Chiastoliet (kruissteen)

chiastoliet kruisstenen getrommeld
Chiastoliet kruisstenen getrommeld

Werking Chiastoliet

Chiastoliet wordt ook wel kruissteen genoemd door het goed zichtbare kruis dat elke steen draagt. Helemaal speciaal zijn de varianten die op christelijke plekken worden gevonden zoals Santiago de Compostela. Maar de steen de deur wijzen omdat men simpelweg niet Christelijk is zou zonde zijn. De edelsteen met kruis heeft prachtige eigenschappen. Het kristal is een beschermende, verhelderende steen die grootse inzichten brengt.

Spiritueel

De steen werkt beschermend onder andere tegen vervloekingen en helpt astraal (buiten lichamelijk) reizen. De steen heeft een sterke connectie met de dood en reïncarnatie en kan ook mensen helpen die in de laatste fase van hun leven zijn of een naaste hebben die in dit proces zit.

Emotioneel & Mentaal

Chiastoliet geeft inzicht in de ware ik en het levensdoel. Het maakt helder van geest, nuchter en realistisch. De steen werkt stabiliserend en kalmerend. Illusies, angsten (bv. om gek te worden), schuldgevoelens, nervositeit en beperkende gedrag- en denkpatronen  verminderen. Het stimuleert analytisch en rationeel denken en geeft hiermee inzicht in de werkelijkheid en helpt tot doelgerichte oplossingen te komen.

Fysiek

Fysiek werkt de edelsteen koortsverlagend, bloedstelpend, helpt tegen verzuring (en dus bij jicht en reuma) en bij zenuwaandoeningen (bv verlamming). De steen verbetert het immuunsysteem.

Verzorging Chiastoliet

Opladen en reinigen kan op alle gekende manieren.

Chakra

1e chakra (basis, manifestatie), 7e chakra (kruin, overgave & geloof)

Sterrenbeeld

Boogschutter, Maagd, Weegschaal

Chiastoliet weetjes

Chiastoliet is afgeleid van het Griekse woord chiastos = kruis.

Vindplaats

Santiago de Compostela (Spanje), Oostenrijk (Lisens), Australië (Bimbowrie) en Brazilië (Bahía).

De chakra’s en sterrenbeelden die we in het artikel zetten daar doet de steen het best zijn werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn of haar werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Het is dan ook verstandig om altijd eerst een arts te consulteren en die aanwijzingen op te volgen.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel