Barnsteen

Werking Barnsteen (Amber)

Barnsteen hanger, amber pendant, kopen, amber hangerBarnsteen is al duizenden jaren een zeer geliefd kristal. Tot de verbeelding spreken de millennia-oude Barnsteenroutes die nog veel ouder zijn dan de alombekende zijderoute.  De luxe kristallen werden van de Baltische staten, door Polen, Tsjechië, Oostenrijk tot aan zuidelijk Italië gebracht. Het zeer gewilde kristal werd op die handelsroutes geruild tegen luxeproducten als zout en specerijen. Niet enkel zo gewild door de prachtige esthetiek maar zeer zeker ook door de helende werking die aan het kristal werd toegeschreven. Ook de moderne farmacologie gebruikte de steen tot voor kort veelvuldig. Zo is het een natuurlijke pijnstiller, ontstekingsremmend en warmt het de lichaamstemperatuur op. Een fijne hulp bij astma, reuma en andere kouwelijke ziektebeelden. Maar ook spiritueel staat deze steen zijn mannetje. Zo helpt het oude familiepatronen op te schonen en integreert het in vorige levens geleerde lessen.

Spiritueel

Barnsteen is een krachtige aarder voor hoge energie. Dit door de krachtige band met Moeder Aarde. Hier haalt het ook zijn krachtig helende capaciteiten vandaan. Doordat het voor een groot deel uit versteend resin van miljoenen jaren oude bomen bestaat heeft het ook de spirituele kracht die daarmee gepaard gaat. Zo beschikt het over mystieke wijsheid en brengt ermee in contact. Zoals eerder genoemd is het een ideale steen om familiepatronen op te schonen en dus ook erg welkom bij familieopstellingen. De eigenschap om in vorige levens geleerde lessen in dit leven beschikbaar en functioneel te maken is natuurlijk ook een zege. Het heeft voorts een krachtige band met de zon waardoor het positiviteit, geluk, overvloed en warmte brengt. Daarnaast is het een kristal dat krachtige bescherming brengt.

Emotioneel & Mentaal

Barnsteen zorgt voor een goed gemoed, straalt als een zonnetje. Het zet negatieve energie om naar positieve en is een heerlijke steen bij rouw of depressieve gevoelens. Ook bij fobieën, trauma’s en angsten is het een gewilde hulp. De steen leert vanuit liefde te leven en dit ook te ontvangen. Zitten oude emoties dwars? Geen zorg want dit heldere fossielkristal helpt bij de verwijdering. De steen die ook wel Amber genoemd wordt brengt stabiliteit, warmte en vergroot het zelfvertrouwen.

Fysiek

Al duizenden jaren wordt Barnsteen in de (alternatieve) geneeskunde gebruikt. Als het kristal op lichaamstemperatuur komt verdampt er ongemerkt Barnsteenzuur. Dit zuur gaat ontstekingsreacties tegen en werkt pijnstillend. Hierdoor wordt het veelvuldig gebruikt bij reuma, artritis en jicht. Daarnaast werkt het verwarmend waardoor ook astma- en stressklachten erbij gebaat zijn. Ook verlichtend bij zenuwpijnen, epilepsie, groeipijnen en spijsverteringsklachten.

Wat is Barnsteen nu precies? 

Het is een mix van hydrocarbons, bestaande uit diverse boomresin (meestal van een uitgestorven pijnboom eslacht of de Hymeanaea), plantmateriaal, een vluchtige olie en Barnsteenzuur. Het is dus niet zoals vaak aangenomen gevormd uit sappen die door het vasculaire systeem van de boomstromen, maar uit resin. Dit is een aromatische, semi solide substantie die afgescheiden wordt door de epitheelcellen van de plant. Het werkt als een beschermingsmechanisme tegen ziekte en fysiek lijden veroorzaakt door insecten, schimmels en gebroken takken. Maar helpt ook tegen stress door te snel groeien.

Deze resin van oerbossen drupten uit de barsten en langs de schors. Zo vingen ze insecten, spinnen en kleine organismen maar ook stukjes hout, plantmateriaal en veren. Doordat de vluchtige elementen vervlogen, begon de hars te harden. Sommigen van die bossen gingen verloren en werden door rivieren naar de oceaan gedragen waar ze deel gingen uitmaken van de oceaanbodem. Zo kan het zijn dat de meeste Barnsteen nu aanspoelt op stranden, hoewel het ook wel wordt gewonnen in gebieden waar de oceaan zich heeft teruggetrokken.

Chakra

1e chakra (manifestatie, aarden), 3e chakra (gevoelswarmte, plexus solaris)

Sterrenbeeld

Leeuw, Stier, Ram, Tweelingen, Maagd

Verzorging

Geen harde of bijtende materialen gebruiken omdat Barnsteen een erg zacht materiaal is. Stromend water is een goede, maar zeer zeker ook zonlicht.

Vindplaats

Litouwen, Polen, Oekraïne, Letland, Indonesië en Dominicaanse Republiek.

N.b. Natuurlijk zijn de stenen niet enkel voor de hier genoemde sterrenbeelden en chakra’s maar doen ze ook voor anderen hun werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Raadpleeg daarom altijd eerst een arts.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel

Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>