Celestien (Coelestien, Celestiet)

celestien werking, coelestien, celestiet, celestite, celestine, betekenis, kopen, happy spirit
cluster ruwe celestien

Werking Celestien

Celestien, ook wel Coelestien, Celestiet of engelensteen genoemd, straalt hoge vibraties uit. Engelensteen omdat de steen door haar vibraties contact legt met gidsen en engelen. De steen helpt bij spirituele ontwikkeling en bevordert helderziendheid. Celestien brengt de goddelijke energie in nabijheid. Het heelt drager en omgeving, biedt steun in gebrekkige relaties en schept ruimte tot onderhandeling. Dit doordat de steen hevige emoties doet bekoelen.

Spiritueel

Celestiet vergroot spiritueel bewustzijn zodat goddelijke inspiratie en wijsheid naar binnen vloeit. De steen zorgt er vervolgens voor dat je begrijpt wat het goddelijke probeert duidelijk te maken. Engelen en andere hogere licht wezens komen op je pad als er bewust voor deze steen wordt gekozen, communicatie met deze prachtige wezens is gemakkelijker door het bezit van de steen. De engelen bieden bescherming en het goddelijke zal schenken wat je echt nodig hebt.

Emotioneel & Mentaal

Celestien geeft rust en een vredig gevoel. Het neemt angsten voor het onbekende, voor de toekomst, voor het volwassen worden en alles wat daarbij komt kijken weg. Het geeft meer zelfvertrouwen en moed. Het kristal leert vertrouwen te hebben, alles komt goed. Het maakt bewust van een groter geheel. De steen trekt voorspoed en geluk aan en helpt te vertrouwen op de eigen intuïtie. De blauwe leraar bevordert creativiteit en is zeer geschikt voor mensen die in het openbaar spreken. De edelsteen zorgt er ook voor dat kinderen met ADHD makkelijker rust vinden. Daarnaast haalt het spanningen weg. Bijvoorbeeld heimwee en zenuwen.

Fysiek

Fysiek werkt Celestiet kalmerend, spierontspannend en pijnstillend en is behulpzaam bij kwalen aan ogen, oren, keel en bij restless legs syndroom. De steen is ook ideaal tegen menstruatie klachten. Hevige krampen verminderen. Verder geeft het energie bij uitputting of vermoeidheid en heeft het een helende werking op breuken en scheuren zelfs op celniveau. Wat grappig is omdat de steen zelf breekbaar is. Wat meteen de reden is dat ze het meest wordt verkocht als bal.

Aqua Aura?

De blauwe kleur van Celestien komt door de aanwezigheid van een beetje goud. Wat dat betreft hadden de Romeinen het niet slecht gezien. Zij noemden de steen Aqua Aura. Tegenwoordig noemen wij een bergkristal variant met goud Aqua Aura.

Verzorging Celestien

Coelestien kan onder invloed van (fel) zonlicht verkleuren en water kan beter vermeden worden. Hier vind je meer informatie over het reinigen en opladen van edelstenen.

Chakra

5e chakra (keel, ordenen & creëren), 6e chakra (voorhoofd, 3e oog, intuïtie), 7e chakra (kruin, overgave & geloof)

Sterrenbeeld

Tweelingen, Kreeft, Schorpioen, Vissen, Waterman

Celestien weetjes

celestien werking, coelestien, celestiet, celestite, celestine, betekenis, kopen, happy spirit
Cluster ruwe Celestien

De naam Coelestien is afgeleid van het Griekse woord “cœlestis” dat hemels betekent.

De steen is een strontiumerts. Het Strontium uit Celestien wordt gebruikt voor de rode kleur van vuurwerk en in de suikerbietenindustrie om het suiker uit de bieten te halen. Ook wordt het gebruikt om zwavel en fosfor te verwijderen en staal te harden.

De edelsteen wordt op veel plekken in de wereld gevonden maar die uit Madagaskar en Marokko zijn helderblauw van kleur en het meest gewild.

In Duitsland wordt de steen ook wel Schatzit genoemd. Naar het Duitse ‘schatsz’ (lieveling)

In de Romeinse tijd werd de steen Aqua Aura genoemd. Tegenwoordig hebben we echter een andere steen die we Aqua Aura noemen.

Voor de echte liefhebber: in Indiana (USA) ligt het plaatsje Celestine. Toevallig liggen er rondom deze plaats veel Celestien mijnen. Toevallig omdat de plaats eigenlijk vernoemd is naar Paus Celestinus V.

N.b. Natuurlijk zijn de stenen niet enkel voor de hier genoemde sterrenbeelden en chakra’s maar doen ze ook voor anderen hun werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Raadpleeg daarom altijd eerst een arts.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel