Rode Tijgeroog (Stierenoog)

"<yoastmark
Rode Tijgeroog bol

Werking Rode Tijgeroog (stierenoog)

Rode Tijgeroog is de meest aardende van zijn familie. De sterke steen vol passie en kracht wordt dan ook heel toepasselijk Stierenoog genoemd. De steen haalt vermoeidheid weg, geeft een overdosis aan motivatie, recht letterlijk en figuurlijk de ruggengraat en zorgt voor een gezonde seksdrive. Nog een belangrijke eigenschap van deze manifesterende steen is de kwaliteit om ware liefde te brengen. Het pakt verbindingsproblemen aan. Hierdoor kan weer worden gekozen voor onvoorwaardelijke liefde. Als klap op de vuurpijl tracht de Rode Tijgeroog ook meteen maar even de juiste partner aan te trekken of de huidige partner te openen voor onvoorwaardelijke liefde.

Spiritueel

De steen brengt onvoorwaardelijke liefde. Door deze kwaliteit is het een ideale steen bij bindings- of verlatingsangst (verbindingsangst). Rode Tijgeroog stelt je meteen maar even open voor de juiste liefdespartner. Het laat kijken zonder angst en ervaren vanuit onvoorwaardelijke liefde. Daarnaast zorgt het dat de onderste chakra’s op een lijn komen en grond het spirituele energie hier op Aarde zodat je meer in het nu leeft.

Emotioneel & Mentaal

De prachtig rode steen brengt zin in het leven. Het geeft een energy boost waar je ‘U’ tegen zegt. Met al die nieuwe energie is het leven al snel een stuk frisser en gemakkelijker. Ideale steen tegen stress, vermoeidheid en burn-out klachten. Zorgt daarnaast voor een gezonde zin in seks. Gebruik de steen op het eerste chakra en hij zorgt ervoor dat seksuele ideeën in de fysieke wereld geaard worden. Aan de andere kant heeft het ook de kracht om seksuele problematiek die de balans in een relatie verstoort op te lossen.

Fysiek

Fysiek heeft Stierenoog de kracht om hogere energieën door de organen in de lagere lichaamshelft te zenden. Hiermee kracht hervindend, aardend en genezend. Grote hulp bij problematiek aan: darmen, geslachtsklieren, maag, nieren, bijnieren, lever, milt, blinde darm, dikke darm, dunne darm, stofwisseling, vermoeidheid en lethargie.

Etymologie

‘Strong as an ox’, zo sterk als een Stier. Door de enorm aardende kracht en de enorme drive van de steen wordt deze Stierenoog genoemd.

Familie van

Tijgeroog en Valkenoog (Blauwe Tijgeroog).

Sterrenbeeld Rode Tijgeroog

Tweelingen, Leeuw, Steenbok, Ram, Boogschutter, en Maagd.

Chakra

1e chakra (basis, manifestatie), 3e chakra (gevoelswarmte, zonnevlecht, ziel).

Ontstaan

De steen heeft een mahonie tot rode kleur. Door vuur, vulkanen en bliksem zijn grote pockets gouden Tijgeroog veranderd in Rode Tijgeroog. Door de verhitting van deze natuurlijke bronnen verandert het ijzer in de gouden Tijgeroog in rode Hematiet. Tegenwoordig is echter veel Rode Tijgeroog geverfd of door mensen verhit. Bij Happy Spirit zorgen we dat we de natuurlijke versie hebben.

N.b. Natuurlijk zijn de stenen niet enkel voor de hier genoemde sterrenbeelden en chakra’s maar doen ze ook voor anderen hun werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Raadpleeg daarom altijd eerst een arts.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel