Opaal

werking andes opaal
Roze Andes Opaal uit Peru

Werking Opaal

Opaal is er voor de levensgenieters of hen die wel wat meer van het leven zouden willen genieten. De steen zorgt voor vrolijkheid, stemt optimistisch en vult haar eigenaar met levenslust. Daar stopt het echter niet. Deze altijd optimistisch gestemde steen haalt je uit het hoofd en naar het hart.

Spiritueel

Ook spiritueel is Opaal een krachtige steen. Het zorgt dat negativiteit geen kans krijgt om aan te haken. De steen trekt positieve gebeurtenissen aan waardoor een leven in overvloed binnen handbereik ligt. Maar Opaal is meer dan een vrolijke noot, het zorgt dat hogere licht frequenties indalen in het lichaam. Het vergroot hiermee helderziendheid en andere paranormale vermogens. De steen geeft inzichten, vergroot de intuïtie en laat lucide dromen. Entiteiten naar het licht brengen? Opaal draait er de hand niet voor om. Het licht van deze steen is gelinkt aan Mercurius en Hermes, de dodenvaarder. Houd de steen in je hand terwijl je verdwaalde entiteiten naar het licht brengt. Ook een krachtig instrument bij het helen van vorige levens.

Emotioneel & Mentaal

Het geeft liefde voor mooie dingen en laat genieten van alles om je heen. Het trekt liefde aan en zorgt ervoor dat passie en seksualiteit weer opleven. Een steen met een erotisch tintje dus. Tegelijk worden kwaliteiten als loyaliteit en trouw versterkt. De steen schenkt een zonnige kijk op het leven. Draag de steen bij je om een fijne positieve flow te creëren. De wereld verandert met Opaal. Ideale steen bij angsten, zweverigheid, stress, burn-out, depressie en zelfs nog zwaardere psychische klachten.

Fysiek

Fysiek stimuleert de steen zelf genezend vermogen van het lichaam en werkt zuiverend. Het heeft een positieve werking op het geheugen, werkt goed tegen stemmingswisselingen bij menstrueren, overgang of zwangerschap, ziekte van Parkinson, hart, infecties, koorts en bijnieren, hart, voortplantingsorganen, bloeddruk, geeft kracht aan organen in de onderbuik, cholesterol, bloedsomloop, nachtmerries, spataderen, verkalking, spijsvertering

Chakra’s

Opaal is een allemansvriend en dus voor elk chakra even goed. Het word evenwel veel gebruikt op het 2e (bezitten en verrijken, navelchakra, bijnieren) , 3e (zonnevlecht, gevoelswarmte, zetel van de ziel, alvleesklier) en 4e chakra (hart, liefde & liefhebben, thymus).

Soorten Opaal

Naast deze algemene eigenschappen hebben de varianten Andes-, Groene-, Gyrasol- en Vuur-Opaal de volgende aanvullende eigenschappen:

Andes Opaal

Deze soort uit de Andes in Peru helpt bij het loslaten van overtuigingen, angsten of simpelweg beklemmend denken. Helpt om vanuit een flow te reageren en brengt een intens liefdesgevoel voor de eigen zelf, hierdoor zelfvertrouwen en eigen liefde brengend. Maakt wat losser. Een grote hulp ook bij familiekarma. De steen heeft een sterke connectie met engelenenergie en helpt hierdoor met het helen en transformeren van oude stukken. Begrip en acceptatie als begin waarna de steen dieper gaat en oude en diepgewortelde pijnstukken oplost. Werkt ook goed bij verdriet en eenzaamheid. Fysiek ook een mooie werking op de lymfen, hartklachten en spierkrampen.

werking groene opaal
Groene Opaal uit Madagaskar

Girasol Opaal

Bevordert innerlijke rust, geeft inzicht in het onderbewuste en helpt tegen spanningen, gezwollen lymfe en andere klachten aan de lymfeklieren.

Groene Opaal

Naast de krachten die iedere Opaalsoort bezit kent deze groene variant een wel heel bijzondere werking: het laat contact leggen met deva’s en natuurwezens. Adem in de steen en je bewustzijn en 3e oog worden automatisch geopend. De steen geeft een zacht voedend schild waardoor natuurwezens zich veilig en beschermt voelen in het contact met ons. De mooiste meditaties en contacten zijn mogelijk met deze bijzondere edelsteen. De steen brengt rust, harmonie en liefde. Verder is het zo dat Groene Opaal ook enorm goed haar werk doet voor planten en simpelweg de gehele leefomgeving. Het nodigt goedaardige natuurwezens uit om zich in de omgeving op te houden. Planten groeien en bloeien in al hun pracht en het huis wordt een zachte, prettige omgeving.

Verzorging

Kan onder invloed van (fel) zonlicht verkleuren.

Sterrenbeeld

Kreeft, Schorpioen, Boogschutter, Tweelingen, Stier en Vissen.

Weetje

Een Opaal kan kleurloos, wit, zwart, roze, oranje en sterk iriserend zijn. De steen is doorzichtig tot doorschijnend en heeft een glas- tot harsachtige glans. Er bestaan verschillende soorten vaak afhankelijk van kleur, bijvoorbeeld: hyaliet (kleurloos), cacholong (wit), Vuur Opaal (oranje met parelmoerglans), Andes Opaal, Groene Opaal, Gyrasol  en Chrysopaal. Dendriet Opaal heeft insluitsels en wordt ook wel Merliniet genoemd. Opaliet of Opaline is synthetische opaal.

N.b. Natuurlijk zijn de stenen niet enkel voor de hier genoemde sterrenbeelden en chakra’s maar doen ze ook voor anderen hun werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Raadpleeg daarom altijd eerst een arts.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel