Sodaliet

sodaliet informatie, werking en betekenis
Sodaliet stenen

Werking Sodaliet

Sodaliet is een steen die inzicht in de eigen zelf geeft. Het leert haar drager trouw te zijn aan zichzelf. Geeft steun, inzicht en kracht bij het doorbreken van beperkende denk- en gedragspatronen zoals zelfverdediging mechanismen, angsten en fobieën. De steen leert hoe haar drager zich kan uiten, versterkt rationaliteit en objectiviteit terwijl het de intuïtie aan deze eigenschappen koppelt. Omdat denken geen pijnigen hoeft te zijn. De steen geeft net dat steuntje dat nodig is om de eigen mening te gaan uiten, voor jezelf te gaan staan.

Spiritueel

Sodaliet laat de waarheid spreken en zien. Het kristal bezit een diepe connectie met het universum waardoor spreken met lichtwezens makkelijker is met deze steen op zak. Ook channelen is ineens eens tuk lichter met deze steen. Voor hen die een diepe meditatie willen; De blauw/wit gevlekte edelsteen stimuleert inzichtgevende meditaties. Het kristal beschermt ook tegen elektromagnetische straling (elektrostress).

Emotioneel & Mentaal

Hoewel de steen veel ‘eigen identiteit’ eigenschappen heeft doet ze het ook prima in groepen. Ze versterkt dan de groepszin door harmonie, vertrouwen en solidariteit. De steen geeft net dat steuntje dat nodig is om de eigen mening te gaan uiten, voor jezelf te gaan staan maar laat ook met empathie kijken naar de medemens.

Fysiek

Fysiek helpt de steen bij klachten van de keel, hals, strottenhoofd en stembanden (met name heesheid). Het werkt koorts verlagend, bloeddrukverlagend, verkoelend, zorgt voor een evenwichtige stofwisseling en stimuleert de vloeistofopname in het lichaam.

Verzorging

De steen kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

Chakra

5e (keelchakra), 6e (3e oog chakra)

Sterrenbeeld 

Boogschutter, Waterman

Sodaliet Weetjes

De naam Sodaliet komt van het Latijnse woord sodium (natrium) en het Griekse woord lithos (steen).

De chakra’s en sterrenbeelden die we in het artikel zetten daar doet de steen het best zijn werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn of haar werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Het is dan ook verstandig om altijd eerst een arts te consulteren en die aanwijzingen op te volgen.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel