Chrysocolla

Werking Chrysocolla

Chrysocolla staat er om bekend wijsheid en inzicht te schenken aan haar drager en de luchtwegen te verruimen. Chrysocolla werkt goed in op het hart, keel en voorhoofds- chakra. De steen helpt te luisteren naar de eigen innerlijke stem, vertrouwen te hebben in de eigen kracht en bevordert positieve assertiviteit. Chrysocolla bestaat uit prachtige tinten groen, blauw en turkoois. De steen maakt onderdeel uit van veel combinatie stenen zoals Eilat steen, Azulita, Sonora Sunrise en Quantum Quattro.

Spiritueel

Chrysocolla activeert het hartchakra op geheel eigen wijze. De aardgebonden steen maakt contact met Moeder Aarde en werpt een lijn van liefde en begrip naar haar kern. Het is deze wijze vrouwelijke energie die ons hart openstelt voor de Moeder. Hierdoor leren we in het nu te zijn. Vluchten niet langer in oude patronen en zelfmedelijden. De steen leert ons dat we allen een zijn en geeft en passant informatie over hoe wij de Aarde kunnen helpen in het Aquariustijdperk. Verder absorbeert deze beschermende steen negatieve energie en reinigt de etherische lichamen.

Emotioneel & Mentaal

Chrysokolla (zoals ook wel gespeld) zorgt voor balans en innerlijk evenwicht en werkt activerend of kalmerend al naar gelang wat nodig is in een bepaalde situatie. Bij stress en burn-outs is de steen een goede hulp door de afgifte van positieve energie waardoor je weer zin krijgt om in het nu te zijn. Het helpt negatieve emoties zoals schuldgevoel en (liefdes)verdriet verminderen. De steen zet aan tot zelfreflectie, stimuleert een neutrale en open houding en laat de waarheid naar boven komen. Het bevordert helderheid van geest, maakt creatief en bevordert communicatie. De edelsteen kalmeert en maakt rustig. Het is een zeer ontspannend kristal.

Fysiek

Door de hoge energie afgifte is Chrysocolla een uitstekende steen bij futloosheid en zware lichamelijke vermoeidheid. Het werkt ontgiftend, verkoelend, bloeddrukverlagend, koortsverlagend, ontspannend en kramp-opheffend. Het heeft een positieve werking op lever, schildklier, longen, nieren, darmen, keel, amandelen, artritis en artrose, fibromyalgie, brandwonden, botten, spijsvertering en reguleert de insuline productie. De steen werkt kramp-opheffend en ontspannend bij (pre)menstruale klachten. De edelsteen wordt ook gebruikt tegen de huidziekte Vitiligo daarbij is de steen bloeddrukverlagend.

Chakra

4e chakra (hart, liefde & liefhebben), 5e chakra (keel, ordenen & creëren), 6e chakra (voorhoofd, intuïtie)

Sterrenbeeld

Boogschutter , Kreeft, Leeuw, Maagd, Stier, Tweeling en Waterman.

Weetjes Chrysocolla

chrysocolla zilveren hanger, edelsteen, pendant, kopen, zilver, silver
Chrysocolla zilveren hanger vierkant

Chrysocolla komt van Grieks chrysos (‘goud’) en kolla (‘lijm’). De naam ontstond omdat de steen in de Oudheid werd gebruikt om goud te solderen.

In het Oude Egypte werd Chrysocolla veel gebruikt. De Egyptenaren dachten dat het een variant van Turkoois was. Ze vervaardigden er Scarabee van (een amulet voor de reis naar het dodenrijk). De Egyptenaren dachten dat een sieraad van chrysocolla hielp bij het perfectioneren van de relatie tussen lichaam en geest. De steen werd ook gebruikt om groene verf te maken.

Gebruikstips Chrysocolla

Leg Chrysocolla op het voorhoofdchakra (6e) om het te activeren. Doe dit regelmatig om ook de hogere chakra’s te ontsluiten.

De steen op het hart heft verkrampingen op, zowel geestelijke als lichamelijke.

Chrysocolla op thymus en zonnevlechtchakra versterkt het immuunsysteem. Chrysocolla reinigt het immuunsysteem, maar ook andere circulaties, zoals de waterhuishouding en de bloedsomloop.

Ook een heerlijke steen bij koorts, verkoudheid en keelontsteking. Het verhelpt namelijk de pijn en de ontsteking, vermindert gesnotter, geeft lucht. Stemproblemen als heesheid verdwijnen met een Chrysocolla kettinkje op het keelchakra.

N.b. Natuurlijk zijn de stenen niet enkel voor de hier genoemde sterrenbeelden en chakra’s maar doen ze ook voor anderen hun werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Raadpleeg daarom altijd eerst een arts.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel