Blauwe Kersenbloesem Agaat (Blauwe Bloem Agaat)

Blauwe Kersenbloesem Agaat, ook bekend als Flower Agate, is een prachtige en unieke edelsteen, veel gewaardeerd om zijn kalmerende energie. Deze bijzondere edelsteen uit Madagaskar heeft veel in zijn mars. Deze steen is een mengeling van Chalcedoon en Agaat en is relatief nieuw op de markt. Het staat bekend om zijn prachtige patronen die lijken op bloesems, vandaar de naam. Het bevordert innerlijke rust, helpt negatieve energieën te neutraliseren en doet wonderen voor het gemoed.

Spiritueel

blauwe kersenbloesem agaat punten uit madagaskarBlauwe Kersenbloesem Agaat wordt vaak gebruikt vanwege zijn krachtige, kalmerende energie. De steen staat bekend om het bevorderen van innerlijke rust en balans, wat helpt bij het verminderen van stress en angst. Het ondersteunt meditatie door de geest te kalmeren en te helpen bij het bereiken van een diepe meditatieve staat. Bovendien wordt deze edelsteen geassocieerd met de keelchakra, waardoor het helpt bij communicatie en zelfexpressie. Het draagt bij aan het openen van de geest voor spirituele groei en zelfbewustzijn, waardoor het een waardevol hulpmiddel is voor iedereen die op zoek is naar spirituele verdieping.

Emotioneel & Mentaal

Op emotioneel en mentaal vlak biedt Blauwe Kersenbloesem Agaat tal van voordelen. Het helpt om negatieve energieën te neutraliseren en bevordert een gevoel van rust en veiligheid. Deze steen is bijzonder nuttig voor het verwerken van emotionele trauma’s en het bevorderen van zelfacceptatie en zelfliefde. Blauwe Agaat helpt ook bij het ontwikkelen van geduld en begrip, waardoor conflicten en stressvolle situaties beter hanteerbaar worden. Door zijn ondersteunende energie helpt het ook bij het verbeteren van zelfvertrouwen en het stimuleren van een positieve gemoedstoestand, waardoor je sterker in je schoenen staat tijdens uitdagingen in het leven.

Fysiek

Hoewel de belangrijkste voordelen van Blauwe Kersenbloesem Agaat op het spirituele en emotionele vlak liggen, heeft het ook enkele fysieke voordelen. Traditioneel wordt aangenomen dat deze steen helpt bij het verminderen van fysieke spanningen en hoofdpijn. Het kan bijdragen aan een betere doorbloeding en het versterken van het immuunsysteem. Daarnaast wordt de steen soms gebruikt om de balans van het lichaam te ondersteunen en de algehele vitaliteit te verbeteren. Door zijn kalmerende werking kan het ook bijdragen aan een betere nachtrust en het verminderen van slapeloosheid.

Blauwe Kersenbloesem Agaat en Sterrenbeelden

Waterman, Tweelingen, Stier en Schorpioen.

Blauwe Kersenbloesem Agaat heeft een bijzondere connectie met verschillende sterrenbeelden. Waterman helpt de steen bij het bevorderen van creativiteit en intuïtie, eigenschappen die nauw verbonden zijn met dit luchtteken. Tweelingen, een ander luchtteken, ondersteunt de steen communicatie en intellectuele expressie. Voor Stier, een aardeteken, biedt de steen stabiliteit en versterkt het doorzettingsvermogen. Schorpioen, een waterteken, profiteert van de emotionele heling en diepere zelfreflectie die deze steen bevordert. In deze zin werkt Blauwe Kersenbloesem Agaat als een veelzijdige edelsteen die de sterke punten van deze sterrenbeelden ondersteunt en hun zwaktes balanceert.

Chakra’s en Blauwe Kersenbloesem Agaat

5e chakra (keel, ordenen & creëren, schildklier)

Blauwe Kersenbloesem Agaat heeft een sterke verbinding met de keelchakra, ook bekend als Vishuddha. Dit chakra speelt een cruciale rol in communicatie, expressie en waarheid. Door te werken met deze edelsteen, kan je de energiestroom in het keelchakra versterken, wat helpt bij het helder en effectief uiten van gedachten en gevoelens. Dit is vooral nuttig voor mensen die moeite hebben om hun waarheid te spreken of zich oprecht te uiten. Daarnaast kan de steen ook een positieve invloed hebben op het derde oogchakra, Ajna, door intuïtie en innerlijke wijsheid te bevorderen. Hierdoor kan de steen bijdragen aan een dieper spiritueel inzicht en een verbeterde intuïtieve helderheid.

Vindplaats

Blauwe Kersenbloesem Agaat komt uit Madagaskar, een eiland dat bekend staat om zijn rijke geologische diversiteit en unieke mineralen. De vorming van deze steen vindt plaats in vulkanische gesteenten, waar silica-rijke oplossingen zich ophopen in holtes en langzaam kristalliseren over miljoenen jaren. Dit proces resulteert in de kenmerkende bloemachtige patronen die de steen zijn naam geven. Madagaskar is een van de weinige plaatsen waar deze specifieke variant van agaat in voldoende hoeveelheden en kwaliteit wordt gewonnen, wat bijdraagt aan de schaarste en waarde van Blauwe Kersenbloesem Agaat op de markt​

Reinigen en Opladen van Blauwe Kersenbloesem Agaat

Het reinigen en opladen van Blauwe Kersenbloesem Agaat is essentieel om de energie van de steen optimaal te houden. Reinigen kan op verschillende manieren. Houdt de steen onder stromend water of gebruik de rook van Salie of Palo Santo. De rook helpt om negatieve energieën te verwijderen. Een andere methode is het gebruik van geluid, zoals het geluid van een klankschaal, wat de trilling van de steen kan herstellen.

Voor het opladen van Blauwe Kersenbloesem Agaat kun je de steen blootstellen aan het licht van de maan of zon. Hoewel het belangrijk is om te voorkomen dat de steen te lang in direct zonlicht ligt om verkleuring te voorkomen. Je kunt de steen ook opladen door hem bij Seleniet te leggen, wat de energie van de steen vernieuwt en versterkt. Deze methoden zorgen ervoor dat jouw steen altijd op zijn best blijft functioneren​

Eigenschappen en Uiterlijk

Blauwe Kersenbloesem Agaat varieert in kleur van licht tot donkerblauw, soms met witte, rode of crèmekleurige spikkels. Veelal zijn kleuren te vergelijken met pastelkleuren.  De steen is doorschijnend tot semi-doorschijnend en heeft een hardheid van 6,5 op de schaal van Mohs, waardoor het duurzaam is voor sieraden en decoratieve voorwerpen​

De chakra’s en sterrenbeelden die we in het artikel zetten daar doet de steen het best zijn werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn of haar werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Het is dan ook verstandig om altijd eerst een arts te consulteren en die aanwijzingen op te volgen.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel