Chrysopraas

werking, betekenis, informatie chrysopraas
Chrysopraas hanger

Werking Chrysopraas

Anno nu draait alles om het hartchakra. Eigenliefde, liefde voor de wereld en haar bewoners, liefdevol en empathisch reageren. Het wordt allemaal steeds belangrijker. Chrysopraas voorziet in die behoefte door als krachtig helende steen het hartchakra liefdevol onder handen te nemen. Of het probleem nou ligt in te weinig liefdevol over jezelf denken of te snel boos reageren op anderen: Chrysopraas helpt. Ook staat de steen bekend om zijn hulp bij het verwijderen van stressklachten en het oplossen van jeugdtrauma’s.

Spiritueel

Het innerlijk kind zit veelal opgesloten in het onderbewustzijn. Het mag daar ‘dealen’ met alle rotzooi waar wij niet mee in aanraking durven te komen. Angsten? We drukken ze weg en gooien ze naar het arme kind. Het voelt zich een roepende in de woestijn. Chrysopraas brengt bevrijding, het laat ons de kern van onze angsten zien, namelijk de angst voor angst. De angst an sich is veelal helemaal niet zo eng, zelfs vertrouwd. De steen bevrijdt het innerlijk kind van onverwerkte (negatieve) emoties en patronen. Het helpt daarnaast open te staan voor de spirituele kant van het leven en in een meditatieve toestand te komen.

Emotioneel & Mentaal

Chrysopraas helpt iedereen zichzelf te accepteren. De edelsteen werkt sterk zuiverend, zowel geestelijk als lichamelijk. Het vermindert afhankelijkheid van de liefde en goedkeuring van anderen (en daardoor jaloezie en liefdesverdriet) en gaat dwanggedachten en dwanghandelingen tegen. Het vermindert slaapproblemen, nachtmerries en claustrofobie. Chrysopraas stimuleert een positieve houding, acceptatie en vertrouwen in de eigen zelf maar ook het universum. De steen versterkt creativiteit en waardering voor mooie dingen zoals kunst.

Fysiek

Fysiek werkt de krachtige edelsteen sterk ontgiftend en ontslakkend en stimuleert de leveractiviteit. Het heeft een positieve werking op huidaandoeningen, ogen, jicht en onvruchtbaarheid bij vrouwen met name als die wordt verminderd door een infectie. Chrysopraas versterkt het hart en helpt tegen hoge bloeddruk. Ook werkt de edelsteen goed tegen hartkrampen. De prachtig gekleurde steen brengt meer zuurstof in de bloedsomloop en reinigt de bloedvaten van verstoppingen. Hierdoor bevordert de steen snel herstel na een bypass-operatie. Een goede steen voor vrouwen. Hij helpt bij allerlei vrouwenkwalen, met name bij de bevalling en problemen met menstruatie, zoals sterke krampen, sterke bloedingen, buikpijn en rugpijn. Ook een fijne steen voor jonge kinderen die problemen hebben met zich aanpassen aan sociale normen en waarden, en met de druk om te presteren.

Toepassingen

Goed bij jicht. Leg het kristal op de blote huid bovenop de jicht. Om woede te temperen kan de edelsteen op de keel worden gedragen. Om jaloezie, liefdesverdriet en andere heftige emoties te temperen kan hij op het hart worden gedragen. De steen hoort vanwege zijn groene kleur vooral bij het hartchakra maar doet ook prachtig werk op alle andere chakra’s. Op het hart gelegd maakt de edelsteen ontspannen en tevreden. Op de kruin werkt de steen kalmerend en troostend.

Chrysopraas in combinatie met Rookkwarts helpt schimmelinfecties te bestrijden. Maak een kristalwater van de steen en breng dat aan op de huid om cellulitis, huidklachten en littekenweefsel versneld te laten genezen.

Weetjes Chrysopraas

Chrysopraas komt van de Griekse woorden chrysos (‘goud’) en prason (‘prei’). De oude Egyptenaren waren dol op de steen, veelal in combinatie met Sodaliet of Lapis Lazuli. Chrysopraas was de steen van de Egyptische Bastet, godin van de vruchtbaarheid.

Volgens oude legenden droeg Alexander de Grote (356-323 voor Christus) de steen altijd op zijn riem. Het word daarom ook wel de overwinningssteen genoemd. Naar overlevering beet een slang de steen van zijn riem. Alexander zou nooit meer een veldslag winnen en kort daarop zelfs sterven. In de Romeinse tijd werd de steen beschouwd als een sterke talisman die beschermde tegen het boze oog, een slecht humeur, vervloekingen en vechtpartijen. En ook Koningin Cleopatra (69-30 v.Chr.) droeg de mooi groene steen graag. Ze deed dit om haar eeuwige schoonheid te bewaren.

Chrysopraas is de naam van een heldergroene tot smaragdgroene soort chalcedoon.

Chakra

2e chakra (navel, bezitten & Verrijken), 4e chakra (hart, liefde & liefhebben)

Sterrenbeeld

Boogschutter, Weegschaal en Tweelingen.

N.b. Natuurlijk zijn de stenen niet enkel voor de hier genoemde sterrenbeelden en chakra’s maar doen ze ook voor anderen hun werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Raadpleeg daarom altijd eerst een arts.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel