Orthoklaas

Orthoklaas trommelstenen

Werking Orthoklaas

Orthoklaas is specialist in zelfheling, het scheppen van duidelijkheid en het brengen van vreugde. Een krachtige heler op het spirituele vlak door de sterke gronding enerzijds en de connectie met het universum anderzijds. Maar ook de insteek vanuit liefde en vreugde is er een waar juist nu, in deze warrige tijden veel behoefte aan is. Een kristal dat helderheid brengt, het ouderdomsproces wat afremt, helpt keuzes te maken en opgedane wijsheid integreert in het huidige ‘zijn’.

Spiritueel

Orthoklaas is een krachtige healer op het ‘zelf level’. Door een krachtige gronding word een betere connectie met de eigen zelf ervaren. Meer helderheid, vreugde en wilskracht, levenskracht zelfs. Het kristal versterkt de band met het universum en haar gaven en laat zien waar wij in het geheel passen. Een schepper van nog meer vormen van duidelijkheid ook. Zo laat het zien wat van belang is en wat losgelaten mag worden, geeft het grondig zelfinzicht en opent de steen het pad naar eigen liefde en vreugde vanuit het 3e en 4e chakra.

Emotioneel & Mentaal

Is alles even teveel? Draag dan Orthoklaas met je mee of leg de steen in een kring om je heen tijdens een meditatie. Het brengt helderheid en helpt zo bij het maken van keuzes. Opgedane wijsheid in dit en vorige levens integreren in het huidige zijn is natuurlijk altijd een opgave, een die een stuk simpeler blijkt met Orthoklaas in de buurt. Hierdoor bevordert het innerlijke groei en wordt de wil gesterkt.

Fysiek

Door de sterke connectie met het 1e, 3e en 4e chakra is Orthoklaas een volbloed fysieke healer. Het activeert meridianen, balanceert chakra’s en de bijbehorende klieren en heeft een krachtig helende werking op de interne organen.  Daarnaast zijn de stress verlichtende kwaliteiten ook niet gering. Het gesteente brengt een weldadig gevoel van balans en harmonie. Oude beschavingen gebruikten het zelfs om verouderingsprocessen af te remmen.  Ook versterkt het botten en brengt fysieke energie.

Chakra

1e chakra (manifestatie, wortel), 3e chakra (gevoelswarmte, zonnevlecht), 4e chakra (hart, liefde & liefhebben)

Sterrenbeeld

Kreeft, Weegschaal, Steenbok, Ram, Leeuw, Tweelingen

Etymologie

Het woord Orthoklaas stamt af van het Griekse ‘Orthes’ dat rechtopstaand betekent en ‘Klassis’ dat breuk betekent. Een rechte breuklijn zoals de steen breekt. Hoewel het waarschijnlijk weinig toevallig is dat het woord Ortheses zoveel betekent als ondersteunend, wat dit kristal zeer zeker is.

Familie

Orthoklaas is een Feldspar en dus  familie van Labradoriet, Maansteen, Zonnesteen en Amazoniet.

Vindplaats

Brazilië, Rusland, de Verenigde Staten, Mexico en Engeland