Stibniet of Antimoniet

Werking Stibniet of Antimoniet

Stibniet of Antimoniet
Stibniet of Antimoniet

Stibniet, ook wel Antimoniet genoemd, helpt bij het verwezenlijken van doelen. Het brengt de wens naar de werkelijkheid. Als de overtuiging is dat, al wat begeerd wordt ook daadwerkelijk goed is, dan helpt het kristal het te bemachtigen. De edelsteen scheid daarnaast pure intentie van donkerdere energie, het helpt om eigen kwaliteiten te zien. De steen is daardoor een geweldige hulp bij het loslaten van donkere energie en blokkades. In staafvorm wordt hij ook wel gebruikt om entiteiten te verwijderen.

Spiritueel

Stibniet is een steen die elke intentie kan manifesteren en daardoor een spirituele steen bij uitstek. Tijdens lastige fasen in het leven is deze krachtige healer steun en toeverlaat. Het laat zien welke lessen er kunnen worden gehaald uit de moeilijkheden waar men in zit. Zo meer harmonie in de situatie creërend.

Emotioneel & Mentaal

Deze duidelijke edelsteen draait er niet om heen. Geen valse bescheidenheid maar ‘gewoon’ meteen inzicht in het eigen kunnen. De steen haalt alle pluspunten van de gebruiker naar boven en scheidt deze van de angsten zodat ze nog beter gebruikt kunnen worden. Het geeft daarnaast het zelfvertrouwen en de kracht om ongewilde elementen (personen) in het leven te weigeren.

Fysiek

Tijdens astrale reizen biedt Stibniet bescherming doordat het de ziel altijd weer veilig laat terugkeren naar het aardse lichaam.

Chakra’s

1e chakra (basis, manifestatie), 2e chakra (navel, bezitten & verrijken), 3e chakra (plexus solaris, gevoelswarmte), 4e chakra (hart, liefde & liefhebben)

Kleur

Zilver, loodgrijs, staalgrijs of mat zwart

Verzorging Stibniet

Beter niet met water

Toepassingen Stibniet

Stibniet in aanraking met water is giftig. Maak dus geen edelsteenwater waarbij de steen het water aanraakt. Oplossing zou kunnen zijn om het in een glazenbuisje in het water te laten.

Sterrenbeeld

Schorpioen, Steenbok, Maagd

Weetjes Stibniet

Hoe is de naam ontstaan? In het oud Grieks betekent Antimoniet zoveel als bloem. Logisch gezien de bloemvormige uitwaaiering van de kristallen. Stibniet komt van het Griekse Stibi of in het Latijn Stibium wat dan weer Antimoon betekend.

De steen op zich is gemakkelijk verkrijgbaar. Er zijn echter zeldzame varianten zoals de Chinese. Vermaard door de enorme energetische kracht, prachtige kleur en schittering. We vermelden op deze website netjes waar de steen vandaan komt. En zoeken natuurlijk altijd naar de Chinese variant.

De chakra’s en sterrenbeelden die we in het artikel zetten daar doet de steen het best zijn werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn of haar werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Het is dan ook verstandig om altijd eerst een arts te consulteren en die aanwijzingen op te volgen.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel