Pyriet

Werking Pyriet

Pyriet werd al door de Inca’s en Indianen stammen gebruikt en kent dus een lange geschiedenis. Het wordt ook wel Fools Gold of

Pyriet ruw en schedels
Pyriet ruw en schedels

Apachengoud genoemd. Dit doordat de steen erg op goud lijkt en de oude Indianen de steen ook als dusdanig gebruikten. Pyriet is echter een ijzererts met andere kwaliteiten dan goud hoewel er wel een aantal overeenkomsten zijn. Zo brengen ze beiden geluk en zijn het sterk inzichtgevende stenen.

Spiritueel

Pyriet brengt het instinct in evenwicht met intuïtie, creativiteit en analyse. De prachtige edelsteen is ook een uitstekend energieschild. Het blokkeert negatieve energie op elk niveau. Ook beschermt het tegen vervuilende stoffen, metalen en besmettelijke ziekten. Het geeft ook energie zodat vermoeidheid geen kans krijgt. Groot voordeel van Pyriet is de kracht die het zijn beheerder geeft. Het geeft zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en misschien nog wel fijner de mogelijkheid om achter façades te kijken, de werkelijke bedoelingen te zien. Ook bevordert het diplomatie.

Emotioneel & Mentaal

Pyriet brengt zelfkennis op veel vlakken. Zo haalt het verdrongen herinneringen naar boven, laat het de positieve kant van het eigen zelf omhoog komen, maakt het de eigen vermogens inzichtelijk en stimuleert het creatieve proces van de eigen zelf. Angst, frustratie en minderwaardige gevoelens hebben allen baat bij de krachtige edelsteen. Vooral mannen met zelfvertrouwen problemen kunnen de steen goed hebben. Een groot ego, teveel zelfvertrouwen? Pas op! Pyriet kan in die omstandigheid agressieve gevoelens opwekken. Onderdanige vrouwen leren de dienstbaarheid van zich afzetten.

Pyriet & Kracht

De bloedtoevoer naar de hersenen wordt gestimuleerd waardoor het de ideale steen is om geestelijke activiteit te stimuleren ook na hersenbloedingen of infarcten. Ook het geheugen is gebaat bij Pyriet. Het stimuleert de gehele bloedsomloop zodat het zelf genezend vermogen van het lichaam een boost krijgt. Daarnaast zoekt het bij genezing snel naar de oorzaken en brengt aan het licht hoe dit op te lossen.

Pyriet is goed voor de botten, celvorming, hersteld DNA-schade, brengt meridianen op een lijn en zorgt voor een gezonde slaap. Zoals eerder aangegeven neutraliseert het gifstoffen verder versterkt het ook het spijsverteringskanaal en de ademhaling dit onder andere door meer zuurstof aan het bloed toe te voegen. Hierdoor is het ook een mooie steen voor mensen met astmatische- of bronchitisklachten.

Chakra

1e chakra (basis, manifestatie), 5e chakra (ordenen & creëren, keel)

Horoscoop

Steenbok, Boogschutter en Leeuw.

Verzorging

Reinig niet met water. Door het aanwezige ijzer in de steen kan hij gaan roesten.

Toepassingen Pyriet

Draag Pyriet om de hals voor fysieke en esoterische bescherming.
Zet de steen op het bureau of in de werkomgeving om energie aan de ruimte te geven en zakelijke projecten te bevorderen.
Met name in kubistische vorm breidt de edelsteen het geheugen uit en geeft er structuur aan.

Weetjes

Pyriet is een zwavel leverend metaal.

Andere namen zijn: Zwavelkies, IJzerkies, IJzerblende, Fools Gold, Apachen Goud en Kattengoud.

In vroeger tijden werd Pyriet in samenwerking met Vuursteen gebruikt. De twee stenen tegen elkaar geslagen geven grote vonken vrij zodat een vuur gemakkelijk is aangelegd. Hier komt ook zijn naam vandaan: De Griekse woorden pyr (‘vuur’), pyrites (‘met vuur werkend, de smid’) en pyrites lithos (‘vuursteen’) samengevoegd.

Combinaties

Pyriet wordt vaak in combinatie met andere gesteenten gevonden. Veelvoorkomend zijn combinaties met Fluoriet, Calciet, Bergkristal, Lapis Lazuli of Toermalijn.

De chakra’s en sterrenbeelden die we in het artikel zetten daar doet de steen het best zijn werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn of haar werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Het is dan ook verstandig om altijd eerst een arts te consulteren en die aanwijzingen op te volgen.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel