Ammoniet (ammonieten)

geopaliseerde ammoniet, emmonieten, versteend, fossiel, kopen, ammonite, werking en betekenis, informatie
Geopaliseerde Ammoniet

Werking Ammoniet

Ammoniet is eigenlijk een zeer fraai steenfossiel. Voordat het versteende, was de Ammoniet een schelp waar een inktvis in leefde. De fossielen hebben anno nu (na 410 miljoen jaar) een sterke spirituele werking gekregen. Wie wat bewaart, heeft wat. De krachtige schelp verenigt mannelijke en vrouwelijke energie, geeft helderheid, haalt de oerkern van zijn en liefde omhoog en activeert persoonlijke kracht. Het fossiel gesteente is vernoemd naar de Egyptische god Amon, de oer- en scheppingsgod.

Spiritueel

Ammoniet brengt bescherming tegen negatieve energie en entiteiten daarnaast reinigt hij de aura-lagen. Mooi is de liefdevolle oerkracht die loskomt als je hem aanraakt. Een algeheel gevoel van eenheid en zijn zorgt voor de mooiste meditaties.

Emotioneel & Mentaal

De versteende schelp haalt de krachtige en liefdevolle energie van de oertijd omhoog. Het heeft daardoor een ongecompliceerde wijze van doen. Helpt bij het inzichtelijk krijgen van problemen en hoe deze op te lossen. Ook zet het aan tot het verwezenlijken van doelen.

Fysiek

Ammoniet is een zeer krachtig heler, reinigt het lijf, bevordert de energie doorstroom in het lichaam en spreekt het zelfhelend vermogen aan. De steen heelt oude beschadigingen, trauma’s en versterkt het overlevingsinstinct. De versteende schelp vitaliseert, brengt voorspoed, uithoudingsvermogen en werkt goed tegen oorsuizen, depressie, celstofwisselingsproblemen, hartritmestoornissen en longen.

Geopaliseerde Ammoniet

Geopaliseerde Ammoniet speelt een vrolijke noot. De versteende schelpsoort maakt creatief, werkt als een muze voor kunstzinnigen en trekt voorspoed en geluk aan. Het prachtige kleurenspel op de schelp gaat van rood tot paars en helpt de daar bijbehorende en tussenliggende chakra’s te balanceren. De steen geeft opnieuw zin in het leven en maakt dat je meteen alles wil gaan aanpakken. Vrolijkheid ten top met een geopaliseerde Ammoniet. Natuurlijk bezit de steen daarnaast ook alle eigenschappen van de gewone variant.

Weetjes

Ammoniet wordt voornamelijk in Marokko gevonden maar ook in de rest van de wereld komen ze voor.

Een Ammoniet is een vlakke spiraalvormige schelp. Deze is vervaardigd uit meerdere kamers. Steeds als een kamer te klein werd voor de groeiende inktvis achtige bouwde deze een nieuwe kamer bij. De oude kleinere kamers werden niet ineens nutteloos. Ze werden gebruikt om de schelp te doen stijgen of dalen in het water. Het wezentje dat in de schelp huisde, spoot een soort gas in de kleinere kamers waarmee de Ammoniet steeg of zonk.

De fossielen kunnen in lengte variëren van 1 centimeter tot maar liefst 2,5 meter!

Chakra

Balanceert alle chakra’s en heeft een extra sterke band met de aarde (1e chakra)

De chakra’s en sterrenbeelden die we in het artikel zetten daar doet de steen het best zijn werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn of haar werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Het is dan ook verstandig om altijd eerst een arts te consulteren en die aanwijzingen op te volgen.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel