Borniet (pauwenerts)

Werking Borniet

ruwe borniet, chihuahua mexico, bornite, pauwenerts, pauwensteen, heksensteen, kopen, brok
Ruwe Borniet ook wel Chalcopyriet of pauwerts genoemd uit Chihuahua, Mexico

Borniet is al vele eeuwen een graag geziene gast bij heksen, magiërs en mediums. Een mystiek en kleurrijk uiterlijk maar veel meer dan een mooi jasje. Het zijn vooral de vele sterke spirituele kwaliteiten waar de steen bekend om is. Het versterkt innerlijk weten en helderziende (psychic) vaardigheden. Borniet helpt visualiseren, een eigen werkelijkheid creëren, zorgt voor een diepe meditatie en wordt gebruikt in tal van Wicca-rituelen. Borniet wordt ook wel pauwenoog, pauwerts of Chalcopyriet genoemd, hoewel deze laatste eigenlijk iets anders is.

Spiritueel

Houd de steen voor het voorhoofdschakra (3e oog, intuïtie) en zeg ‘Ik huisvest grote kracht en wijsheid in mijn zijn’. Spirituele gaven zijn dan instant versterkt. De energie elke keer dat je de woorden uitspreekt sterker. Ook wordt het gebruikt om astraal te reizen en in meerdere plekken tegelijk te zijn. Het zorgt hierbij ook voor een veilige verbinding. Een heuse Aquariussteen ook nog eens want Borniet integreert lichaam, geest en ziel terwijl het alles wat niet meer nodig is laat gaan. Hierdoor is het een uitermate geschikte steen bij wedergeboortes.

Emotioneel & Mentaal

Het wezen van Borniet is bezorgd over al het leven op aarde en vraagt rechtvaardigheid en gelijkheid voor allen. Op psychisch vlak zet de steen negativiteit om in positiviteit terwijl het tegelijk ook beschermt tegen de negatieve gedachten en overtuigingen van anderen. Borniet leert dat obstakels nooit echt groot zijn en hoe deze te overkomen. Ook geeft het een geluksgevoel. De steen helpt ook bij traumatische ervaringen; hij geeft inzicht in het waarom en brengt acceptatie waardoor de wijze les die achter het trauma schuilt geleerd kan worden.

Fysiek

Op fysiek vlak helpt de steen bij het herstel van onder anderen het cellulaire geheugen, cellulaire structuren, de stofwisseling, oververzuring, zwellingen en de opname van Kalium. Het lost verder kalkafzetting op en helpt tegen krampen.

Bescherming & reizen

In Borniet is vaak zilver terug te vinden. De aanwezigheid van dit mineraal versterkt het zilveren koord dat de verfijnde lichamen met het fysieke verbindt. Veilig terugkeren naar je lichaam bij astrale reizen, channelingen en readings dus.

Toepassingen

Houd de steen voor het 3e oog voor inzicht-gevende meditaties of readings.

Op de Thymus (klier van het hart chakra) gedragen helpt de steen om healings te ontvangen of geven.

 

Borniet Weetjes

Een andere veelgebruikte naam is pauwenerts. Chalcopyriet is een gesteente dat veel verward wordt met Borniet, maar toch heel iets anders is.

Borniet is een belangrijk kopererts. Het zit tot 68% vol met koper. Verder zit er veelal ook veel Pyriet en Zilver in de steen.

N.b. Natuurlijk zijn de stenen niet enkel voor de hier genoemde sterrenbeelden en chakra’s maar doen ze ook voor anderen hun werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Raadpleeg daarom altijd eerst een arts.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel