Rhodochrosiet

werking betekenis informatie rhodochrosiet steen
Rhodochrosiet uit Peru

Werking Rhodochrosiet

Rhodochrosiet verraadt door haar roze/rode kleur haar intenties onmiddellijk. Het mineraal werkt in op het hartchakra. De vrolijke steen activeert, maakt vrolijk, levendig, spontaan, liefdevol, enthousiast, positief, creatief, inventief en stimuleert hartstocht en erotiek. De steen zet haar drager in zijn of haar eigen kracht. Het mineraal laat liefde ontwaken en groeien. Het bevordert harmonie, compassie en geduld met de medemens, het planten- en dierenrijk.

Spiritueel

Rhodochrosiet helpt om in contact te komen en blijven met het Hogere Zelf. Hierdoor vergroot het bewustzijn terwijl ook paranormale gaven en het vermogen om te channelen verhogen. De steen heeft een directe link met de heilige vrouwelijke energie hierdoor is contact met Opgestegen Meesters zoals Maria Magdalena, Quan Yin, Isis en Moeder Maria een fluitje van een cent. Minder bekend maar ook in direct contact met deze steen is de vrouwelijke Christusenergie. Deze zorgt voor compassie, tolerantie, innerlijke vrede en pure liefde. Laat je ook indalen in deze incarnatie en genieten van het leven dat er nu is.

Emotioneel

De steen helpt de wereld mooi te maken. Het beschermt tegen negatieve invloeden van andere mensen en geeft de drager juist compassie en mededogen. Het maakt minder egoïstisch, helpt bij angsten en fobieën en maakt simpelweg tevreden en blij. Een fijne kwaliteit aan deze liefdevolle helper is de gave om een eerder opgelopen trauma in meditatie te herleven en dan liefdevol los te laten.

Fysiek

Dankzij de aanwezigheid van Mangaan werkt de steen zeer sterk op de thymus (de klier die bij het hartchakra hoort) en versterkt het immuunsysteem. Langdurig gebruik op de thymus kan overweldigend zijn. Het roze kristal stimuleert de doorbloeding, verbetert de bloedcirculatie en heeft een gunstig effect op de bloeddruk. Hierdoor geeft het mineraal energie. De helende steen voorkomt vaatvernauwing en is goed tegen arteriosclerose (verkalking van slagaders). Ook werkt de steen stimulerend op de zenuwen.

Dankzij deze twee werkingen kan Rhodochrosiet de symptomen van de ziekte van Parkinson verminderen. De steen werkt regulerend op de spijsvertering. Zij neemt vooral nerveuze klachten als maagbranden en verstopping of juist diarree weg. De roze edelsteen heeft een reinigende werking op nieren, darmen en de huid. De steen brengt kalmte en vergroot de concentratie. Dit is een van de redenen dat de steen goed helpt tegen acne. Acne wordt namelijk veelal veroorzaakt door onrust.

Sterrenbeeld

Kreeft, Maagd, Ram, Tweelingen, Schorpioen en Waterman.

Chakra

1e chakra (basis, manifestatie), 2e chakra (navel, bezitten & verrijken), 3e chakra (zonnevlecht, gevoelswarmte), 4e chakra (hart, liefde & liefhebben), 6e chakra (3e oog, intuïtie)

Toepassingen Rhodochrosiet

Hangers van deze edelsteen laten de drager stralen van jeugdigheid. De roze steen is voor veel edelsteentherapie liefhebbers onontbeerlijk. Het veelzijdige mineraal lost met groot gemak blokkades in het aura op, heeft een positieve werking op psychische klachten zoals depressies, negatief zelfbeeld en minderwaardigheidscomplexen. Door een hanger of amulet te dragen, worden mensen met de juiste liefhebbende energie aangetrokken. Dit geldt voor een levenspartner maar ook voor vrienden.

Draag of leg de steen bij het 1e chakra om seksuele blokkades op te heffen. Leg de steen op het 2e chakra (navel chakra, bezitten & verrijken) en beleef dat iedereen slechts onderdeel is van een groter geheel, en dat alles op het juiste tijdstip en de juiste plaats gebeurt. Op het 3e chakra (zonnevlecht, gevoelswarmte) brengt Rhodochrosiet balans bij emotionele problemen, en zorgt ze ervoor dat de gebruiker liefde voor zichzelf kan vinden. Op zonnevlecht- én het 6e chakra (intuïtie) tegelijk gelegd, wordt de energiestroom tussen deze chakra’s gestimuleerd.

Weetjes Rhodochrosiet

Door het hoge gehalte Mangaan krijgt Rhodochrosiet de prachtige rode tot roze kleur waar de steen om bekend staat. Rhodochrosiet staat dan ook bekend als een van de belangrijke Mangaanertsen. Vanwege de kleur wordt Rhodochrosiet ook wel Mangaanspaat, Framboosspaat, Inca Roos en rozenspaat genoemd.

De naam Rhodochrosiet is ontstaan uit de Griekse woorden rhodon (roos) en chroos (huidkleur). Dit verwijst naar de roze tot rode kleur van deze steen.

Het gebruik van de edelsteen voor sieraden en gebruiksvoorwerpen stamt al uit de tijd van de Inca’s. Ze vonden het mineraal in de zilvermijnen. De Inca’s geloofden dat
de roze steen versteend bloed van overleden heersers was. De steen stond voor het hartchakra en het liefhebben van de eigen zelf en alles er omheen.

De chakra’s en sterrenbeelden die we in het artikel zetten daar doet de steen het best zijn werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn of haar werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Het is dan ook verstandig om altijd eerst een arts te consulteren en die aanwijzingen op te volgen.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel