Granaat

Granaat kleine stenen getrommeld
Granaat chips

Werking Granaat

Loopt het even niet zoals gewild, weinig energie of zelfs uitzichtloze situaties? Granaat to the rescue. De prachtige dieprode steen schenkt energie, daadkracht en doorzettingsvermogen. Een steen die op het mentale vlak enorme krachten bezit maar ook bij fysieke genezing power tentoonspreidt. De oudste vondsten van de steen stammen al vanaf 3500 jaar voor Christus. De oude Egyptenaren zagen de krachtige steen als het bloed van Isis, de godin van de vruchtbaarheid, leven en dood. De steen werd daarom gedragen als krachtige beschermer. Hij is tevens geschikt voor het verbeteren van gezondheid.

Spiritueel

We hadden het al even over de enorme voordelen op emotioneel, mentaal en fysiek vlak maar ook spiritueel staat deze krachtige steen zijn mannetje. Granaat verscherpt de waarneming, heeft de kracht om diepliggende patronen weg te halen en geeft zelf vertrouwen in de spirituele zelf. Ook heelt de steen het hartchakra op geheel eigen wijze. Taboes, seksuele blokkades en diepliggende hartenpijnen zijn geen match voor deze krachtige steen.

Emotioneel & Fysiek

Zoals al even aangestipt geeft deze powersteen energie, daadkracht en doorzettingsvermogen. Maar daarmee zijn we er nog niet. Zelfvertrouwen, vitaliteit, uithoudingsvermogen en pure wilskracht maken deze krachtpatser tot de ideale steen bij burn-outs, stress en lusteloosheid. De steen geeft hoop, moed, optimisme en zin in het leven. Niet gek dat dit een steen was die vroeger veel door rouwende vrouwen werd gedragen. Dit prachtige kristal kan het allemaal bewerkstelligen doordat ook blokkades, beperkende gedachten en overtuigingen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Fysiek

Granaat is heilzaam voor de bloedsomloop, seksuele problematiek, hart, longen, potentie, oververmoeidheid en lusteloosheid.

Chakra

1e chakra (basis, manifestatie)

Granaat Weetjes

Granaat staat ook bekend onder de naam Almandiet. De rode steen die al eeuwen gedolven wordt in Alabanda (Azië)

Tijdens de Indiase opstand in 1857 tegen de Britten werden Granaat stenen gebruikt als kogels omdat ze veelal rond of hoekig gevonden worden en vrij zwaar zijn. Hiervan is later het woord voor het gelijknamige wapentuig afgeleid.

De chakra’s en sterrenbeelden die we in het artikel zetten daar doet de steen het best zijn werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn of haar werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Het is dan ook verstandig om altijd eerst een arts te consulteren en die aanwijzingen op te volgen.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel