Aventurijn

info aventurijn, werking en betekenis
Aventurijn engel

Werking Aventurijn

Aventurijn is een heerlijke steen die eigenlijk altijd van pas komt. Deze beschermende steen kalmeert en zorgt voor een heerlijke rust. De steen zorgt dat jij echt even helemaal tot jezelf komt. Daar houdt het echter niet op. Het gelukskristal trekt overvloed en jawel… geluk aan. De steen helpt het hartchakra openen en brengt dingen waar eerst enkel over kon worden gedagdroomd op jouw pad. Ideale steen bij het zetten van intenties dus. Door de enorm liefdevolle trilling van de steen is deze uitermate geschikt voor dagelijks gebruik.

Spiritueel

Aventurijn brengt balans in de emotionele, fysieke en spirituele lichamen zodat je terugkeert naar de natuurlijke harmonie. Het laat leven vanuit spirituele liefde, zorgt voor een goede balans in het vrouwelijke en mannelijke en geneest binding- en verlatingsangsten. Omarm vernieuwing, groei en verandering met deze liefdevolle steen.

Emotioneel & Mentaal

De steen geeft troost, tolerantie, inlevingsvermogen, enthousiasme, geduld en helpt bij het bedenken van oplossingen. Het zorgt ook voor communicatie met het hart, bevordert besluitvaardigheid, assertiviteit en creativiteit en kalmeert woede, ergernis en irritaties. Zoals wel meer Silicaten absorbeert het elektromagnetische straling en beschermt tegen milieuvervuiling en bijvoorbeeld wateraders. Door de groene kleur is de steen rustgevend het zorgt ervoor dat er gestopt wordt met het malen van gedachten en brengt een goede nachtrust.

Aventurijn Fysiek

Fysiek stilt het de pijn, werkt ontstekingsremmend en helpt bij stressklachten zoals migraine, ogen, zenuwstelsel, stotteren en bij blozen. De diverse kleuren steen hebben elk hun eigen toegevoegde waarden aan deze basis eigenschappen. Omdat de steen een Silicaat is net als Bergkristal helpt het bij botproblematiek zoals breuken.

Diverse soorten Aventurijn

Aventurijn is verwant aan Bergkristal en dus een helende steen. De steen is er in vele kleuren en dit is niet enkel voor het oog. De diverse kleuren zorgen ervoor dat de steen zich heel exact op de diverse chakra’s kan spitsen. Het maakt de steen een healer met oog voor detail. Zo gaat de oranje variant voor het 2e chakra (navel chakra, bezitten & verrijken) de gele variant voor het 3e (zonnevlecht, gevoelswarmte), de groene voor het 4e (hart, liefde & liefhebben) enzovoorts.

Paarse Aventurijn

is het spirituele broertje. Het geeft rust en focus bij spirituele aangelegenheden. Het zorgt bijvoorbeeld dat er beter geconcentreerd kan worden op meditaties en helpt bij het invoelen in visioenen en lucide dromen.

Blauwe Aventurijn

zorgt voor een heldere blik op dingen en de capaciteit deze onder woorden te brengen. Het ondersteunt bij het doorvoeren van keuzes terwijl het fysiek bloeddrukverlagend werkt.

info aventurijn, werking en betekenis
Aventurijn trommelstenen

Groene Aventurijn

is er voor het hartchakra. Het helpt hartproblematiek zowel emotioneel als fysiek. Ook helpt het bij bloeddruk, cholesterol en allergische reacties aan de huid.

Gele Aventurijn

helpt om dichter bij het eigen zelf te komen. Het helpt contact te maken met de ziel en helpt bij problematiek met de alvleesklier.

Oranjegele Aventurijn

hoort bij het navelchakra (bezitten & verrijken) en heeft een positieve werking op beleving en darmen.

Rode Aventurijn

zorgt voor het contact met de aarde het maakt assertief, besluitvaardig, brengt volharding, stimuleert waarnemen en creativiteit en zorgt ervoor dat dromen geen dromen blijven maar zich verwezenlijken hier in het aardse. Het heeft ook een goede uitwerking op impotentie en geslachtsorganen in het algemeen.

Chakra

Groene Aventurijn 2e chakra (navel), milt chakra, 3e chakra (zonnevlecht, gevoelswarmte) 4e chakra (hart, liefde) De kleur van de steen bepaald welk chakra. Geel = 3e chakra (gevoelswarmte, zonnevlecht), Blauw = 5e chakra (keel, ordenen & creëren), Paars = 7e chakra (overgave & geloof), Rood = 1e chakra (manifestatie, basis) Oranjegeel = 2e chakra (bezitten & verrijken) Met de diverse kleuren kunnen prachtige chakra balanceer sieraden worden gemaakt.

Sterrenbeeld

Tweelingen, Weegschaal

Weetje

De naam is afgeleid van Italiaanse per aventura, ‘bij toeval’ of ‘toevallig’. Deze naam gaven glasblazers oorspronkelijk aan (groen) glas waarin per toeval koperdeeltjes terecht waren gekomen.

De edelsteen is een groene kwarts met deeltjes Fuchsiet ingesloten. Eigenlijk dus een soort mica. De deeltjes Fuchsiet veroorzaken de glinstering (aventurisatie)

Als er geen kleur bij de steen wordt genoemd wordt eigenlijk altijd de groene variant bedoeld. Dit is ook de variant die het meest bekend is en heet meest gebruikt word bij de edelsteentherapie.

De edelsteen is niet giftig wat hem uitermate geschikt maakt voor elixers.

Bezit dezelfde helende eigenschappen als Bergkristal en meer.

Toepassingen

Aventurijn water (24 uur weken in water) kan zonnebrand genezen en tegengaan.

De chakra’s en sterrenbeelden die we in het artikel zetten daar doet de steen het best zijn werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn of haar werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Het is dan ook verstandig om altijd eerst een arts te consulteren en die aanwijzingen op te volgen.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel