Edelstenen verzorging (reinigen van kristallen)

edelstenen verzorging
edelstenen verzorging

Verzorging van kristallen

Het is een van de meest gestelde vragen bij ons in de winkel. Moet ik de kristallen (edelstenen) nu eerst activeren en opladen? Dat hoeft niet, dat hebben wij al voor je gedaan. Kristallen vinden het echter wel fijn om onderhouden te worden. Ze geven hun energie graag aan ons maar moeten toch zelf ook ergens aan opladen. Jouw edelstenen de juiste verzorging geven? Daar zijn diverse methoden voor.

De volle maan methode

Een van onze meest favoriete methodes blijft de volle maan. Leg je stenen voor het raam en ze zullen zich prachtig opladen aan het licht van de volle maan.

De edelstenen op- en ontlaad methode

Mix hiervoor Amethist en Bergkristal chips en leg ze bijvoorbeeld in een mooie Abalone schelp. Leg je stenen er op en wacht een nachtje. Amethist ontlaad de negatieve energie die de stenen hebben opgedaan terwijl Bergkristal ze weer oplaad. Ook erg effectief zijn geode’s. Deze zijn zo krachtig dat het op en ontladen door een en dezelfde steen kan gebeuren. Bijvoorbeeld een Marokkaans Bergkristal geode. Ook die van Celestien of Amethist werken erg goed. En dan is er als laatste ook nog Seleniet. Deze engelen steen is ook een ideale op- en ontlader. We hebben zelfs speciale oplaadschijven van Seleniet!

Rook

Ook met wierook of kruiden is het reinigen van kristallen een fluitje van een cent. Bijvoorbeeld Salie om te ontladen en Palo Santo om op te laden. Ruikt je huis ook meteen heerlijk. Natuurlijk hebben we hier een leuk setje voor; reinigingspakket.

Energie generator

Energie generatoren van edelsteen zijn natuurlijk ook een fantastisch middel om je stenen hoog in energie te houden. Plaats een generator en leg je stenen er omheen.

Healing Wands

Met een Healing wand kun je ook heel gemakkelijk kristallen ‘cleansen’. Richt de healing wand op het kristal en deze zal automatisch opladen.

The power of I

En dan is er natuurlijk nog; jijzelf! Je hebt misschien geen tijd om dit met al jouw schatten te doen maar het is wel een heerlijk proces en super krachtig! Houd je hand boven een kristal, vraag het om al de opgedane energie die niet bij het kristal hoort los te laten. Haal je hand even weg zodat die energie niet naar jou vliegt. Plaats je hand weer terug en vraag het kristal  terug te gaan naar 0. Naar het begin punt. En zich vol en stralend op te laden. Bedank het kristal en vertel dat je er van houd. De truc is om tijdens dit alles je 7e chakra open te zetten en de energie via je 7e chakra via je hand te laten stromen zo huppakee naar het kristal.

 

 

0 gedachten over “Edelstenen verzorging (reinigen van kristallen)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>