Volle Maan in Stier tijdens Samhain 31 Oktober

Volle maan in stier Samhain
Volle maan in stier Samhain

Kiezen met het hart

Een zeer speciale dag zaterdag 31 oktober. Samhain de dag dat de sluiers het dunst zijn valt precies samen met de volle maan (15:51 precies). Wil je intentie zettende of helende rituelen uitvoeren dan is dit het moment. Ook contact met overledenen is veel sterker tijdens deze dag. Nog sterker dan tijden een ‘normale’ Samhain. Deze maan laat je kijken naar dat wat er nu is. Welke aardse bezittingen zoals een huis of baan heb je nu en waar wil je heen? Maar natuurlijk is ook het innerlijk belangrijk. Wie ben je en reflecteert jouw omgeving dat eigenlijk nog wel? Zijn er keuzes die je mag gaan maken? Reflecteren is ‘key’. Toch is dit een vreemde maan, eentje die een bepaalde druk neerlegt. Onrust en bepaalde onverwachte gebeurtenissen kunnen er voor zorgen dat je zonder al te veel reflectie ineens voor keuzes komt te staan. Kies dan met je hart.

Vrijheid

Tijdens deze maan kan er veel onrust zijn. Sterker nog je kan je ingeperkt voelen en een drang hebben naar vrijheid. Los willen breken uit het leven dat je nu hebt. Natuurlijk spelen ook de omstandigheden in de wereld mee. Ook die reflecteren dat ingeperkte gevoel momenteel erg sterk. Grote kans dat op dat wereld toneel net als in jouw persoonlijke leventje grote gebeurtenissen gaan plaats vinden. Verrassende gebeurtenissen zelfs die alles veranderen. Een relatie die eindigt, ineens werkloos worden of eender welke andere ingrijpende gebeurtenis. Weet dat het allemaal vergankelijk is en het je verder gaat helpen op jouw weg naar een vol bewustzijn en de liefde voor jezelf en alles om je heen. We hebben het al vaker gezegd; uiteindelijk zijn liefde en verdraagzaamheid de oplossing. Liefde straalt nog veel sterker dan negativiteit en werkt verslavend voor iedereen om je heen. met een glimlach kan je tientallen mensen blij maken.

Tweelingzielen

Voor tweelingzielen is het een tijd waarin balans gevonden kan worden. Een tijd waarin oude diepe wonden geheeld mogen worden. Het kan zijn dat er druk op komt te liggen omdat een helft van de tweelingziel niet langer kan wachten. Dit kan komen door destructief gedrag. Onzekerheid en depressie kunnen problemen zijn die de absolute groei tegen gaan. Daarentegen kan het ook juist een tijd zijn waarin rust, geduld en liefde de boventoon voeren. Persoonlijke groei en het eindelijk verlaten van de zelf destructie. Pick your choice.

Samhain

Samhain is een tijd voor rituelen, bezinning en contact met andere dimensies. Samhain werd door de oude Kelten gevierd om de overgang naar de winter te kenmerken. Er waren twee seizoenen. Het licht seizoen en het donker seizoen. Zo rond 31 Oktober zijn de nachten langer dan de dagen en is dat dus de start van het donkere seizoen. Akkers hebben hun oogsten gegeven, bomen verliezen hun bladerdek en elk levend wezen kruipt terug in beschutting. Het is een tijd van bezinning, een tijd om te overdenken, in jezelf te keren en te voelen. Leuk is de paradox in het verhaal over Samhain. Waar onze leefwereld namelijk verdort trekken zaden, noten en [plantenresten de aarde in. Onder het aardoppervlak, in de baarmoeder van moeder aarde, word hard gewerkt aan nieuw leven. Dat wat naar het dodenrijk afdaalde krijgt nieuw leven ingeblazen. In het lichtseizoen zal alles dansend naar boven komen.

Wat kan ik doen?

Wat betekent dit voor jou, en wat kan je doen tijdens deze periode? De sluiers tussen de werelden zijn 31 Oktober met Samhain het dunst. Hierdoor is het een prachtige dag om met het dodenrijk in verbintenis te komen. Op deze dag worden overledenen veel sterker gevoeld. Je voelt de nabijheid. Overledenen kunnen geëerd worden door bijvoorbeeld een steen voor ze neer te zetten maar je kan natuurlijk ook in meditatie gaan zitten voor een goed gesprek. Verder is Samhain een tijd waarin voor rust, bescherming en inzicht kan worden gekozen. Doe een meditatie waarin je het afgelopen licht seizoen van je afspoelt en het donkere seizoen verwelkomt. Voor mensen met winterdepressies de oplossing!

Prachtig Ritueel

Nog een mooi ritueel dat we je niet willen onthouden is het offeren aan moeder aarde. Het is wat koud maar heel erg mooi. In het bos is heerlijk maar de eigen tuin is net zo goed. Ga met blote voeten op de aarde staan en graaf met blote handen vijf kleine kuiltjes voor elk element. De volgorde als een kompas. Een kuiltje noord dat voor aarde staat, een kuiltje zuid dat voor vuur staat, een kuiltje oost dat voor lucht staat en eentje west voor water. In het midden staat het 5e kuiltje voor het element ether/ruimte. In elk van de kuiltjes leg je een steentje. Gewoon op gevoel, er hoeven geen moeilijke studies gemaakt te worden. Zo had ik zelf vorig jaar een Morion in het Noorden maar heb ik voor dit jaar een Amethist gekozen puur op gevoel. Als de steentjes er in liggen spreek of neurie je de volgende woorden “Ik dank de moeder voor haar liefde en de overvloed die ze mij schenkt. Ik eet en leef van uw lichaam en vraag zegeningen.” Natuurlijk kan je daaraan toevoegen wat je wil. Tijdens het uitspreken dicht je de kuiltjes.

Happy Samhain!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>