Ametrien

Ametrien werking en informatie
Ametrien hangers

Werking Ametrien

Ametrien bevat twee mineralen; Amethist en Citrien. Niet geheel toevallig verenigt deze combinatiesteen dan ook het beste van twee werelden. De verhelderende, zuiverende en kalmerende energie van Amethist samen met de zonnige en dynamische energie van Citrien. De duo steen laat verstand en intuïtie samenvloeien, geeft creatieve ideeën en zet tegelijk aan om ze ook daadwerkelijk uit te voeren. De edelsteen geeft inzicht en aanpassingsvermogen zodat beperkende gedrag- en denkpatronen makkelijker te veranderen zijn.

Spiritueel

De steen maakt een verbinding tussen het 3e chakra en het 7e aan hierdoor beschermt het bij astraal reizen en psychische aanvallen. Heeft een gunstig effect op meditatie, divinatie en waarzeggerij.

Emotioneel & Mentaal

De steen haalt ook nervositeit weg. Vermindert stress en spanningen (met name in het hoofd) en geeft daarnaast een gevoel van welzijn en controle.

Fysiek 

Ametrien werkt in op de stofwisseling van de cellen, versterkt hierdoor het immuunsysteem, zorgt voor versterkte haren, huid, spierweefsel en skelet, geeft energie en helpt met afvallen. Klachten bij de spijsvertering? De steen biedt uitkomst bij een opgeblazen gevoel, winderigheid, boeren, misselijkheid, maagzweren en problemen aan het maagwandslijmvlies.  Fysiek werkt de steen sterk zuiverend en ontgiftend. Ametrien heeft een positieve werking op (chronische) vermoeidheid, depressie, het autonome zenuwstelsel, de organen en het immuunsysteem.

Verzorging

Kan onder invloed van (fel) zonlicht verkleuren. Dit doet aan de werking niets af maar maakt de steen fletser.

Chakra

3e chakra (zonnevlecht chakra), 6e chakra (Voorhoofd chakra), 7e chakra (kruin chakra)

Sterrenbeeld

Weegschaal, Ram, Boogschutter, Stier, Schorpioen

Vindplaats Ametrien

Wordt o.a. gevonden in Bolivia, Uruguay, Brazilië en Madagaskar.

N.b. Natuurlijk zijn de stenen niet enkel voor de hier genoemde sterrenbeelden en chakra’s maar doen ze ook voor anderen hun werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Raadpleeg daarom altijd eerst een arts.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel