Nefriet (Jade)

Nefriet (jade) hangers
Nefriet (jade) hangers

Voor alle producten in de webshop die uit Nefriet bestaan of het bevatten klik hier.

Werking Nefriet

Nefriet is een van de twee steensoorten die Jade worden genoemd. De ander is Jadeiet. Tegenwoordig word de steen Nefriet genoemd als er meer Nefriet dan Jadeiet in de steen aanwezig is. Andersom is dit ook het geval. De werking van beide steensoorten is precies gelijk.

Werking Jade

Jade is in Azie en vooral China de meest populaire steensoort en in Nederland nu langzaamaan bezig met een ware opmars. De steen si niet enkel door haar prachtige uiterlijk gewild. Ze heeft een aantal verleidelijk fijne eigenschappen.

Jade reinigt, beschermd (voornamelijk fysiek), zorgt voor harmonie en evenwicht. Een andere veel geroemde eigenschap is haar kracht om welvaart, geluk en voorspoed aan te trekken. Dit doet ze ondermeer door het aanbrengen van creatieve ideeen en tegelijk de kracht te geven om ze uit te voeren. Bovendien helpt ze om emoties los te laten en stimuleert ze zelfredzaamheid en zelfverwezenlijking.

Het is een goede steen om bij je te dragen tijdens een reis of vakantie voor wat extra bescherming. Fysiek werkt jade sterk reinigend, brengt allerlei lichamelijke systemen in balans en verwijdert gifstoffen uit het lichaam. Het heeft een positieve werking op nieren en bijnieren, blaas, het zenuwstelsel, vruchtbaarheid en bij de bevalling.

Jade is meestal olijf kleurig maar kan van lichtgroen tot geel naar bruin en paars gaan. Jade is doorschijnend tot opaak met een glasachtige tot zijdeglans. Jadeiet is naast nefriet, één van de twee steensoorten die jade genoemd wordt. Er zijn ook verschillende andere gesteente die als imitatie jade worden verkocht. Meestal wordt hier serpentijn voor gebruikt. Dit wordt soms verkocht onder de naam New Jade, maar dit is geen echte jade. Van New Jade wordt gezegd, dat het de werking van groene jade benadert.

Het zal je verbazen maar Jadeïet in zuivere vorm is wit! Het komt ook in andere kleuren voor, meestal pasteltinten: groen, roze, bruin, rood, blauw, oranje en geel. ‘Imperial Jade’ is de uitzondering: sprekend Smaragd- of appelgroen. Uiterst zeldzaam en dus heel duur. Overigens is in de Chinese cultuur alleen bewerkte Jade waardevol. In ‘Sanzijing’, een boek dat vanaf de dertiende eeuw tot 1950 als handleiding voor het basisonderwijs werd gebruikt, staat het volgende: ‘Als men Jade niet polijst, is het geen kostbaar ding. Als een mens niet leert, heeft zijn leven geen zin, want hij kent de normen, waarden en respect van het leven niet en zal dus nooit talentvol worden’. Doe er je voordeel mee!

Nefriet Jade is harder dan staal; vroeger maakt men er wapens en gereedschappen van! De kleuren van Nefriet zijn minder delicaat en minder zuiver dan van Jadeïet. Kenmerkend zijn de kleuren spinazie- of saliegroen. In elk geval donkerder dan het groen van Jadeïet.

Verzorging
Jade kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

Sterrenbeeld
Weegschaal

Chakra
4e chakra (hart)

N.b. Natuurlijk zijn de stenen niet enkel voor de hier genoemde sterrenbeelden en chakra’s maar doen ze ook voor anderen hun werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn werk dus net zo goed voor ieder ander.