Nuummiet

Nuummiet trommelstenen Nuuk Groenland
Nuummiet trommelstenen, Nuuk, Groenland

Werking Nuummiet

Nuummiet, ook wel Tovenaarssteen, channelt energie vanuit het mystieke midden aarde. Krachtige oude aardse energie gecombineerd met het element storm. Donker als nachtelijke schaduwen op een maanverlicht water schittert de steen als een mystiek gouden licht dat het duister doet vergeten en laat zien welke geheimen er liggen. Nuumiet is een magiërs steen die focust op persoonlijke energie. Het verhoogt geluk, synchroniciteit, helderziendheid en de intuïtie. De steen grondt en geeft de zintuigen hun kracht terug. Fysiek is het een krachtige bron van energie.

Spiritueel

Door de krachtige binding met de aarde kent deze steen veel spirituele voordelen in het aardse leven. Spiritualiteit van de Aarde wordt ook wel samengevat onder de noemer magie. Zo helpt Nuummiet om energie gevangen in het onderbewustzijn vrij te laten en geeft het mede heirdoor innerlijke kracht, heling van thema’s en zelfbeheersing. Met wat oefening dring je met deze steen diep door in de psyche om de ware zelf te ontdekken. Ideaal om te gronden terwijl de energie van de steen zich opwerpt als een beschermend elektromagnetisch veld. Beschermt tegen manipulatie, energieverlies, negatieve energie en zelfs milieuverontreiniging. Ook versterkt het de aura en lijnt het etherische energie van het lichaam uit. Een leuke tip is om de steen bij drumsessies te gebruiken. En dan vooral sessies die helend bedoeld zijn. Krachtige steen voor sjamanistische rituelen.

Emotioneel & Mentaal

In een tijdperk waarin het grootste gedeelte van de mensheid in steden woont en een (te) groot vertrouwen stelt in technologie zijn onze zintuigen verdoofd geraakt. Nuumiet en zijn wilde natuur energie wakkert een storm aan die geen zintuig meer kan missen. De steen daagt uit en laat de zintuigen zich weer herstellen. Ook op het werk is het daarom een fijne steen. Snelle intuïtieve reacties zonder logica op te offeren. Daarnaast laat het anderen jouw nut en kracht zien. De steen laat achter façades kijken. Ontdek verborgen pijn, angst, schaamte en schuld en laat ze los. Dit kristal helpt om gedachteprocessen en overtuigingen naar de kern te herprogrammeren. Het laat ook zien welke beloften en verplichtingen die je bent aangegaan daadwerkelijk relevant zijn en welke beter losgelaten kunnen worden.

Vaders, en met name single vaders, hebben veel baat bij Nuummiet. Het laat hen in contact staan met het vurige aardse in hen. Mannelijke spiritualiteit wil nog wel eens teveel doorslaan naar het hogere of juist het primale. Deze steen helpt bij de balans. De zorgende vrouwelijke aardse kant en het mannelijke licht. Maar ook de aardse doe-energie is voor een man erg van belang. Deze mix van energieën hebben afgelopen paar duizend jaar voor verwarring gezorgd. De steen erg is bruikbaar voor iedereen die nog blokkades op vader en grootvaderthema’s heeft.

Fysiek

Een krachtige bron van energie en verzacht stress en spanningen. Daarnaast zorgt Nuummiet voor een goede diepe slaap. Daar houdt het niet op bij deze krachtige heler. Het heeft heilzame effecten bij: weefsel regeneratie, degeneratieve ziekte, de insuline productie en diabetes, lage bloedsuikerspiegel, lage bloeddruk, flauwvallen, flauwtes, duizeligheid, tinnitus, infecties en virussen. Het vermindert pijn en hoofdpijn en heelt nieren, lever, ogen, neus en keel. Naar verluid is het ook een krachtige heler bij Parkinsson en aandoeningen aan het centrale zenuwsysteem. Ook de drievoudige verbranding meridiaan en de gehele circulatie in het lichaam zijn gebaat bij dit kristal.

Toepassingen Nuummiet

Houd de steen tegen het voorhoofd en pulseert een stoot energie vanuit het voorhoofd naar de voeten en terug. Zo beschermt de steen tegen uitputting en verhoogt het de energie.

Leg de steen bij een hittebron in huis om te beschermen tegen natuurrampen en stabiliteit in een nieuwe omgeving te brengen.

Samenstelling Nuummiet

Nuummiet heeft zich meer dan 3 miljard jaar geleden gevormd in Nuuk, Groenland. Pas werd hij door de moderne mensheid ontdekt. Het is een combinatie van Anthofyliet en Gedriet. De mineralen zijn gemorfeert met in elkaar gegroeide houtskool kristallen met schitteringen van goud en soms blauw.

Vindplaats

Nuuk fjorden in Groenland. Er zijn ook pockets in Canada en de VS gevonden maar die zijn niet van edelsteenkwaliteit.

Chakra

1e chakra (basis, wortel, manifestatie, geslachtsklieren)

Sterrenbeeld

Schorpioen, Ram, Maagd, Steenbok en Stier

De chakra’s en sterrenbeelden die we in het artikel zetten daar doet de steen het best zijn werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn of haar werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Het is dan ook verstandig om altijd eerst een arts te consulteren en die aanwijzingen op te volgen.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel

Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>