Smithsoniet

Smithsoniet ruwe brokjes
Smithsoniet ruwe brokjes

Werking Smithsoniet

Smithsoniet is alweer zo’n veelzijdige Aquarius tijdperk steen die met een goed gemoed naar de toekomst kijkt. Het edelmoedige mineraal laat de gebruiker contact maken met een onuitputtelijke bron van liefde en vertrouwen. Het kristal geeft een gevoel van verbondenheid, welzijn en geluk. Niet zomaar want het helpt gelijk ook maar even bij het genezen van depressie, trauma’s en andere angsten. Moeilijke jeugd gehad of juist nu last van veel stress? Smithsoniet to the rescue. De steen geneest het innerlijk kind en verzacht de gevolgen van bijvoorbeeld misbruik en emotionele mishandeling. Een andere heilzame werking van deze steen is de gave om het leven gemakkelijker te maken. Het weert nieuwe conflicten en lost oude op.

Spiritueel

Het kristal werkt ontspannend en geeft innerlijke rust waardoor het goed bij meditatie gebruikt kan worden. Ook helpt het om open te staan voor het ontvangen van spirituele boodschappen en informatie, bijvoorbeeld bij mediumschap en divinatie, en helpt het contact maken met gidsen en engelen.

Emotioneel & Mentaal

Smithsoniet versterkt het geven en ontvangen van liefde en bevordert empathie en medeleven. Doordat het een hoog empathisch gehalte heeft verminderd de steen conflicten en helpt relaties met mensen om de gebruiker heen te verbeteren.  Smithsoniet helpt bij stressgerelateerde klachten en  burnout of overspannenheid. Doordat de eigenaar van de kleurige steen zich makkelijker kan verplaatsen in anderen is het een goede steen bij situaties waar tact vereist is. Helemaal doordat de steen ook nog eens leiderschapskwaliteiten bevordert.

Fysiek

Fysiek geneest de steen een slecht werkend immuunsysteem. Evenals neusbijholten, spijsvertering, osteoporose en alcohol problematiek. Verder hersteltde steen de elasticiteit van spieren en aders. Daarnaast heeft het een positieve werking op de voortplantingsorganen en vruchtbaarheid, het hormoonstelsel en de spijsvertering.

Toepassingen Smithsoniet

Op het kruinchakra bevordert het kristal contact met engelen.

Smithsoniet gelegen op de hoeken van het bed bevordert het immuunsysteem. Voor diezelfde werking word het ook wel onder het hoofdkussen of op het nachtkastje gelegd.

Is een prima combinatiesteen. Bloedsteen en Groene Toermalijn zijn favoriete partners. En doen hun werk perfect op het hart chakra gelegen.

Verzorging

Kan beter niet met water gereinigd worden.

Chakra

4e chakra (hart, liefde & liefhebben), 7e chakra (kruin, overgave & geloof)

Vindplaats

Het kristal wordt o.a. gevonden in Italië, Namibië, Mexico, Griekenland, de V.S en Australië.

Weetjes Smithsoniet

De steen kan roze, paars, grijs, wit, bruin, groen, geel en blauw van kleur zijn.

Smithsoniet is vernoemd naar de oprichter van het Smithsonian Institute.

De chakra’s en sterrenbeelden die we in het artikel zetten daar doet de steen het best zijn werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn of haar werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Het is dan ook verstandig om altijd eerst een arts te consulteren en die aanwijzingen op te volgen.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel