Volle Maan in Leeuw Januari 2021

Donderdag 28 januari om 20:18 is het weer volle maan. Niet zomaar een dit keer maar echt een heftige die ook tot grootse heling kan leiden mits goed doorleeft. De maan staat in Leeuw ter voorbereiding op de leeuwenpoort van augustus (die op nieuwe maan valt). Het komende half jaar, tot aan de leeuwenpoort, ga je steeds meer in je kracht staan, het hart volgen. De laatste jaren een bult aan zelfkennis verkregen? Dat is nog niks. In de komende tijd gaat er nog meer open. Deze maan(d) komen veel schaduwkanten naar boven. In jezelf en dus ook in de uiterlijke omgeving. Wie ze durft te accepteren, doorleven zelfs kan zichzelf transformeren. Meer rust, liefde en dus algehele vrede. Maar; first things first.

Mercurius en het T-vierkant

Er ontstaat een aparte situatie. Een erg heftige zelfs. Vanaf 30 januari gaat Mercurius in Retrogade in. Een periode van bezinning, een waar we naar binnen mogen keren. Maar ook een periode van miscommunicaties en simpelweg een tijd waarin Murphy’s wet lijkt uitgevonden. Alles dat mis kan gaan lijkt ook mis te gaan. Nu is het zo dat daarnaast ook een T-vierkant plaats vind. De Maan, Zon, Jupiter, Saturnus, Mars, Uranus en Lilith vormen een vierkant. Deze constellatie zorgt voor spanningen, woede zelfs. Lang opgekropte woede kan ineens naar buiten komen in grootse furie. Dat zien we nu al deels gebeuren met alle rellen. Sterker nog die rellen zijn geheel verklaarbaar als de onderliggende gevoelens die naar boven komen in deze tijd duidelijk worden. Het T-vierkant laat de schaduwkanten van het gedachte patroon omhoog komen. Voel jij je ergens diep van binnen niet geliefd, niet gezien of niet begrepen? Heb je het gevoel dat je veiligheid in het gedrang komt, dat jouw manier van leven bedreigt wordt? Al dit soort emoties komen naar boven. Heel fundamentele angsten die in de huidige tijdsgeest nog eens extra urgentie krijgen ook. Zoals eerder vermeld is dit tegelijk een grote kans. Een kans om dit in je eigen binnen wereld op te lossen. De wereld om je heen te zien als de spiegel die ze is. Accepteer de gevoelens, laat ze zijn. Voel ze. Houdt de gevoelens niet tegen en laat ze niet tot uitbarsting komen in woede maar heb begrip voor jezelf en deze gevoelens. Laat ze zijn en je zal merken dat ze tot rust komen. Acceptatie is de weg tot heling.

Dwergplaneet Cheiron

Heling want dwergplaneet Cheiron doet ook een duit in het zakje. De planeet wordt ook wel de gewonde genezer genoemd. En zijn velen van ons dat niet op dit moment? Lichtwezens met wonden die er voor zorgen er nog een weg te gaan is. Misschien weet en voel je de kracht van liefde al. Misschien wentel je nog in zelfmedelijden, misschien ben je nu druk bezig met de schaduwkanten of vind je de liefde zo mooi dat je die schaduwkanten weg duwt. Juist deze maan waarin ze weer (pijnlijk) zichtbaar worden is Cheiron een lichtpuntje. Ze brengt verzachting en zorgt dat als je wil de pijnen uit het verleden geheeld mogen worden. Weer door middel van acceptatie. Zie jezelf als onderdeel van de situatie niet langer als slachtoffer. Want hoe je het ook wend of keert; elke vervelende situatie in je leven heeft een ding gemeen. Jij was er bij aanwezig. Dus neem verantwoording voor jouw gedachte patronen, jouw perceptie. Accepteer zodat het niet langer een overheersende factor is.

Tweelingzielen

Ook tweelingzielen gaan op reis in zichzelf. Accepteer de schaduwkanten in jezelf om een diepere connectie met de ander mogelijk te maken. Mercury in Retrogade kan zorgen voor miscommunicaties. Het kan zijn dat verschillen in deze tijd uitvergroot worden. Besef je woede is enkel een uiting van pijn. Om samen een nog diepere connectie aan te kunnen gaan moeten jullie beiden naar binnen keren. Kijk waar de pijnen liggen, accepteer ze. Het mooie aan tweelingzielen is dat die pijnen ook in de ander gezien worden. De tweeling fungeert als spiegel. Kijk met mededogen en liefde naar de ander. De verzachting in die blik laat de ver weg gestopte haat naar de eigen zelf ontdooien zodat zoveel schaamte, angst en woede naar de oppervlakte mag komen.

Conclusie

Al met al is dit een prachtige tijd. Een tijd die heel zwaar bezien kan worden door de heftige uitwerking van Mercury in retrogade en het T-vierkant of juist als een tijd die enorm helend is. Een periode van introspectie die een grote nieuwe gouden eeuw gaat inluiden. Aan jou de keus.

Gechanneld door Jochem Anthonijsz

0 gedachten over “Volle Maan in Leeuw Januari 2021

 • Anita plasmeijer zegt:

  Hi Jochem

  Ik durf het bijna niet hardop te zeggen maar ook ik zie dit als een prachtige tijd . Alle schaduwkanten komen naar boven . Bij onszelf maar ook in de mens en in de wereld . Ik vind het heel bijzonder dat jij dit gechanelled hebt , dan zie ik het dus niet alleen . Voor mij betekent dat als lichtwerker; Werk aan de winkel !

  Fijne dag
  Anita Plasmeijer

 • bas de haan zegt:

  Het is zeker een prachtige tijd, tijd om de balans te vinden tusen de mannelijke en vrouwelijke energie in onszelf en ons daar goed bij te voelen en dit durven uiten en uitstralen. Tijd voor het heiige huwelijk in jouw, jouw innerlijke vrede. Overgave en vertrouwen is de weg, als je hem durft te lopen> volg je hart!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>