Almandien Granaat

werking informatie en betekenis Almandien Granaat edelsteen kristal
Almandien Granaat stenen

Werking Almandien Granaat

Zou het niet handig zijn om geleerde lessen uit vorige levens nu in praktijk te brengen? Of om te zien wie je echt bent of zelfs nog verder te gaan en te durven zijn wie je wil zijn? Almandien Granaat helpt je bij al deze existentiële stukken en doet nog veel meer. Een krachtige heler op het fysieke vlak die meteen helpt bij de opname van vitaminen en mineralen en en passant ook nog eens beschermt tegen negatieve entiteiten en energie. Niet voor niets is deze Granaatvariant al duizenden jaren geliefd bij vele civilisaties.

Spiritueel

Zoals genoemd zorgt dit spirituele kristal dat geleerde lessen uit vorige levens inzichtelijk zijn. Waarom zijn ze geleerd en wat hebben ze te maken met het nu? Hierdoor kan je verder met het leven. Waar eerst nog muren leken te staan zijn nu vrije doorgangen. Met deze wetenschap uit vorige levens en zijn hoge trillingsfrequentie, heelt de steen blokkades op overvloed, liefde en fysieke ongemakken. Doordat Almandien Granaat het 1e chakra (basis, manifestatie) verbindt met het 4e chakra (hart, liefde) is manifesteren een fluitje van een cent. Dit omdat manifesterende gedachten pas materie worden als er liefde bij komt – elk beeld moet een emotie oproepen. Manifesteren vanuit het hart en 1e chakra tegelijk  heeft dan ook altijd de voorkeur. Een andere handige eigenschap? De steen beschermt tegen emotioneel vampirisme, demonen, negatieve entiteiten, slechte energie en manipulators. Handig om bij je te hebben tijdens werk met de Andere Zijde dus.

Emotioneel & Mentaal

De vraag ‘Wie zijn wij?’ is een diepe en veel omvattende. Het kristal geeft inzichten waardoor het antwoord in  gedeelten dichterbij komt. Nog belangrijker echter is de gave om te zijn wie je wil zijn. Elk leven is anders en om dan te durven leven zoals jij je voelt vanbinnen, kan erg zwaar zijn. Veelal missen we het zelfvertrouwen, schamen we ons of hebben we stiekem een hekel aan die kant van onszelf. Almandien Granaat opent het hart, brengt zelfvertrouwen, pure vreugde en verbinding met het eigen ik. Hierdoor verdwijnen remmingen, oude remmende gedragspatronen en taboes. De steen valt liefdevol paniek en angsten aan zodat jij durft te zijn. Echt zijn, alle aspecten. Het kristal helpt dus om het leven te veranderen en brengt pure vreugde. Verder behulpzaam bij: concentratieproblematiek, woede, drift, zelfsabotage, verdriet, rouw, hoogtevrees en vergeetachtigheid.

Fysiek

Een powerbron op vele vlakken. De steen zorgt voor seksuele energie waardoor hij erg fijn is bij een ingedut seksleven tot aan impotentieproblemen. Fijn is dat hij ook zware metalen uit de ingewanden verwijdert, helpt bij de opname van vitaminen en mineralen en beschermt tegen verkoudheden. De steen werkt zuiverend voor bloed, hart, DNA en de longen. Heeft verder een krachtig helende werking bij: rugpijn, menstruatieklachten, stijfheid, krampen en spierproblemen. Ook de geslachtsorganen, blaas, nieren, ogen, lever en alvleesklier varen wel bij de helende krachten van dit bijzondere kristal. Als klap op de vuurpijl ontspant het de organen.

Meditatie met Almandien Granaat

Plaats de steen op of houd het boven het 2e chakra om diepgewortelde woede los te laten. Dit is een mooi proces om eens in de zoveel tijd te herhalen zodat woede niet naar binnen slaat. Houd de steen boven of op het 6e chakra (3e oog) om te zien wie je emotioneel leegzuigt. Draag de steen daarna bij om daartegen te beschermen.

Chakra’s

1e chakra (basis, manifestatie, geslachtsklieren), 2e chakra (sacraal, bezitten & verrijken, bijnieren), 4e chakra (liefde & liefhebben, hart, thymus)

Sterrenbeeld

Waterman, Maagd, Weegschaal, Schorpioen

Herkomst naam Almandien granaat

De steen is vernoemd naar Alabanda (Antioch) een stad in het oude Griekse rijk die in het huidige Turkije ligt. De stad zoals die was bestaat niet meer, de ruïnes zijn nog wel zichtbaar.

Vindplaats

De steen is dan wel vernoemd naar Alabanda maar is heden ten dage geen afgraving waar de steen gevonden wordt. Wel zijn er vindplaatsen in: Idaho, Alaska, Oostenrijk, Tanzania, Madagaskar, India, Ceylon en Brazilië.

De chakra’s en sterrenbeelden die we in het artikel zetten daar doet de steen het best zijn werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn of haar werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Het is dan ook verstandig om altijd eerst een arts te consulteren en die aanwijzingen op te volgen.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel

Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>