Volle Maan in Kreeft 30 December 2020

volle maan in kreeft 30 december
volle maan in kreeft 30 december

Er is weer een jaar voorbij en deze maan geeft je de kans om terug te kijken maar vooral ook vooruit. De invloed van kreeft op de maan (30 december, 04:30) is er een van emotie, weemoed en een positieve blik. Kijk terug op dit jaar en besef wat er geleerd is, wat mag achterblijven in dit jaar en wat er juist mee mag naar 2021. Er is een hoop mis in de wereld momenteel. Soms lijkt het wel alsof de hel langzaam naar boven sijpelt om  de levensdimensie te overspoelen. Die hel en hemel zijn echter beiden hier. Het is maar net wat jij er mee doet. Zo boven zo beneden, het Koninkrijk Gods is in u. En zo zijn er nog veel meer zinnen uit spirituele boeken van weleer die je eigenlijk steeds maar weer tips geven over hoe het daadwerkelijk zit. Dus kijk terug en laat achter.

Het licht in jezelf mag schijnen. Het steeds concentreren op het negatieve trekt het alleen maar aan. Soms lijkt de gehele wereld zo verdorven. Kindermisbruik, geweld, manipulatie etcetera. Maar herinner je dat het licht in jou altijd harder schijnt. Je hoeft het enkel toe te laten. Datzelfde licht zal anderen het licht in hen doen herinneren. Kreeft in maan staat dan ook vooral voor een vleugje optimisme naar de toekomst. Een maan die ons doet herinneren dat onze aard er een van liefde en vrede is. Dat we nieuwsgierige wezens zijn die willen ontdekken, spelen en lol maken.

Familie banden

Ook in de familiebanden (handig zo rond de feestdagen) wil deze maan graag een handje helpen. Veel mensen vinden het wat lastig om naar familie toe te gaan. Dit komt enkel door het niet accepteren van het verleden. Wat is er gebeurt en waarom? We gaan er veelal teveel over in ons hoofd zitten. Belangrijker is te weten dat het is gebeurt, dat jij er bij aanwezig was en dat het zich niet nu afspeelt. Laat het los. Bekijk oude familie albums of haal herinneringen op. Juist in de familieband ligt veel aardse genezing voor het leven dat je nu leeft. Ook de band met de moeder staat centraal. Niet enkel de aarding met deze planeet maar ook met degene die jouw lijf en leden hier bestemming heeft gegeven. De band tussen een kind en een moeder is een speciale en soms ook moeilijke doordat ook moeders nu eenmaal niet perfect zijn. Laat het beeld varen dat je hebt bij de perfecte moeder en probeer haar te zien als een mens net als jij. Op het moment dat de blokkades tussen kind er moeder langzaam vervagen kan er weer volop liefde voor de eigen zelf stromen. Zorgzaamheid en zelfliefde worden namelijk door de moeder doorgegeven aan een kind waar de vader je autonomie leert.

Even uitrusten

Het is tijd om tot bezinning te komen. De maan in kreeft van 30 december brengt een verzachtende energie. Rust maar even uit. Niet te streng zijn voor jezelf. Geen doe energie maar gewoon even helemaal tot rust komen. Wie ben jij in 2020 geweest en wie wil jij in 2021 zijn? Want wie jij bent is een steeds veranderlijk proces in dit aardse leven. Elke verandering in denken of zijn veranderd jouw leven compleet.

Uranus

De invloed van Uranus op de volle maan zorgt er voor dat je een grote drang naar vrijheid kunt ervaren. Om dit grotere vrijheid te bereiken kan de kosmos middels Uranus je impulsen geven. Grotere inzichten en de drang om er actie naar te gaan ondernemen. Ook kan er de drang zijn anderen te helpen. Die inzichten kunnen vrijwel direct komen terwijl de drang om actie te ondernemen waarschijnlijk pas begin tot midden januari op komt zetten. Want ‘remember’ het is nu eerst even tijd om tot rust te komen zodat die dadendrang zo ondersteunt kan worden door een uitgeruste en fitte jij.

Tweelingzielen

Voor Tweelingzielen kan dit een heftig maantje zijn. Ineens kunnen de oogschellen afvallen zodat ze zien hoe het echt zit. De roze wolk is weg en de realiteit zet in. Dit kan voor wat problemen in een relatie zorgen, heftige ruzies zelfs. Tegelijk kan dit soort duidelijkheid er natuurlijk ook voor zorgen dat je samen tot oplossingen komt. Elkaar nog beter leert begrijpen en dichter bij elkaar komt te staan.

 

0 gedachten over “Volle Maan in Kreeft 30 December 2020

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>