Cavansiet

cavansiet zilveren hanger
Cavansiet zilveren hanger

Werking Cavansiet

Cavansiet wordt ook wel het Kroonjuweel van India genoemd. Een blik op de helderblauwe kleur zegt meer dan duizend woorden. Het mineraal is een sterk inzichtgevende steen. Het kruin- en keelchakra werken in nauwe harmonie samen bij deze zeer zeldzame en bijzondere steen. De steen helpt om communicatie van gene zijde duidelijk over te brengen maar ook persoonlijke inzichten aan derden kenbaar te maken. Het is een perfecte steen voor hen die consulten of les geven.

Spiritueel

Cavansiet navigeert zijn gebruiker naar de bronnen van alle universele kennis. De prachtige steen helpt bijvoorbeeld afstemmen op de Akasha kronieken. Het bevordert mediamieke gaven, intuïtie en spirituele vaardigheden en is een krachtig hulpmiddel bij meditatie. De steen bevordert spiritueel inzicht en groei. Bevordert inzicht, kennis en begrip op zowel persoonlijk als spiritueel gebied. Het maakt inzichten duidelijk zodat ze daarna goed onder woorden te brengen zijn.

Emotioneel & Mentaal

Het bevordert een open en eerlijke houding waarmee de waarheid zowel ontvangen als naar een ander gecommuniceerd kan worden. Het mineraal werkt kalmerend en verzachtend op zowel lichaam als geest en bevordert optimisme en een positieve instelling. Cavansiet kalmeert ook zenuwen en emoties.

Fysiek

Lichamelijk heeft de steen een positieve werking op het hormoonsysteem en stressgerelateerde klachten.

Verzorging

Kan beter niet blootgesteld worden aan water.

Chakra

5e chakra (keel, ordenen & creëren), 7e chakra (kruin, overgave en geloof)

Vindplaats Cavansiet

Cavansiet wordt gevonden in het district Poonah (India) en in Oregon (VS).

Toepassingen Cavansiet

Gecombineerd met stilbiet opent de steen het hartchakra.

Cavansiet gebruikt in combinatie met Apofyliet versterkt ‘psychic’ kwaliteiten.

In combinatie met Rozenkwarts, Morganiet of Roze Toermalijn verbetert Cavansiet de communicatie tussen hart en geest.

Weetjes

De naam is afgeleid van de samenstelling: calcium, vanadium en silica.

De steen is bijzonder zeldzaam en kost bloed, zweet en tranen om uit de aarde te winnen.

N.b. Natuurlijk zijn de stenen niet enkel voor de hier genoemde sterrenbeelden en chakra’s maar doen ze ook voor anderen hun werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Raadpleeg daarom altijd eerst een arts.

Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>