Stichtiet

informatie pagina stichtiet, werking, betekenis
Stichtiet met Serpentijn stenen

Werking Stichtiet

Stichtiet is een krachtige ‘zelfverwezenlijker’. De steen helpt om de ware zelf naar boven te halen en deze te voeden met hogere energie en liefde. Hierdoor toont het pad naar de gekozen levensbestemming zich. Met andere woorden zorgt de steen er voor dat onze ziele doelen weer zichtbaar zijn. Maar dit krachtige kristal doet natuurlijk meer. Ze beschermt, heelt en steunt.

Spiritueel

Stichtiet laat de Kundalini energie langs de ruggengraat door het hart en naar het kruin chakra haar weg zonder blokkades of omwegen vervolgen. Indigo kinderen hebben baat bij de steen omdat het helpt een ander pad in te slaan (zielspad). De hoge liefdes vibratie in het kristal zorgt ervoor dat het hart en hoger hart zich openen. Dat de wereld ervaren kan worden zoals ze is; een plek vol licht en liefde.

Emotioneel & Mentaal

Mentaal helpt de edelsteen om zuiverheid te bewaren. De steen geeft inzicht in waarom negatieve emoties, ingesleten houdingen en overtuigingen zijn ontstaan zodat ze gemakkelijk op te lossen zijn. Tijdens het proces tot oplossing biedt het magische kristal voorts ook nog eens steun. Verder helpt de steen bij ADHD en gerelateerde stoornissen.  Voor vrijgezellen of eenzame mensen is Stichtiet een ware vriend. Houdt de steen in de zak of draag hem en ervaar dat het zich gedraagt als een vriend. Het steunt, is prettig gezelschap en heeft een kalmerende invloed.

Fysiek

Speciale noot is de hulp- die Stichtiet kan brengen bij eetstoornissen en voedsel allergieën. Dit doordat ook hier een emotionele grondslag ligt. De steen is op fysiek vlak ook een helende steen. Het helpt is behulpzaam bij degeneratie van de hersenen (alzheimer, parkinson) en helpt bij het herstel van zenuwbanen van diezelfde hersenen. Dit maakt de steen uitermate geschikt bij hersenbloedingen en infarcten. Verder ken de steen nog een gunstige werking op striae, elasticiteit van de huid, zwangerschaps strepen, hernia, hoofdpijn, tandvlees, tandpijn, dementie, spijsvertering, zenuwstelsel, bloeddruk en hersenchemie.

Stichtiet met Serpentijn

De steen wordt in Zuid Afrika en Tasmanië gevonden in combinatie met Serpentijn. Een uiterst zeldzame combinatie. Naast de net beschreven eigenschappen heeft deze steen dus nog wat toevoegingen. De combinatie steen voedt lichaam en ziel zodat de emotie en spiritualiteit in harmonie komen. Het aardt en centreert het lichaam zodat de ware zelf zich nog beter kan manifesteren in deze aardse werkelijkheid en tegelijk toch in hogere sferen kan verkeren.

De combinatie van beiden stenen zorgt ervoor dat na het oplossen van de emotionele problemen een positieve, optimistische houding opkomt. Een vol zelfrespect en een diep vertrouwen in het eigen kunnen. Minderwaardige gevoelens verdwijnen als sneeuw voor de zon. Het stemt alles in lichaam, ziel en geest af op het grotere geheel. Goddelijke energie, al dat is, de kosmos.

Stichtiet met Serpentijn en Infinite Stone noemt men Atlantisiet.

Toepassingen

Bij ADHD problematiek of eenzaamheid de steen in de zak houden.

Chakra’s

1e chakra (basis, manifestatie), 4e chakra (hart, liefde & liefhebben), 7e chakra (kruin, overgave & geloof)

Sterrenbeeld

Schorpioen, stier, ram, leeuw, tweelingen, kreeft

De chakra’s en sterrenbeelden die we in het artikel zetten daar doet de steen het best zijn werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn of haar werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Het is dan ook verstandig om altijd eerst een arts te consulteren en die aanwijzingen op te volgen.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel