Sfaleriet (Zinkblende)

Sfaleriet geode punt uit Mexico
Sfaleriet geode punt, 16 cm, 575 gram, Mexico

Werking Sfaleriet (zinkblende)

Sfaleriet staat bekend om haar sterk aardende en energie gevende eigenschappen. Het brengt balans in de mannelijke en vrouwelijke aspecten van de persoonlijkheid, verhoogt de intuïtie en kan zelfs nieuwe gaven onthullen. Een zeer interessante steen die krachtig werkt op de chakra’s onder het hart. Tijdens meditatie over de steen wrijven kan zeer bijzondere effecten hebben.

Spiritueel

Ideale steen om te gebruiken tijdens lichtwerk of als iemand anders een reading bij je uitvoert. De steen grond en brengt energie terug in lijf, geest en aura. Teveel met krachtige stenen gewerkt en nu een beetje zweverig tot zelfs duizelig? Sfaleriet brengt beide voeten terug op aarde. Niet enkel grondend, de steen heeft juist ook de kracht om de intuïtie te verhogen en nieuwe gaven omhoog te laten komen. Tijdens lichtwerk helpt de steen te zien wat echt is en wat een wens of droom. Voert iemand anders een reading uit dan helpt de steen te zien of wat diegene zegt de waarheid is.
Hoge vibratie stenen kunnen hun gebruikers soms vermoeid of warrig maken. Sfaleriet brengt de energie terug en zorgt dat alles weer helder is.

Toepassing Sfaleriet

Wrijf tijdens een meditatie of reis over de steen om visuele gaven te vergroten. Veel mensen zien al snel een wit licht verschijnen als ze dit doen. Soms kan er ineens een fel oranje licht flits ontstaan. Dan heeft Sfaleriet een geheel nieuwe gave in je doen ontwaken.

Emotioneel & Mentaal

Sfaleriet heeft de kracht om harmonie in de vrouwelijke en mannelijke kant van de persoonlijkheid te brengen. Is een van de twee kanten te weinig aanwezig waardoor de andere kant teveel de overhand krijgt? Dan krijgt de zwakkere kant een ‘boost’ zodat er weer evenwicht kan zijn. De steen stimuleert verder creativiteit en kan helpen bij het vinden van een nieuwe baan die wel bij je past.

Fysiek

De krachtige heler grond het zenuwstelsel waardoor overmatige prikkeling en stress de kans krijgen af te zakken. Het helpt goed tegen oververmoeidheid en futloosheid. Ideale steen bij burn-outs. Ook een fijne hulp tegen duizeligheid en verwarring. Het heeft een krachtige werking op de chakra’s onder het hart en stimuleert hierdoor uithoudingsvermogen, levenslust en het energie peil.

Etymologie

De woord Sfaleriet komt van het Griekse woord voor verraderlijk. Niet omdat de steen dit zou zijn maar omdat het op Galeniet kan lijken. Galeniet is een belangrijke delfstof voor lood terwijl uit Sfaleriet zink wordt gewonnen. Men vond liever lood dan zink.

En andere veel gehoorde benaming voor dit zink erts is Zinkblende. Dit woord ontstond in Duitsland en betekent zoveel als blind of bedriegen. Om dezelfde reden.

Kleuren Sfaleriet

Sfaleriet kent veel verschillende vormen en kleuren. Zwart, zilver, bruin, rood, oranje, geel, groen, wit en zelfs kleurloos. Leuk is ook de kleur veranderende eigenschap. Zo kan een compleet zwarte steen in het licht ineens fel oranje kleuren.

Verzorging

Kan beter niet teveel worden blootgesteld aan water. Het laad goed op de steen met de volle maan op de grond te zetten. Bijvoorbeeld in je woonkamer met de gordijnen open.

Chakra’s

1e chakra (basis, geslachtsorganen), 2e chakra (heiligbeen, bezitten & verrijken, bijnieren), 3e chakra (zonnevlecht, gevoelswarmte, alvleesklier), 6e chakra (intuïtie, hypofyse) en het aardester chakra buiten ons lichaam.

Sterrenbeeld

Ram, Leeuw, Boogschutter, Tweelingen, Schorpioen

De chakra’s en sterrenbeelden die we in het artikel zetten daar doet de steen het best zijn werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn of haar werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Het is dan ook verstandig om altijd eerst een arts te consulteren en die aanwijzingen op te volgen.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel

  • Aanbieding! Sfaleriet geode punt uit MexicoSfaleriet geode punt uit Mexico

    Sfaleriet geode punt, 12.5 cm, 590 gram, Mexico

    144.00 77.00
    Meer informatie

Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>