Opaliet

informatie opaliet, opaalkwarts, werking en betekenis
Opaliet trommelstenen

Werking Opaliet (Opaalkwarts, Zee Opaal)

Een van de populairste stenen anno nu is Opaliet. De krachtig helende steen schittert sinds enkele jaren overal. Het betreft dan ook een van de Nieuwetijdsstenen. Sinds de mensheid het Aquariustijdperk heeft betreden is deze edelsteen een lieveling en het perfecte voorbeeld van synergie tussen mens en natuur. Dit kristal verkrijgt zijn mooie uiterlijk en krachtige eigenschappen namelijk door alchemie. Speciaal is ook haar aantrekkingskracht op (Nieuwetijds-)kinderen.

Spiritueel

De prachtig glimmende steen is een allround healer en bewijst dit door het verwijderen van energetische blokkades terwijl het vermoeidheid wegneemt. De steen werkt ook zuiverend voor bloed en nieren. Dit zijn echter nog niet eens de meest geroemde eigenschappen van de nieuwe ster aan het firmament. De steen is nuttig voor het verbeteren van de communicatie op alle niveaus. Het helpt bij de interpretatie van de ontvangen psychische informatie en helpt bij het verbaliseren van innerlijke gevoelens.

Emotioneel  & Mentaal

Opaliet helpt om stemmingswisselingen te stabiliseren en ontspanning te bevorderen. Het is gunstig voor mensen die lijden aan slaapstoornissen. De op Opaal lijkende steen verbetert emotionele kracht en helpt veranderingen en nieuwe situaties gemakkelijker aan te gaan. Sterker nog de steen brengt succes. Dit vooral op het zakelijk vlak, maar ook in liefdevolle overvloed. De edelsteen werkt verlichtend, opbeurend en maakt het hoofd helder. Ze geeft letterlijk en figuurlijk lucht en helpt om je staande te houden in belastende situaties. Spiritueel helpt ze om geaard in een meditatieve toestand te komen. Lichamelijk verwarmt de steen het lichaam, ontspant en maakt ook nog eens de spieren soepel.

Fysiek

De steen verlicht depressie, vermindert agressief gedrag en heeft zelfs een positieve werking op de longen. De steen versterkt het innerlijk wezen zo ook bij griep en verkoudheid. Bij een gebrek aan energie verheft de steen het normale bewustzijn gewoon even tot een kosmisch bewustzijn.

Opaliet & Chakra’s

4e chakra (hart, liefde), 5e chakra (keel, ordenen & creëren), 6e chakra (3e oog, intuïtie), 7e chakra (kruin, overgave & geloof). Door de sterke werking op het 6e en 7e chakra is het heerlijk de steen te gebruiken bij meditaties maar ook afstemmingen.

Sterrenbeeld

Boogschutter, Kreeft, Schorpioen en Vissen.

De chakra’s en sterrenbeelden die we in het artikel zetten daar doet de steen het best zijn werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn of haar werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Het is dan ook verstandig om altijd eerst een arts te consulteren en die aanwijzingen op te volgen.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel