende huid en een ontspannen geest.

Gua Sha Therapie

gua sha gebruiken uit het filmpjeGua Sha therapie is een oude genezingsmethode die zijn oorsprong vindt in de traditionele Chinese geneeskunde. Deze therapie draait om het gebruik van een gladde schraper, vaak gemaakt van jade of hoorn, om de huid te masseren en spanningen te verlichten. Het doel van Gua Sha is om de energiestroom, of ‘Qi’, in het lichaam te bevorderen en de natuurlijke balans te herstellen.

Hoe Werkt Gua Sha Therapie?

Gua Sha therapie werkt door middel van het schrapen van de huid met lange, stevige bewegingen. Deze techniek helpt bij het losmaken van gespannen spieren en het verbeteren van de bloedcirculatie. De druk die wordt uitgeoefend tijdens de behandeling veroorzaakt kleine, oppervlakkige kneuzingen, die bekend staan als ‘sha’. Deze roodheid is een teken dat de stagnatie in de energiebanen wordt opgeheven en dat het lichaam begint te genezen.

Voordelen

 1. Verlichting van Spierpijn en Spanningen: Gua Sha is bijzonder effectief bij het verlichten van spierpijn en spanningen. Door de diepe massage worden knopen en stijfheid verminderd, wat zorgt voor een gevoel van ontspanning en welzijn.
 2. Verbeterde Bloedcirculatie: De schrapende bewegingen stimuleren de doorbloeding, wat helpt bij het afvoeren van afvalstoffen en het aanvoeren van zuurstofrijk bloed naar de spieren en weefsels. Dit bevordert het herstel en de regeneratie van het lichaam.
 3. Vermindering van Ontstekingen: Gua Sha kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en zwellingen. De verhoogde doorbloeding en het vrijkomen van ontstekingsremmende stoffen in het lichaam dragen bij aan het herstelproces.
 4. Ondersteuning van het Immuunsysteem: Door de verbeterde bloedcirculatie en het afvoeren van gifstoffen, kan Gua Sha therapie ook bijdragen aan een sterker immuunsysteem. Het lichaam wordt efficiënter in het bestrijden van infecties en het genezen van wonden.

Gua Sha Gebruiken

Het gebruiken van Gua Sha is eenvoudig en effectief. Begin met een schone huid en breng een gezichtsolie of serum aan om de schraper soepel over de huid te laten glijden. Houd de steen in een hoek van ongeveer 15 graden ten opzichte van de huid en maak lange, vloeiende bewegingen. Werk altijd van het midden van het gezicht naar buiten toe. Voor het lichaam zijn stevigere bewegingen nodig om diepere spanningen los te maken. Het wordt toegepast op verschillende delen van het lichaam, afhankelijk van de klachten en behoeften van de persoon. Voor het lichaam wordt vaak stevigere druk gebruikt om diepere spanningen los te maken, terwijl voor het gezicht zachtere, vloeiende bewegingen worden toegepast voor een verjongend effect.

De Oorsprong

De Gua Sha techniek heeft zijn wortels in de traditionele Chinese geneeskunde, waar het al duizenden jaren wordt gebruikt. Het woord “Gua” betekent schrapen en “Sha” verwijst naar de roodheid die op de huid verschijnt als gevolg van de behandeling. Deze roodheid wordt gezien als een teken dat de stagnatie in de energiebanen (meridianen) wordt opgeheven.

De schraper zelf is een essentieel onderdeel van de Gua Sha praktijk. Traditioneel zijn de schrapers gemaakt van materialen zoals Jade, hoorn, of roestvrij staal. Jade is bijzonder populair vanwege de veronderstelde helende en koelende eigenschappen. Elke schraper is zorgvuldig ontworpen met gladde randen om comfortabel over de huid te glijden zonder schade te veroorzaken.

De Gua Sha techniek en de schraper zijn meer dan alleen tools voor fysieke behandeling; ze zijn diep geworteld in de filosofie van balans en harmonie van lichaam en geest. Door regelmatig gebruik van deze oude techniek kunnen zowel fysieke als energetische blokkades worden opgeheven, wat leidt tot een verbeterd welzijn en vitaliteit.

Gua Sha Gezichtsmassage

Een Gua Sha gezichtsmassage is een luxe toevoeging aan je schoonheidsroutine. Het vermindert wallen, verbetert de elasticiteit van de huid en geeft een gezonde glow. Start bij de kin en werk omhoog langs de kaaklijn, wangen en voorhoofd. Besteed extra aandacht aan gebieden waar spanning zich vaak ophoopt, zoals de nek en de slapen. Regelmatig gebruik van Gua Sha gezichtsmassage resulteert in een zichtbaar jonger en stralender uiterlijk. Het biedt een prachtige manier om zowel lichaam als geest te verjongen. Het is eenvoudig thuis te gebruiken en past perfect in een moderne self-care routine. Probeer het vandaag nog en ontdek de voordelen van deze oude, maar zeer effectieve techniek.

Verschillende soorten massagers: Rozenkwarts, Obsidiaan en Jade

Gua Sha stenen komen in verschillende soorten en elk type steen heeft zijn eigen unieke voordelen. Hier bespreken we drie populaire soorten: rozenkwarts, obsidiaan en jade.

Rozenkwarts

Rozenkwarts staat bekend als de steen van liefde en harmonie. Het is een roze gekleurde kristal die vaak wordt gebruikt in schoonheids- en zelfzorgrituelen.

Voordelen van Rozenkwarts:

 • Verzachtend en Kalmerend: Rozenkwarts staat bekend om zijn zachte energie, wat helpt om de huid te kalmeren en te verzachten. Het is ideaal voor mensen met een gevoelige of reactieve huid.
 • Verbeterde Bloedcirculatie: Net als andere Gua Sha stenen helpt rozenkwarts bij het stimuleren van de bloedcirculatie en het afvoeren van gifstoffen, wat resulteert in een stralende teint.
 • Emotionele Heling: Rozenkwarts wordt vaak geassocieerd met emotionele genezing. Het kan helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van een gevoel van liefde en zelfacceptatie tijdens de massage.

Obsidiaan

Obsidiaan is een krachtige vulkanische steen die bekend staat om zijn beschermende en helende eigenschappen. Het is meestal zwart van kleur en wordt gewaardeerd om zijn vermogen om negatieve energie te absorberen.

Voordelen van Obsidiaan:

 • Bescherming en Zuivering: Obsidiaan helpt om negatieve energie te absorberen en te beschermen tegen schadelijke invloeden. Dit maakt het ideaal voor mensen die zich gestrest of overbelast voelen.
 • Diepe Spanning Verlichting: De steen staat bekend om zijn vermogen om diepe spanningen en blokkades in het lichaam los te maken, waardoor het bijzonder effectief is voor gebruik op gespannen spieren.
 • Ontstekingsremmend: Obsidiaan kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van een gezondere, evenwichtige huid.

Jade

Jade is een van de meest traditionele Gua Sha stenen en wordt al eeuwenlang gebruikt in de Chinese geneeskunde. Deze groene steen staat symbool voor rust, balans en welvaart.

Voordelen van Jade:

 • Koelende Eigenschappen: Jade staat bekend om zijn natuurlijke koelheid, wat helpt om de huid te kalmeren en ontstekingen te verminderen. Dit maakt het ideaal voor het verminderen van zwellingen en wallen onder de ogen.
 • Balans en Harmonie: De steen helpt om balans en harmonie in het lichaam te brengen, wat bijdraagt aan een gevoel van welzijn en ontspanning.
 • Anti-Aging: Jade wordt vaak geprezen om zijn anti-aging voordelen. Regelmatig gebruik kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, en zorgt voor een stralende, jeugdige huid.

Ontdek Meer Eeuwenoude Wellnessmethoden met Edelstenen

Naast Gua Sha bieden we ook een scala aan andere eeuwenoude wellnessmethoden met edelstenen die je zelfzorgroutine naar een hoger niveau tillen. Onze collectie omvat:

Massage Rollers: Deze rollers, vaak gemaakt van jade of rozenkwarts, helpen de huid te kalmeren en te verjongen. Ze verbeteren de bloedcirculatie, verminderen zwellingen en zorgen voor een stralende teint. bekijk onze massage rollers hier

Massage Staven: Perfect voor diepere spiermassage en spanning verlichting. Deze staven zijn ideaal voor het behandelen van knopen en het bevorderen van een ontspannen lichaam. Bekijk onze massage staven hier

Yoni Eieren: Deze eieren, gemaakt van verschillende helende kristallen, worden gebruikt voor bekkenbodemoefeningen en energetische reiniging. Ze bevorderen de vrouwelijke gezondheid en het innerlijke welzijn. Bekijk hier onze Yoni eieren.

Gua Sha instructie filmpjes

Gezichtsbehandeling

Nog een Gezichtsbehandeling

Guasha massage lichaam

Reacties

0 gedachten over “Gua Sha massage werking

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>