Koper

Werking & betekenis Koper

koper ruwe brokken 5 a 6 cm, kupfer, marokko, kopen, rough copper, edelsteen, edelstenen, mineraal, metaal

De wereld raast maar door, opstaan, werk/school/kinderen, verplichtingen, tv en weer naar bed. We vergeten om echt in het moment te zijn. Koper helpt daarbij. De steen helpt je om in het nu te leven. Het brengt de ervaring van liefde, harmonie en schoonheid. Daarnaast geeft deze zonnige steen een goede kijk op wie je nu eigenlijk bent of wil zijn. Zelfbewust, daadkrachtig, moedig, creatief, speels en vol energie en kracht met Koper.

Spiritueel

Koper is een steen die veel door sjamanen en helers wordt gebruikt. Dit doordat de steen voor harmonie tussen de fysieke en astrale lichamen zorgt en deze uitlijnt. Ook brengt de mooi blinkende steen andere elementen in contact met elkaar. Zo heeft het een magnetiserende werking met de aarde en verbindt het bijvoorbeeld stenen met elkaar zodat de diverse krachten samenwerken. Plaats koper bij een paar andere stenen en het zal alle krachten bundelen in balans brengen en richten naar waar het nodig is. Natuurlijk kun je ook simpelweg aangeven waar het nodig is.

Emotioneel & Mentaal

Minder bekend is de kracht van koper om mensen met elkaar uit te lijnen. De steen heeft de kracht om allerlei kleine en grotere blokkades die er tussen mensen zijn op te lossen zodat de band hersteld is. Ook in groepen kan de steen op deze manier hechtheid creëren. Op persoonlijk vlak is hij tevens een sterke heler, balanceert de persoonlijkheid en geeft veel kracht en energie. Hierdoor ook extreem handig bij burn-out, andere stressgerelateerde klachten en psychische vermoeidheid.

Fysiek

Koper is een sterke fysieke heler. De steen ondersteunt bij de genezing van eigenlijk alles. Op sommige gebieden blinkt koper nog meer uit. Vermoeidheid is met koper snel voorbij, de glimmende edelsteen brengt grote ladingen energie en kracht. Verder kramp opheffend en ondersteunt bij nieren, alvleesklier, hersenen, lever, reuma, artritis, menstruatie, ademhaling, zuurstof, klachten. Deze krachtige heler geleidt energie en zorgt voor de juiste balans in het lijf. Hierdoor blokkades verwijderend die voor disbalans en ziekten zorgen. De steen activeert het bloed en zorgt voor een hogere zuurstof doorlaat.

Samenwerking Koper met andere stenen

Koper is natuurlijk de samenwerkingssteen bij uitstek maar heeft een aparte band met Turkoois. Plaats deze twee stenen samen en ze verworden tot een van de krachtigste helingselementen die er zijn. Ook Bergkristal en Azuriet met Malachiet zijn gewenste kompanen.

Chakra

1e chakra (manifestatie, aarde chakra, geslachtsklieren), 4e chakra (thymus, hart, liefde & liefhebben)

De chakra’s en sterrenbeelden die we in het artikel zetten daar doet de steen het best zijn werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn of haar werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Het is dan ook verstandig om altijd eerst een arts te consulteren en die aanwijzingen op te volgen.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel