Larimar

Larimar uit de Domenicaanse Republiek
Larimar uit de Domenicaanse Republiek

Werking Larimar

Larimar is een steen waarvan wordt  gefluisterd dat ze zeldzamer is dan diamant en even krachtig. De edelsteen wordt enkel gevonden in de Dominicaanse republiek en is pas door de Westerse civilisatie ontdekt in 1916 door priester Miguel Domingo Fuertes Loren hiervoor werd de steen al eeuwen gebruikt door inheemse indianen. Larimar bevordert innerlijke vrijheid. Het kristal zorgt dat de eigen zelf zijn weg naar buiten vindt. De steen helpt om het leven weer in eigen handen te krijgen. Stimuleert persoonlijke groei en heeft een krachtige spirituele band waardoor de steen uitermate geschikt is voor alle lichtwerkers. De Dominicaanse steen bevordert diepe meditatie en helpt contact maken met gidsen en engelen. Larimar wordt ook wel Atlantis- of Dolfijnensteen genoemd.

Spiritueel

De geneeskrachtige steen werkt vooral sterk bij de hogere chakra’s (hart, keel, voorhoofd en kruin). De steen helpt de connectie verstevigen tussen deze drie belangrijke chakra’s waardoor er geleerd wordt vanuit het hart te spreken. Het helpt ook het kruin- en voorhoofdschakra openen waardoor de innerlijke wijsheid door het lichaam stroomt. Hierdoor is het een ideale steen om contact met lichtwezens en het goddelijke te leggen. Haar blauwe kleur doet al vermoeden dat de steen blokkades in het keelchakra (ordenen & creëren) met groot gemak wegneemt.

Emotioneel & Mentaal

Larimar brengt de kracht en het geloof om eigen grenzen te verleggen. De steen brengt inzicht in jezelf, geeft eigen liefde en zelfvertrouwen. Ook brengt de steen het besef dat de eigen wil van grote invloed is op ziekten en lastige situaties. Het laat zien dat er eigenlijk geen grenzen zijn behalve degenen die zelf gecreëerd zijn. De steen helpt om al die blokkades en overtuigingen te doorbreken zodat eindelijk totale vrijheid kan worden ervaren. Geen stress, geen lasten, enkel de eigen zelf en innerlijke wijsheid. Duidelijk is dus dat Larimar een uitstekende steen is tegen zenuwen en nervositeit. Ze wordt ook gebruikt om bipolaire stoornissen te verzachten en werkt ontzettend goed tegen een slachtofferhouding. Daarnaast helpt het emoties als woede, angst en jaloezie los te laten.

Larimar Fysiek

Ook fysiek mist de steen haar uitwerking niet. Het neemt blokkades weg en opent de diverse meridianen. De steen is een goede hulp bij: alles soorten hernia’s en voornamelijk die in de nek, bot problematiek zoals breuken of misvormingen, gewrichtsontstekingen, artritis, artrose en pijn. De steen stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Daarnaast is Larimar ook een goede steen bij allergieën. Het verlicht en heelt allergische reacties op bacteriën, virussen, stof en huismijt.

Toepassingen Larimar

Hang een de hanger zo dicht mogelijk bij de keel om meer gevoel voor het spreken van talen te krijgen. Handig als er een taal geleerd dient te worden. Leg de steen op een gevoelige plek om pijn weg te nemen.

Sterrenbeeld

Boogschutter, Ram, Schorpioen en Vissen.

Vindplaats

Los Chupaderos in het Zuid-Westen van de Domicaanse Republiek.

Weetjes

Toen de steen voor het eerst ontdekt werd kreeg het de naam blauwe Pectoliet door de grote verwantschap met deze steen. Larimar wordt echter ook wel Dolfijnen- of Atlantissteen genoemd. Dit zou kunnen kloppen doordat de bekende voorspeller Edward Cayce de locatie van Atlantis in het Caribische gebied aanwees. Haïti en de Dominicaanse Republiek zouden stille getuigen zijn van het eens zo prachtige Atlantis. De helende blauwe steen zou helpen herinneren aan dit verloren rijk.

Larimar is de nationale steen van de Dominicaanse Republiek.

Indiaanse stammen gebruikten de steen al ver voor 1916 als talisman en amulet. De steen zou beschermen tegen natuurrampen, ziekten en ‘s nachts ook nog eens boze geesten weren.

Omdat de steen zeldzaam (en dus prijzig) is worden Hemimorfiet en Amazoniet vaak verkocht onder de naam Larimar. Hemimorfiet wordt zelfs wel Chinese Larimar genoemd. Bij Happy Spirit houden we ze netjes uit elkaar voor je.

N.b. Natuurlijk zijn de stenen niet enkel voor de hier genoemde sterrenbeelden en chakra’s maar doen ze ook voor anderen hun werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Raadpleeg daarom altijd eerst een arts.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel