Sfaleriet (Zinkblende)

Zoals

Sfaleriet geode punt uit Mexico
Sfaleriet geode punt, 16 cm, 575 gram, Mexico

Werking Sfaleriet (zinkblende)

Sfaleriet staat bekend om haar sterk aardende en energie gevende eigenschappen. Het brengt balans in de mannelijke en vrouwelijke aspecten van de persoonlijkheid, verhoogt de intuïtie en kan zelfs nieuwe gaven onthullen. Een zeer interessante steen die krachtig werkt op de chakra’s onder het hart. Tijdens meditatie over de steen wrijven kan zeer bijzondere effecten hebben.

Spiritueel

Ideale steen om te gebruiken tijdens lichtwerk of als iemand anders een reading bij je uitvoert. De steen grond en brengt energie terug in lijf, geest en aura. Teveel met krachtige stenen gewerkt en nu een beetje zweverig tot zelfs duizelig? Sfaleriet brengt beide voeten terug op aarde. Niet enkel grondend, de steen heeft juist ook de kracht om de intuïtie te verhogen en nieuwe gaven omhoog te laten komen. Tijdens lichtwerk helpt de steen te zien wat echt is en wat een wens of droom. Voert iemand anders een reading uit dan helpt de steen te zien of wat diegene zegt de waarheid is.
Hoge vibratie stenen kunnen hun gebruikers soms vermoeid of warrig maken. Sfaleriet brengt de energie terug en zorgt dat alles weer helder is.

Toepassing Sfaleriet

Wrijf tijdens een meditatie of reis over de steen om visuele gaven te vergroten. Veel mensen zien al snel een wit licht verschijnen als ze dit doen. Soms kan er ineens een fel oranje licht flits ontstaan. Dan heeft Sfaleriet een geheel nieuwe gave in je doen ontwaken.

Emotioneel & Mentaal

Sfaleriet heeft de kracht om harmonie in de vrouwelijke en mannelijke kant van de persoonlijkheid te brengen. Is een van de twee kanten te weinig aanwezig waardoor de andere kant teveel de overhand krijgt? Dan krijgt de zwakkere kant een ‘boost’ zodat er weer evenwicht kan zijn. De steen stimuleert verder creativiteit en kan helpen bij het vinden van een nieuwe baan die wel bij je past.

Fysiek

De krachtige heler grond het zenuwstelsel waardoor overmatige prikkeling en stress de kans krijgen af te zakken. Het helpt goed tegen oververmoeidheid en futloosheid. Ideale steen bij burn-outs. Ook een fijne hulp tegen duizeligheid en verwarring. Het heeft een krachtige werking op de chakra’s onder het hart en stimuleert hierdoor uithoudingsvermogen, levenslust en het energie peil.

Etymologie

De woord Sfaleriet komt van het Griekse woord voor verraderlijk. Niet omdat de steen dit zou zijn maar omdat het op Galeniet kan lijken. Galeniet is een belangrijke delfstof voor lood terwijl uit Sfaleriet zink wordt gewonnen. Men vond liever lood dan zink.

En andere veel gehoorde benaming voor dit zink erts is Zinkblende. Dit woord ontstond in Duitsland en betekent zoveel als blind of bedriegen. Om dezelfde reden.

Kleuren Sfaleriet

Sfaleriet kent veel verschillende vormen en kleuren. Zwart, zilver, bruin, rood, oranje, geel, groen, wit en zelfs kleurloos. Leuk is ook de kleur veranderende eigenschap. Zo kan een compleet zwarte steen in het licht ineens fel oranje kleuren.

Verzorging

Kan beter niet teveel worden blootgesteld aan water. Het laad goed op de steen met de volle maan op de grond te zetten. Bijvoorbeeld in je woonkamer met de gordijnen open.

Chakra’s

1e chakra (basis, geslachtsorganen), 2e chakra (heiligbeen, bezitten & verrijken, bijnieren), 3e chakra (zonnevlecht, gevoelswarmte, alvleesklier), 6e chakra (intuïtie, hypofyse) en het aardester chakra buiten ons lichaam.

Sterrenbeeld

Ram, Leeuw, Boogschutter, Tweelingen, Schorpioen

De chakra’s en sterrenbeelden die we in het artikel zetten daar doet de steen het best zijn werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn of haar werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Het is dan ook verstandig om altijd eerst een arts te consulteren en die aanwijzingen op te volgen.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel

Vindplaatsen van Sfaleriet: Rijkdom uit de Aarde

Sfaleriet, ook wel zinkblende genoemd, is een mineraal dat wijdverspreid voorkomt en een belangrijke bron van zink vormt. Het mineraal wordt wereldwijd gedolven en komt voor in diverse geologische omgevingen.

Europa: Klassieke Vindplaatsen

In Europa zijn enkele van de meest beroemde vindplaatsen van Sfaleriet te vinden. Duitsland is een historisch belangrijke locatie, vooral in de Harz- en de Eifelregio. Hier word de steen vaak aangetroffen samen met Galeniet en Calciet in hydrothermale lood-zink-afzettingen. Spanje, en dan met name de regio’s rond Santander en Cantabrië, herbergen ook aanzienlijke hoeveelheden, waar het mineraal in associatie met andere sulfiden wordt gevonden.

Noord-Amerika: Grootschalige Mijnbouw

Noord-Amerika, en in het bijzonder de Verenigde Staten, is een andere belangrijke bron. Zoals de Mississippi Valley-Type (MVT) afzettingen in staten zoals Missouri, Tennessee en Illinois staan bekend om hun rijke Sfaleriet voorraden. Deze afzettingen zijn gevormd door hydrothermale oplossingen die in kalksteenlagen neersloegen, waardoor grote hoeveelheden ontstonden. Canada, met name de regio rond de provincie Quebec, heeft ook aanzienlijke afzettingen die een belangrijke bron van zink zijn.

Azië: Groeiende Exploratie

In Azië zijn China en India prominente leveranciers van Sfaleriet. China’s Yunnan- en Guangxiregio’s hebben aanzienlijke mijnen waar de steen vaak samen met Galeniet en Pyriet wordt gevonden. India heeft ook diverse mijnen in de staten Rajasthan en Andhra Pradesh, waar het een belangrijke rol speelt in de zinkproductie.

Zuid-Amerika: Rijke Mineralen

Zuid-Amerika biedt ook enkele belangrijke vindplaatsen. Peru en Bolivia zijn bijzonder opmerkelijk, met Sfaleriet dat vaak in complexe polymetallische afzettingen voorkomt. Deze afzettingen bevatten meestal een mengsel van verschillende metalen, zoals zilver, lood en koper, naast zink.

Afrika: Opkomende Regio’s

Afrika, hoewel minder bekend voor zijn Sfalerietvoorraden, heeft toch enkele belangrijke vindplaatsen. Namibië en Marokko hebben mijnen waar de steen wordt gewonnen, vaak in associatie met andere metaalhoudende mineralen. De geologie van deze regio’s biedt interessante mogelijkheden voor toekomstige exploratie en mijnbouw.

Australië: Kwaliteitsafzettingen

In Australië zijn er enkele van de hoogste kwaliteit afzettingen van Sfaleriet te vinden. De Broken Hill-regio in New South Wales is een wereldberoemde bron van dit mineraal. Hier wordt het gesteente vaak gevonden in verband met edelmetaalhoudende ertsen zoals zilver en lood, wat bijdraagt aan de economische waarde van deze mijnen.

Dus?

De verspreiding van Sfaleriet over de hele wereld toont de geologische diversiteit en rijkdom van dit mineraal. Of het nu in Europa, Noord-Amerika, Azië, Zuid-Amerika, Afrika of Australië wordt gevonden, het gesteente blijft een cruciaal mineraal voor de zinkproductie en een fascinerende steen voor mineralogen en verzamelaars. De wereldwijde vindplaatsen illustreren niet alleen de economische waarde, maar ook de geologische wonderen van onze planeet.

Edelstenen die goed passen bij de spirituele werking van Sfaleriet

Sfaleriet is een krachtige steen die bekend staat om zijn aardende en energiegevende eigenschappen. Het brengt balans in de mannelijke en vrouwelijke aspecten van de persoonlijkheid en verhoogt de intuïtie. Helemaal leuk is het om andere edelstenen te combineren met Zinkblende. Het verhoogt de kracht en geeft net dat beetje extra richting. Hier zijn enkele edelstenen die goed passen bij de spirituele werking van de edelsteen en die samen een harmonieuze en krachtige combinatie vormen.

Bergkristal

Bergkristal is een zeer veelzijdige steen die bekend staat om zijn zuiverende en versterkende eigenschappen. Wanneer Bergkristal wordt gecombineerd met Sfaleriet, kan het de energieën versterken en de intuïtie verder verhogen. Bergkristal helpt ook om helderheid te brengen in spirituele inzichten en kan de effecten van meditatie verdiepen.

Amethist

Amethist is een steen die bekend staat om zijn kalmerende en beschermende eigenschappen. Het helpt bij het ontwikkelen van spirituele wijsheid en intuïtie. Wanneer Amethist samen met Sfaleriet wordt gebruikt, kan het de balans en het aardende effect van de edelsteen versterken, terwijl het ook een kalmerende invloed heeft op de geest.

Hematiet

Hematiet is een zeer aardende steen die helpt bij het stabiliseren van de energie en het bevorderen van zelfvertrouwen. De combinatie met Hematiet kan bijzonder krachtig zijn voor degenen die behoefte hebben aan extra aarding en bescherming tijdens spirituele oefeningen. Hematiet versterkt de aardende werking van Sfaleriet en helpt om beide voeten stevig op de grond te houden.

Citrien

Citrien is een steen van overvloed en manifestatie, die ook helpt bij het bevorderen van zelfvertrouwen en persoonlijke kracht. Combineer Citrien met Sfaleriet en het kan de energie en vitaliteit verhogen, en helpen om creatieve energieën te kanaliseren. Citrien ondersteunt zinkblende in het brengen van balans en het stimuleren van levenslust en energie.

Labradoriet

Labradoriet is een mystieke steen die bekend staat om zijn vermogen om het bewustzijn te verhogen en spirituele transformaties te bevorderen. De combinatie van Labradoriet en Sfaleriet kan helpen om verborgen gaven te onthullen en intuïtieve vermogens te versterken. Labradoriet beschermt ook tegen negatieve energieën en versterkt de spirituele verbinding.

Zwarte Toermalijn

Zwarte Toermalijn is een krachtige beschermende steen die helpt bij het afweren van negatieve energie en het bevorderen van emotionele stabiliteit. Samen met Sfaleriet kan Zwarte Toermalijn helpen om een veilige en beschermde omgeving te creëren voor spirituele groei en meditatie. Het versterkt de aardende eigenschappen van Zinkblende en biedt extra bescherming.

Rozenkwarts

Rozenkwarts is de steen van onvoorwaardelijke liefde en emotionele genezing. Het helpt bij het openen van het hartchakra en het bevorderen van zelfliefde en harmonie. Wanneer Rozenkwarts samen met Sfaleriet wordt gebruikt, kan het de emotionele balans versterken en een gevoel van innerlijke vrede en liefde bevorderen. Rozenkwarts ondersteunt de edelsteen in het brengen van evenwicht tussen de mannelijke en vrouwelijke aspecten van de persoonlijkheid.

Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>