Robijn

robijn werking & betekenis, informatie
Robijn hanger

Werking Robijn

Robijn, de steen van koningen, talloze sagen en ultieme rijkdom. Al vele eeuwen begeerd en is misschien wel een van de bekendste edelstenen. Geen goedkope jongen maar enorm krachtig en van ongekende schoonheid. De populaire edelsteen geeft kracht, energie, passie, stimuleert het hartchakra en schenkt rijkdom en overvloed.

Spiritueel

Robijn brengt licht in de duisternis. Het spoort aan om je eigen geluk te volgen en leert om te genieten van het leven hier op Aarde. Het is vervolgens een krachtige leraar voor wie spirituele energie wil gebruiken om in de wereld van materie veranderingen aan te brengen. Zo brengt hij overvloed en laat intenties materialiseren. De wereld veranderen begint dus met deze krachtpatser.  De rode kleur doet al een sterke connectie met Moeder Aarde vermoeden en omdat aards ook juist erg spiritueel is heeft het kristal veel positieve effecten in petto. Het helpt visualiseren, helder en positief te dromen en stimuleert de pijnappelklier die op zijn beurt weer vastzit aan het 7e chakra zodat je kan zeggen dat de steen het contact met boven bevordert.

Emotioneel & Mentaal

Al duizenden jaren kennen Koningen en heersers de kracht van deze edelsteen. De dieprode steen siert ringen, kronen en hangers. Naast dat de steen duidelijk voor een aardse kracht zorgt, schept het ook evenwicht in het leven en de balans tussen hart, ziel en geest. Door de sterke Aardse connectie helpt de edelsteen ook goed tegen psychische aanvallen. Woede is volgens de steen een irreële emotie, ze verwijdert deze dan ook en geeft er scherpte en lenigheid van geest voor terug. De steen helpt bij discussies. De steen spoort een avontuurlijk leven aan. Hartstocht, passie en seksuele activiteit zijn enkele gevolgen. Mensen die lijden aan vermoeidheid of zelfs daaraan gekoppelde syndromen hebben enorm baat bij de steen.

Fysiek

Fysieke ontgifting van het lichaam en een helende werking voor de bloeddruk, de lymfe, anti immuunziekten en besmettelijke ziekten. Ook voortplantingsorganen, nieren en de bijnieren varen wel bij de edelsteen. Bij extreme vermoeidheid is deze steen natuurlijk ook redder in nood.

Ster Robijn

De Ster Robijn is een uitermate krachtige steen. Door kleine Rutiel insluitsels krijgt de edelsteen zijn glans en extra kracht. De edelsteen wordt veel door lichtwerkers, healers en mediums gebruikt om extreem hoge vibraties (energie) in het eigen lichaam te integreren. Kort gezegd worden alle spirituele gaven tot in het uiterste versterkt. Geen steen voor beginners dus. Als de steen mooi geslepen is en er een ster ontstaat, wordt het licht van de ziel gereflecteerd in de

robijn werking & betekenis, informatie
Ster Robijn gepolijst

ster. Een directe manifestatie van spiritueel licht door het 1e chakra. De steen laat afscheid nemen van alle nutteloze emoties zoals verdriet en rancune. Het helpt bij jezelf te blijven en is goed tegen allerlei huidziekten zoals: wratten, uitslag, eczeem etcetera.

Een steen van overvloed en rijkdom maar maakt het ook gemakkelijk om met andere dimensies te spreken. Ook buitenaardse volkeren voelen zich aangetrokken tot de energie zodat contact met hen leggen vele malen gemakkelijker gaat. Eigenlijk mag bij geen enkel lichtwerker de Ster Robijn of zijn zusje Ster Saffier ontbreken.

Robijn in Zoisiet (Anyoliet)

Zeer speciale variant met hoog spirituele waarden. Deze variant activeert het kruinchakra (7e chakra, overgave & geloof) en legt een link naar het geheugen van de ziel en spirituele lessen. Zeer handig bij werkzaamheden aan vorige levens. Uniek is ook de kwaliteit van de steen die individualiteit bevordert en tegelijk de verbondenheid met de rest van de mensheid. Verder versterkt het de aura en brengt alle andere kwaliteiten van Zoisiet en Robijn.

Horoscoop

Leeuw, Ram & Schorpioen.

Chakra

1e chakra (basis, manifestatie), 4e chakra (hart, liefde & liefhebben), 7e chakra (kruin, overgave & geloof).

De chakra’s en sterrenbeelden die we in het artikel zetten daar doet de steen het best zijn werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn of haar werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Het is dan ook verstandig om altijd eerst een arts te consulteren en die aanwijzingen op te volgen.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel