Obsidiaan

INFORMATIE, WERKING EN BETEKENIS OBSIDIAAN
Obsidiaan spiegel

Werking Obsidiaan

Obsidiaan is een enorm krachtige steen met aardig wat varianten. En dat is maar goed ook. Het zijn juist die varianten die maken dat de steen voor iedereen bruikbaar is. De steen zelf is sterk inzichtgevend en reinigend. Hierdoor stimuleert het de persoonlijke ontwikkeling. De waarheid komt boven, de drager ziet de kern van problemen en/of weggestopte emoties komen naar boven zodat de blokkades kunnen worden geslecht. Obsidiaan werkt veelal als een spiegel zodat de drager kan ontdekken wie hij of zij nu echt is. Dit is natuurlijk niet altijd even prettig, oude trauma’s kunnen worden opgerakeld en soms is inzichtelijk krijgen wie je bent een schok. Veelal wordt de edelsteen dan ook gebruikt in samenwerking of in overleg met een therapeut. Er zijn gelukkig ook zachtere varianten (apache traan, sneeuwvlok obsidiaan) van de obsidiaan zodat hij bij iedereen past.

Spiritueel

Obsidiaan trekt je naar het diepste midden van jezelf. Het is een steen die de ziel openlegt en reinigt. Tijdens dit proces grond het Spirit in de ziel zodat groei op alle vlakken binnen handbereik is. Geen steen voor watjes, want Obsidiaan haalt alle donkerte naar boven en transformeert ze. Tegelijk is het een krachtig schild tegen negatieve intenties van anderen. Ideale steen dus ook bij sjamanistische reizen zodat het donker wel ervaren wordt maar nooit de ziel zal corrumperen. Het aardester chakra krijgt een diepe gronding in Moeder Aarde en het zijn beseft dat het een is met al dat is. Een enorm krachtige spirituele steen voor gevorderden dus. Hij zal je verwonderen en op magische wijze een enorme groei laten doormaken.

Emotioneel & Mentaal

Maar we zijn er nog niet wat helende effecten betreft. De steen vermindert angst, doorbreekt blokkades, trauma’s, beperkende gedrag- en denkpatronen. Tegelijk beschermt hij tegen mentale aanvallen, vermindert spirituele of emotionele afhankelijkheid en neemt negativiteit weg uit de omgeving. Zo is de steen ook goed te gebruiken tegen straling. De drager van Obsidiaan wordt gezegend met helderheid van denken en verscherpte zintuigen. Het mineraal is uitermate geschikt om mee te mediteren.

Fysiek

Op fysiek vlak werkt de steen pijnstillend, kramp-opheffend, stimuleert de spijsvertering, ontgift en verbetert de doorbloeding. De steen kan hierdoor ook verwarmend werken bij chronisch koude handen en voeten. Obsidiaan is ontstaan uit snel afgekoeld lava en wordt dus gevonden in vulkanische gebieden. Het is een opaak zwarte, glasachtige steen soms met witte, grijze of rode vlekjes.

Varianten

Elk van de varianten kent de eigenschappen van Obsidiaan maar voegt er zijn eigen twist aan toe. Een aantal varianten hebben hier een eigen informatiepagina de rest beschrijven we hieronder kort. Een eigen pagina hebben: Andara Obsidiaan, Regenboog Obsidiaan, Goud Obsidiaan, Zilver Obsidiaan.

Apachetraan

De Apachetraan is zoals eerder uitgelegd een mildere Obsidiaansoort. Niet dat hij minder kracht bezit, maar zijn werkwijze is milder. De steen reinigt en beschermt het aura, helpt bij angst, blokkades, oude pijnen en traumatische ervaringen. Groot voordeel is dat de Apachetraan de opname van vitamine C verbetert en mede daardoor spierkrampen tegengaat. De Apachetranen nemen negatieve energie in zich op. Het is dus van belang ze regelmatig te reinigen.

Mahonie Obsidiaan

Ook Mahonie Obsidiaan behoort tot de mildere vormen. De edelsteen aardt, beschermt en geeft extra krachten en energie in lastige tijden. De bloedcirculatie is erbij gebaat terwijl de steen ook pijn verlicht. Klik hier voor deze steen in onze webwinkel.

Andara Obsidiaan

Andara of blauwe obsidiaan is een zogenaamde Meesterskristal. Klik hier voor meer informatie

INFORMATIE, WERKING EN BETEKENIS SNEEUWVLOK OBSIDIAAN
armband van de sneeuwvlok variant

Sneeuwvlok Obsidiaan

Sneeuwvlok Obsidiaan is een zachtwerkende Obsidiaansoort. De steen bevordert innerlijke rust, geeft harmonie, balans in lichaam en geest. Op een fijne rustige manier brengt de edelsteen zijn drager tot heelheid. Het helpt bij het verwerken van traumatische ervaringen en geeft inzicht. De steen is goed voor de aders, het skelet en de ogen. Omdat Obsidiaan zo effectief negatieve energieën opneemt, is het belangrijk de steen na gebruik onder stromend water te reinigen. Klik hier voor deze steen in onze webwinkel

Verzorging

Reinigen kan op alle gekende wijzen, liefst met water.

Sterrenbeeld

Schorpioen & Steenbok.

Chakra

Basis chakra (1e), Intuïtie chakra  (6e)

Weetje

De naam is afgeleid van de Romein Obsius. Hij haalde de eerste stenen uit Ethiopië.

Al in de vroege steentijd gebruikt men Obsidiaan om werktuigen te maken.

Misschien wel de bekendste werktuigen van de harde zwarte steensoort zijn pijlpunten. Doordat de ruwe steen enorm scherp is gebruiken Indianen hem al sinds mensen heugenis om speer en pijlpunten van te maken. Daarnaast gebruikte ze hem ook als talisman en helende steen. Misschien het meest bekend van de Indiaanse pijlpunten maar Obsidiaan werd ook in Europa veel gebruikt. Gedurende de steentijd werd het gebruikt voor messen en mespunten. Zelfs tijdens de opkomst van brons, zilver en ijzer was het een geliefd materiaal.

Vindplaats

Kan o.a. gevonden worden in de Verenigde Staten (Yellowstone n.p.), Schotland en Colombia (Nevado del Ruiz vulkaan).

De chakra’s en sterrenbeelden die we in het artikel zetten daar doet de steen het best zijn werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn of haar werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Het is dan ook verstandig om altijd eerst een arts te consulteren en die aanwijzingen op te volgen.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel