Kanab en Sedona Wonderstone

Kanab Wonderstone
Kanab en Sedona Wonderstone

Werking Kanab en Sedona Wonderstone

Utah of Kanab Wonderstone en Sedona Wonderstone zijn een soort zandsteen die gevonden worden in de Verenigde Staten. De Sedona-variant in de gelijknamige stad te Arizona en de Utah variant, het laat zich al raden, in Kanab, Utah. Nu heeft zandsteen van zichzelf vaak al de meest prachtige tekeningen, deze twee steken er met kop en schouders boven uit. Vooral de Kanab versie met een mooie tekening is in de Verenigde Staten honderden dollars waard. Naast een kunstzinnig uiterlijk heeft de steen natuurlijk meer in zijn mars.

Spiritueel

De werking van Kanab Wonderstone en Sedona Wonderstone is ongeveer gelijk. De zachte energie van deze stenen trekt als een spiraal door het lichaam heen van de Aarde naar de kruin en van de kruin weer naar de Aarde. Deze wervelwind van energie reinigt, opent en vitaliseert de chakra’s en energiebanen en stroomt naar de plaatsen waar de helende energie het hardste nodig is. Doordat de stenen zorgen voor aarding en rust en je openstellen voor hogere energieën, kunnen ze goed gebruikt worden bij meditatie, sjamanistisch reizen en droomwerk.

Emotioneel & Mentaal

De reinigende en transformerende energie van deze stenen ontspant, werkt opbeurend en maakt het hoofd helder. Het is alsof er een bezem door je energie lichaam gehaald wordt en alle energie die er niet thuis hoort, in de vorm van blokkades, spanningen, angsten en zorgen, wordt afgevoerd. Kanab Wonderstone geeft energie bij oververmoeidheid. Maakt stabiel en evenwichtig. Zorgt dat je dichter bij jezelf blijft, zet je in je kracht, maakt je ontvankelijk voor nieuwe ideeën.

Fysiek

Fysiek hebben Kanab Wonderstone en Sedona Wondersteen een positieve werking op de darmen, spanningshoofdpijn en andere stress-gerelateerde klachten. Kanab Wonderstone helpt tegen chronische verkoudheid, hoge bloeddruk en te hoog cholesterolgehalte. Het houdt bindweefsel, kraakbeen en bloedvaten elastisch. Stimuleert de celstofwisseling en celdeling, het metabolisme, de calciumstofwisseling, de spierprikkeloverdracht. Tegen osteoporose, rachitis, ontkalking en tandbederf. Versterkt het lymfe- en immuunsysteem. Ondersteunt de opbouw van beenderen, kraakbeen en tanden. Bevordert snel herstel van wonden en botbreuken. Harmoniseert de spijsvertering.

Kanab en Sedona Wonderstone Variant

De beiden zandstenen zijn een vorm van Rhyloiet:
Rhyoliet bevordert zelfrespect, eigenwaarde en helpt je jezelf te accepteren zoals je bent. Het zorgt ervoor dat je sterk in je eigen kracht staat en in evenwicht bent. Hierdoor kun je beter omgaan met belastende situaties, veranderingen en problemen. De steen geeft een bepaalde helderheid van geest en schept duidelijkheid. Onevenwichtige emoties zijn binnen enkele dagen in balans. Spiritueel bevordert het een diepe meditatie, spiritueel reizen en zorgt ervoor dat je sterk verankerd bent in het hier en nu. Fysiek bevordert Rhyoliet de weerstand en heeft een positieve werking op griep, verkoudheid, infecties en de aders.

Verzorging Kanab en Sedona Wonderstone

Niet met water reinigen om beschadiging te voorkomen.

Chakra

Allemaal.

Sterrenbeeld

Allemaal.

De chakra’s en sterrenbeelden die we in het artikel zetten daar doet de steen het best zijn werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn of haar werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Het is dan ook verstandig om altijd eerst een arts te consulteren en die aanwijzingen op te volgen.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel