Khutnohoriet

Kutnohoriet trommelstenen
Khutnohoriet trommelstenen

Werking Khutnohoriet

Khutnohoriet is even zeldzaam als krachtig. Het leert zijn drager vanuit het hart te leven. Een gegeven dat in het Aquariustijdperk een zege is. De steen is naast zeldzaam en krachtig ook nog eens totaal anders dan wat de meeste van ons gewend zijn. Waar veel liefdevolle stenen hun voordeel uit vrouwelijke energie halen bevat deze roze- tot lilakleurige steen mannelijke energie. De steen verenigt dan ook de innerlijke mannelijke en vrouwelijke eigenschappen en bevordert mede daardoor onvoorwaardelijke liefde en acceptatie.

Spiritueel

Naast het hartchakra werkt de edelsteen ook vanuit het keelchakra. Het haalt bezorgdheden weg en laat zijn drager zich makkelijker uitdrukken. Geheel volgens de Nieuwe Tijd verenigt Khutnohoriet mensen en laat het de drager aan anderen denken. Het verbindt hart en ziel en laat hogere energetische liefde en wijsheid toe in onze wereld en zelfs de fysieke cellen van het lichaam. Op hoger niveau helen? Dan is dit een goede steen omdat hij zorgt voor karmisch evenwicht. De prachtige roze steen verbindt de ziel met het doel van de huidige incarnatie (het huidige leven). Het onthult hoe de meerdere dimensies van het bewustzijn werken, waarin verleden, heden en toekomst allen nu plaats vinden, één zijn. Verder creëert de steen spirituele gaven van buiten tijd en ruimte.

Emotioneel & Mentaal

In verstoorde omgevingen waar veel negatieve lading hangt hersteld Khutnohoriet de balans. Het is een steen van innerlijke en universele vergeving. Hierdoor biedt het hulp bij verdriet, wrok, acceptatie en angst. De steen maakt het grotere geheel zichtbaar. Vroegere trauma’s en angsten zullen eraan moeten geloven. Ook blokkades op de ziel worden aangepakt door deze no nonsense healer. Liefdevol met de rationele aanpak van het mannelijke.

Fysiek

Nog zo’n Nieuwetijdsprobleem dat de steen aanpakt is slaap. En dan vooral het gebrek daar aan. Het corrigeert verstoorde slaappatronen. Dit ook doordat de steen een Mangaanbasis kent. Het profiteert dan ook van andere eigenschappen van Mangaan. Botontwikkeling, weefselherstel, opname van mineralen zijn er enkelen. De krachtig helende steen brengt ook verlichting bij artritis-, hoofd- of gewrichtspijn. Het kan behulpzaam zijn bij psychiatrische aandoeningen of problemen met de hersenen.

Chakra

Allemaal met een uitschieter naar het 3e chakra (zonnevlecht, gevoelswarmte) 4e chakra (hart, liefde & liefhebben) en 5e chakra (keel, ordenen & creëren).

Verzorging Khutnohoriet

Pas op met water vooral bij ruwe Khutnohoriet. De steen kan broos zijn.

Sterrenbeeld

Allemaal en kan extra krachtig werken bij Waterman omdat dit het sterrenbeeld van de huidige tijd is.

Weetjes

De edelsteen is zeer zeldzaam en word gevonden in Zuid-Afrika, Wales en Tsjechië.

De steen is Roze tot groenig grijs.

De chakra’s en sterrenbeelden die we in het artikel zetten daar doet de steen het best zijn werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn of haar werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Het is dan ook verstandig om altijd eerst een arts te consulteren en die aanwijzingen op te volgen.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel