Rhodoniet

Rhodoniet werking en betekenis, informatie spiritueel
Rhodoniet duimstenen

Werking Rhodoniet

Rhodoniet is een krachtige wondgenezer voor zowel emotionele als fysieke wonden. Daarnaast is het een goede “eerste hulp bij ongelukken”, een steen die kalmeert en helpt het hoofd koel te houden bij schokkende en extreme gebeurtenissen. Ook in geval van ruzie en conflicten kan de steen zeer bevorderlijk werken. Het helpt vergeven en stimuleert verzoening, wederzijds begrip en vriendschap. Heeft tevens hoog spirituele kenmerken. De steen integreert het goddelijke in het dagelijkse leven.

Spiritueel

Rhodoniet is een heerlijk kristal om de Yin- & Yang-energie te balanceren en in synergie te komen met het universum. Het is een steen van grote liefde, die de wereld weer mooi lijkt te maken. Gebruik deze liefdevolle helper ook als je spirituele leringen wil integreren in het dagelijks leven. We kennen het allemaal wel, een fijne cursus gevolgd en al snel vervaagd dat heerlijke gevoel dat we tijdens de leerperiode hadden. Deze wonderdoener helpt om dat gevoel vast te houden en het goddelijke in het alledaagse leven te integreren.

Emotioneel & Mentaal

In een paniek situatie? Verwarring, angst of dreigt er gevaar? Rhodoniet kalmeert de gemoederen en trekt positieve situaties aan. Ze vermindert ook woede, ergernis, haat- en wraakgevoelens. Bij psychische wonden de steen ter hoogte van de hartstreek dragen. Verzacht psychische wonden en heeft een positieve invloed op zelfvernietigend gedrag, afhankelijkheid en mishandeling.

Fysiek

Fysiek geneest de roze met zwarte steen (inwendige) wonden en vermindert littekens. Bij kleine verwondingen kan de steen 5 – 10 minuten op de wond geplaatst worden. De steen kan verwerkt worden tot een elixer en kan gebruikt worden bij wonden, shock of trauma. Geneest verder de roze met zwarte steen (inwendige) wonden en vermindert littekens. Verder heeft het een gunstige werking op insectenbeten, hart, bloedsomloop, maagzweren, botten, gehoor, MS en auto-immuunziekten.

Verzorging

Reinigen kan op alle bekende wijzen. Natuurlijk zijn er manieren die niet goed voor stenen zijn zoals opladen in zout en/of aarde. Dit beschadigt de steen.

Chakra

Hartchakra (4e chakra, liefde en genegenheid voor jezelf en anderen).

Sterrenbeeld Rhodoniet

Stier, Tweelingen, Boogschutter, Kreeft en Vissen.

Weetje

Rhodoniet is roze tot rood van kleur, vaak met zwarte aders. De steen is doorschijnend tot doorzichtig met een glasachtige tot parelmoerglans. De doorzichtig roze kwaliteit is erg zeldzaam.

De chakra’s en sterrenbeelden die we in het artikel zetten daar doet de steen het best zijn werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn of haar werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Het is dan ook verstandig om altijd eerst een arts te consulteren en die aanwijzingen op te volgen.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel