Galeniet

Werking Galeniet (Galena)

Galeniet op kwarts ruw, Mibladen, Marokko
Galeniet op kwarts ruw, Mibladen, Marokko

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; Galeniet of Galena is een van meest aardende kristallen op aarde. Maar er is meer, veel meer. Galeniet bevat zowel Lood als Zilver en draagt hierdoor de kracht van zelf transformatie op fysiek zowel als energetisch niveau. Lood staat voor de mens in zijn oorspronkelijke staat terwijl Zilver naar ons hoger potentieel reikt. Niet voor niets gaat alchemie over energie van lood naar goud brengen. Goud zijnde de staat van ultieme verlichting. Minder pretentieus maar zeer zeker niet minder waardevol zijn de krachten om hulp te bieden bij; emotionele stabiliteit, spiritueel ontwaken, angsten, zelfvertrouwen en het omturnen van negatieve energie naar positieve.

Spiritueel

Zelf transformatie dus gebaseerd op het principe uitgelegd in de alchemie. Het zaad voor ontwaken in een meer liefdevolle vorm vol heling en bewustzijn. Galeniet helpt niet alleen door de benodigde energie aan te trekken maar heeft ook een meer praktische kant. Zo houdt het een spiegel voor die licht brengt in de donkerste schaduwen van het zelf. Het geeft tegelijk moed om die thema’s aan te gaan. Het is ook een veelgebruikt kristal voor ceremonies, healings en Sjamanistische reizen door de sterk aardende werking van Lood en de helende kracht van Zilver. Antwoorden vinden in schaduw werelden tijdens Sjamanistische reizen lijkt zelfs een stuk eenvoudiger met dit veelzijdige kristal. Waar veel kristallen negatieve energie weren doet Galeniet het net een beetje anders. Het herkent de negatieve energie en helpt deze te transformeren naar positieve. Zo is het een echte beschermingssteen, niet in de vorm van muurtjes bouwen maar een vol openheid en licht. Een andere zeer bruikbare werking is de kracht om andere edelstenen te versterken met helder- en puurheid.

Emotioneel & Mentaal

Galeniet is een welkome hulp op veel vlakken in de emotionele en mentale sferen. Zoals eerder aangestipt helpt het inzicht verkrijgen in het eigen zelf en de donkerdere kanten van de ziel te begrijpen en accepteren. Het helpt ook bij het vinden van rust, eigen liefde en het verkrijgen van mentale stabiliteit tijdens het maken van moeilijke beslissingen. Inzicht in diepe angsten maar zeer zeker ook de helderheid van geest om ze eindelijk te omhelzen en uit het donker te bevrijden. Door de krachtige gronding en werking op zowel het aarding (1e), emotionele (2e) en overgave (7e) chakra is het een grote hulp bij het vinden van negatieve overtuigingen en emotionele blokkades en deze in het licht van al dat is te transformeren. De sterk aardende steen zorgt voor een ‘can do’ houding doordat het energie naar de juiste plekken in het lichaam laat stromen.

Fysiek

Galeniet geeft positieve gegronde energie die het lichaam energieker maakt. Daar stopt het niet bij. Het kristal is behulpzaam bij huid problemen zoals eczeem, ontstekingen in het lichaam en hoofdpijnen. Tevens een fijn kristal om in de buurt te hebben bij problematiek aan de bloedcirculatie of aderen. Aan het bijkomen van een verslaving? Dit kristal helpt met ontgiften zowel als de mentale staat na zo’n zware periode. Ook behulpzaam bij de opname van Zink en Selenium wat dan weer goed voor onder andere de haren is.

Etymologie

Galeniet dankt haar naam aan het Griekse woord ‘Galene’, dat erts betekent. Pline l’Ancien (Romeins letterkundige) gaf de edelsteen haar naam. Sinds 3000 BC wordt het gemijnd als zilver en/of lood erts.

Galeniet Weetjes

De oude Egyptenaren gebruikten de edelsteen als kohl. Ze smeerden het onder hun ogen om de zonneschijn tegen te gaan en zich te beschermen tegen de ziekten die vliegen met zich meedragen.

Vindplaats

Marokko, Peru, Duitsland, Groot Brittannië, Brazilië, de Verenigde Staten.

Chakra

1e chakra (manifestatie, wortelchakra, geslachtsklieren), 2e chakra (heiligbeen, bezitten & verrijken, bijnieren), 3e chakra (zonnevlecht, gevoelswarmte, alvleesklier), 7e chakra (kruin, pijnappelklier, overgave & geloof).

Sterrenbeeld

Steenbok, Ram, Stier, Tweelingen, Maagd.

Verzorging

Kan niet goed tegen water. Door de aanwezigheid van lood is het ook niet geschikt voor inwendig gebruik.

Combinatie kristallen met Galeniet

Toermalijn, Labradoriet, Lepidoliet, Citrien, Brookiet Fantoom, Tripliet, Bergkristal

Galeniet wordt vaak gevonden in combinatie met Bergkristal. Dit is geen toeval. Bergkristal versterkt en brengt extra puurheid en wit licht. Het is een prachtige combinatie om Galeniet nog krachtiger en lichter te maken.

De chakra’s en sterrenbeelden die we in het artikel zetten daar doet de steen het best zijn werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn of haar werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Het is dan ook verstandig om altijd eerst een arts te consulteren en die aanwijzingen op te volgen.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel