Onyx

informatie onyx steen, betekenis en werking onyx
Onyx zilveren hanger

Werking Onyx

Zit het leven even niet helemaal mee, dan is Onyx een graag geziene gast. Dit omdat het kristal haar steentje bijdraagt in moeilijke tijden. De steen geeft kracht, biedt steun in moeilijke omstandigheden en in tijden van grote stress. Het zorgt ervoor dat energie gemakkelijker geconcentreerd wordt en brengt de drager op een lijn met een hogere macht, de verbinding met Al-dat-is. Onyx schenkt haar drager standvastigheid, volharding, zelfvertrouwen, kracht en zorgt dat de drager zich vertrouwd voelt in welke omgeving dan ook.

Spiritueel

Met de steen kan je in de toekomst kijken. Omdat hij het vermogen heeft om kracht te geven zorgt het dat de drager zijn eigen lotsbestemming kan veranderen. Een geheimzinnige steen die helpt stilletjes je gang te gaan. Maar de steen houdt naar verluid de herinnering vast aan dingen die de drager zijn overkomen. Vanwege de eigenschap om herinneringen vast te houden kan het kristal gebruikt worden bij het genezen van wonden en fysieke trauma’s uit vorige levens die het huidige leven beïnvloeden.

Emotioneel & Mentaal

Als je Onyx vasthoudt, haalt het trauma’s uit vroegere tijden omhoog zodat de steen ze kan helen al dan niet in combinatie met een therapeut of een kristalheling. Onyx geneest oud (liefdes)verdriet. De steen herkent en integreert tegenstellingen. Het verankert de vluchtige manier van leven in een stabielere en geeft meer zelfbeheersing. De prachtig zwarte genezer is een geestelijk versterkend middel dat zorgen en angsten verlicht en leert wijze beslissingen te nemen.

Fysiek

Op fysiek vlak helpt de steen om uit het Universum die energieën op te nemen die nodig zijn, bijvoorbeeld voor genezing. Het schept evenwicht tussen yin en yang. Onyx is weldadig voor het gebit, de botten, het beenmerg, het lymfestelsel, bloedstoornissen en de voeten. Door het aanwezige silicium stimuleert de steen het genezen van de huid. Ze is ook een remedie tegen nagelproblemen en bevordert de haargroei. Helpt daarnaast tegen hoge bloeddruk en een zwak hart. Het mineraal stimuleert de energiedoorstroming in het lichaam en gaat ontkalking tegen. Helpt ook bij tranende ogen en hij geneest etterende wonden. Het is de aangewezen steen bij problemen met de luchtwegen, vooral bij tuberculose.

Karma

Zwarte Onyx sterkt het geweten, laat de mens luisteren naar de stem van God en verhoogt de spirituele inspiratie. Het is een steen die het oplossen van karma bevordert. Hij laat verdriet en verlies grondig doorwerken en brengt tot inzicht en verlichting van de situatie, waardoor begrip en liefde de bovenhand krijgt.

Onyx sterrenbeeld

Steenbok, Ram, Boogschutter, Tweelingen, Kreeft en Schorpioen.

Chakra

1e chakra (manifestatie, geslachtsklieren), 6e chakra (intuïtie, 3e oog, hypofyse), 7e chakra (kruin, overgave & geloof, Epifyse).

De chakra’s en sterrenbeelden die we in het artikel zetten daar doet de steen het best zijn werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn of haar werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Het is dan ook verstandig om altijd eerst een arts te consulteren en die aanwijzingen op te volgen.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel