Hematiet

Werking Hematiet

Hematiet 20 cm 4.1 kg

Hematiet is in alle opzichten een steen die negativiteit tegen gaat. Het trekt letterlijk negatieve energieën uit het lijf weg zo harmonie en vredigheid herstellend in het lichaam. Een van de meest geroemde eigenschappen van Hematiet is de kracht om bij te staan tijdens dwanghandelingen en verslavingsproblematiek. Speciaal bij alcohol, drugs, roken of voedselverslavingen. Het helpt fouten te accepteren als leerzame ervaringen en geeft een steun in de rug om verder te gaan, vergroot de wilskracht en zelfrespect. De steen heeft een sterk aardend effect.

Spiritueel

Hematiet is een goede bescherming bij reizen buiten het lichaam. De edelsteen heeft naast een beschermend en aardend effect ook een sterke band tussen lichaam, ziel en geest. Het versterkt de koorden tussen deze drie en zorgt dat ze als eenheid opereren. Hierdoor wordt de ziel elke keer weer teruggeleid naar het lichaam na een reis. De steen kent een krachtige mannelijke energie, waarmee hij vrouwelijke disbalans herstelt. Negativiteit en belastende energieën worden verwijderd uit het aura en lichaam.

Emotioneel & Mentaal

Vrouwen die last hebben van een timide houding hebben baat bij Hematiet omdat de steen hun mannelijke kant versterkt. Hierdoor vergroot het zelfrespect en assertiviteit. Verder versterkt de steen de concentratie, verbetert het geheugen en laat bij problematiek de kern zien. Hierdoor is de edelsteen ook een graag geziene partner voor hen die een wiskundestudie of andere technische bezigheden volgen.

Fysiek

Fysiek draagt de krachtige heler haar steentje bij aan bloedomloopproblematiek (specifiek de ziekte van Reynaud en bloedarmoede), restless leg syndrome (rusteloze benen), kramp, opname van ijzer in de rode bloedcellen, ruggengraat, angsten, zorgen, slapeloosheid, nieren, breuken, koorts en ondersteunt het ook de aanmaak van nieuw weefsel. Koude handen of voeten ten slotte? Hematiet helpt ze te verwarmen.

Toepassingen

Leg de steen onder en bovenaan de ruggengraat om deze soepeler te krijgen.

Langdurig gebruik kan te zwaar zijn, pas daar dus ook mee op.

Bij operaties heeft de steen een positieve invloed. Dit omdat hij het lichaam en de ziel aan elkaar verbindt.

Afvallen? De steen stimuleert de verbranding van calorieën en vetten.

Chakra

1e chakra (manifestatie, aarden)

Sterrenbeeld Hematiet

Schorpioen, Ram

Hematiet Weetjes

In het oude Egypte werd Hematiet gebruikt om hysterie te genezen even als bezetenheid.

In de middeleeuwen hielp de steen ook bij het tegengaan van hekserij en het boze oog.

Al vanaf de 13e eeuw wordt de steen gebruikt om bloedspuwen, maagbloedingen en bloedarmoede tegen te gaan.

Een mengsel van Hematiet en klei wordt rode oker genoemd. Het is waarom Indianen roodhuiden genoemd werden. Zij smeerden zich in met dit mengsel.

De chakra’s en sterrenbeelden die we in het artikel zetten daar doet de steen het best zijn werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn of haar werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Het is dan ook verstandig om altijd eerst een arts te consulteren en die aanwijzingen op te volgen.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel