Bloedsteen (Heliotroop)

informatie bloedsteen, heliotroop, betekenis, werking
Grijze Bloedsteen

Werking Bloedsteen (Heliotroop)

Bloedsteen, de naam spreekt tot de verbeelding. Oorspronkelijk werd de staan Heliotroop genoemd maar door de bloedrode vlekken doopte menigeen de steen al snel tot Bloedsteen. De steen heeft een ongekend hoge energieafgifte. De extra energie is direct voelbaar. Het is dan ook een goede steen bij revalidatie en ziekten. Verkoudheid en griep hebben geen schijn van kans. Verder brengt Bloedsteen geluk en laat het tegengestelden samenkomen. De steen werkt kalmerend en activerend tegelijk. Het helpt hierdoor ook bij het maken van beslissingen.

Spiritueel

De steen heeft twee contrasterende kleuren. Gezamenlijk zorgen deze voor harmonisering van de hogere chakra’s (keel, voorhoofd, kruin) en de lagere chakra’s (basis, heiligbeen, zonnevlecht).

Emotioneel & Mentaal

Bloedsteen versterkt de concentratie en het geheugen. Helpt ook bij het uitvoeren van beslissingen. Is een prima steen bij rouwverwerking en geeft zijn drager compassie en wijsheid. Heliotroop is een steen van balans en harmonie.

Fysiek

Bloedsteen wordt ook wel fijngemalen gebruikt tegen kwalen aan de maag en ingewanden tegen ontstekingen of gewoon als pijnstiller. Ook zijn er culturen waar Heliotroop wordt gebruikt als potentie-verhogend middel. Op de zonnevlecht gedragen werkt het goed tegen maagkrampen, galblaasontsteking, miltsteken en darmklachten, terwijl het de lever ontgift. Het stimuleert de bloedsomloop en ondersteunt bij aandoeningen die te maken hebben met het bloed, zoals hartritmestoornissen, spataderen, aambeien, bloedend tandvlees, bloedarmoede. Heliotroop vergroot namelijk het ijzergehalte en het zuurstofgehalte van het bloed. De steen kan vooral goed werk verrichten bij veelvuldig terugkerende bloedneuzen.

Naast zijn kracht tegen griepjes heeft Bloedsteen ook op sommige allergieën een goede uitwerking. Hooikoorts is er bijvoorbeeld een van.

Chakra

1e chakra (basis, manifestatie), 4e chakra (hart, liefde & liefhebben)

Sterrenbeeld

Ram, Schorpioen, Stier en Weegschaal.

Bloedsteen Weetjes

De naam Heliotroop komt van de Griekse woorden helios (‘zon’) en tropein (‘draaien’) of trepein (‘veranderen’). Heliotroop is zo genoemd omdat de steen de kleuren weerspiegelt van de ondergaande zon in het water.

Soldaten uit het Romeinse leger droegen amuletten van heliotroop ter bescherming en om het genezen van wonden te versnellen.

Bij de oude Grieken werd bloedsteen gedragen als amulet voor krijgers en atleten. Het zou hen dichter bij de Goden voor geluk en voorspoed brengen. De rode vlekken op de Heliotroop zouden bloedspatten van Moeder Aarde zijn. Het groen was de kleur van de planten en de dieren die er leefden.

De Oude Grieken en Romeinen lieten vrouwen tijdens het baren Heliotroop vasthouden. Dat zou gunstig zijn voor een soepele bevalling. Ook zou het de levensvatbaarheid van baby’s vergroten.
Het mineraal is sterk verwant aan Jaspis en Chalcedoon.

Naam

Bloedsteen wordt ook wel Bloedjaspis genoemd. De officiële benaming is echter Heliotroop. De volksnaam komt doordat er bloedrode vlekken op de donkergroene steen kunnen zitten. Er is echter ook Heliotroop met gele, bruine, zwarte of helemaal geen vlekken.

Toepassingen Bloedsteen

De werking van Heliotroop kan versterkt worden met Jaspis of Bergkristal.

Massage met Heliotroop kan klachten aan pezen en spieren verhelpen. Hetzelfde effect heeft het drinken van Heliotroopwater.

Heliotroop onder het hoofdkussen brengt prachtige dromen en houdt nachtmerries ver weg. Met Heliotroop onder het kussen wordt er beter geslapen en wordt de gebruiker uitgerust wakker.

N.b. Natuurlijk zijn de stenen niet enkel voor de hier genoemde sterrenbeelden en chakra’s maar doen ze ook voor anderen hun werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Raadpleeg daarom altijd eerst een arts.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel