Lazuliet

zeldzame Lazuliet schedel
zeldzame Lazuliet schedel

Werking Lazuliet

Lazuliet is een zeldzame steen die heldere inzichten door een sterke connectie met zuivere universele energie brengt. Het maakt de steen uitermate geschikt voor healers, mediums en iedereen die in zuiverheid wil werken en leven. De zeldzame edelsteen stimuleert het 3e oog chakra (intuïtie), het keelchakra (creëren & ordenen) en bevordert evenwicht en kosmische uitlijning. Neemt ook zorgen en angsten weg.

Spiritueel

De steen bevat energieën van de goden Krishna (sensueel en speels) en  Hierophantes (rationeel en evenwichtig). Het lijkt een vreemde combinatie van energieën, maar ze zullen los van elkaar tevoorschijn komen naar gelang de steen gebruikt wordt. Daarnaast balanceert het mineraal – juist doordat het deze energievormen bevat – vrouwelijke en mannelijke energie tot een harmonisch evenwicht.

Emotioneel & Mentaal

Lazuliet schenkt inzichten en intuïtieve oplossingen in oorzaken van psychische klachten en levensproblemen. Lazuliet helpt ook sterk op het keelchakra en zorgt dat alles net zo zuiver verwoord kan worden als het ‘binnen’ komt. De steen is dan ook een perfecte steen voor onderhandelingen of vergaderingen. Ook bij het uiten van emoties zonder woede of angst helpt de edelsteen een handje. De steen wijst op oorzaken voor verslavingen en heft verlangen naar controle op. Lazuliet vergroot het zelfvertrouwen en het gevoel van eigenwaarde.

Fysiek

De steen helpt bij gevoeligheid voor zonlicht, breuken en migraine en is goed voor het immuunsysteem, het cellulair geheugen, het lymfestelstel, de schildklier, hypofyse en lever.

Chakra

5e chakra (keel, ordenen & creëren), 6e chakra (3e oog, intuïtie & inzicht), 7e chakra (kruin, overgave & geloof)

Lazuliet brokken ruw
Lazuliet brokken ruw

Toepassingen Lazuliet

Op het derde oog gelegd schept hij een sereen zelf dat geaard is in het gevoel deel van het goddelijke zijn.

Op het keelchakra gelegen bevordert de zeldzame edelsteen het vermogen tot orde en rust en het uiten van het eigen zelf. Het helpt om dingen zuiver te verwoorden.

De azuur blauwe steen wordt veel gebruikt bij meditaties. Houd in de hand of leg op het gewenste chakra.

Houd de steen beneden een blokkade om deze op te lossen. De zeldzame edelsteen trekt energie door het kruinchakra naar beneden, op die wijze blokkades oplossend.

Harmoniseert met Lapis Lazuli, Ioliet, Sodaliet en Azuriet. Om de hogere hersenfuncties te stimuleren combineer je Lazuliet met Fenakiet, Natroliet, Azeztuliet, Brookiet, Scoleciet, Herderiet of Danburiet.

Weetjes

De naam van het mineraal Lazuliet is afgeleid van het Arabische Azul (“hemel”) en het Griekse woord lithos, dat “steen” betekent.

Vindplaats Lazuliet

Lazuliet is een mineraal dat voorkomt in stollingsgesteenten. De typelocatie van de steen is Werfen, Salzburg, Oostenrijk. Het mineraal wordt verder onder andere gevonden in het Malo-Bystrinskoye Lazurietdistrict, Tunkavallei, Sludyanka in de omgeving van het Baikalmeer, Rusland, in Rapid Creek, Yukon, Canada en in de Championmijn, White Mountains, Mono County, Californië, Verenigde Staten.

 

De chakra’s en sterrenbeelden die we in het artikel zetten daar doet de steen het best zijn werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn of haar werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Het is dan ook verstandig om altijd eerst een arts te consulteren en die aanwijzingen op te volgen.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel