Stilbiet

Werking Stilbiet

Stilbiet staat bekend om de heerlijk zachte en tegelijk spiritueel hoge vibratie. Het kristal kalmeert de geest en brengt zo het innerlijk gebabbel tot rust. Een steen van vrede en harmonie dus. Maar ook een steen die spiritueel een hoop voordelen brengt. Zo vergroot het de intuïtie, helpt bij astraal reizen en versterkt de communicatie met gidsen en andere spirituele lichtwezens wanneer dat gewenst is. Goede nachtrust nodig? ook dan biedt het veelzijdig kristal uitkomst.

Spiritueel

Deze lichtbrenger komt met een even uitnodigend zachte als hoge vibratie. Het bevorderd hierdoor kalmte, vrede en een sterke connectie met het spirituele zodat contact leggen met lichtwezens aan de andere zijde een koud kunstje is. Daarnaast bevordert het kristal astraal reizen en diepe meditaties. Tijdens deze gebeurtenissen beschermt het de fysieke en hogere lichamen door een beschermende lijn naar de aarde te trekken. Zo kun je nooit de weg kwijtraken tijdens zelfs de meest verre spirituele reizen. De steen vergroot de intuïtie, staat spirituele ontwikkeling voor en helpt bij het laten uitkomen van dromen en intenties. Ook vergroot het helderziende capaciteiten en maakt Stilbiet het levenspad inzichtelijk. Het helpt met acceptatie en het loslaten van situaties. Plaats de steen in een ruimte en ervaar rust, vrede en kalmte, een ideale steen dus om in een consult of meditatie kamer te plaatsen.

Emotioneel & Mentaal

Zoals gezegd een steen die de geest (ego) kalmeert. Geniet van stilte en rust in het hoofd en merk hoe gedachten ineens helder zijn doordat een connectie tussen beiden hersenhelften aangemaakt is. Hierdoor helpt het kristal bij het maken van (belangrijke) beslissingen maar is het ook een heerlijke helper bij rouw, verlies en ander verdriet. Het brengt een zachte hart heling waardoor je alles in het licht van liefde ziet. Een trouwe kompaan bij het naar bed gaan ook. Houd de steen in de hand voor het slapen gaan, plaats onder het hoofdkussen of op het nachtkastje om rustig in slaap te vallen. De kalmerende werking en een leeg hoofd zorgt voor een heerlijke slaap. Het bevordert ook nog eens lucide dromen en helpt om dromen te herinneren. Door de enorme rust die de steen meebrengt is het een reuze hulp bij; ADHD, stress, Burn-Out, angsten, gegeneraliseerde angststoornissen en PTSS.

Fysiek

Stilbiet heeft een krachtig helende werking voor; spieren, gewrichtsbanden, pigment problematiek en de hersenen. De steen kan helpen bij vergiftiging en staat bekend om de sterk ontgiftende werking voor het lijf. Ook bij smaakverlies, keelontsteking, verkoudheid, virussen en angina een goede vriend.

Meditatie met Stilbiet

Het kristal maakt rustig waardoor mediteren een stuk gemakkelijker is. Geen afleidende gedachten maar een heerlijk diepe meditatie. Tijdens die meditatie verruimt en verhoogt Stilbiet het bewustzijn waardoor contact met engelen, gidsen en het goddelijke ineens een stuk helderder is.

Herkomst naam Stilbiet 

Het Griekse Stilbein betekent zoveel als schitteren. Dit omdat veel van de ruwe Stilbiet soorten een schittering hebben.

Chakra

1e chakra (manifesteren, basis, geslachtsklieren), 4e chakra (hart, liefde & liefhebben, thymus), 6e chakra (intuïtie, 3e oog, hypofyse), 7e chakra (kruin, overgave & geloof, Pijnappelklier)

Vindplaats

Meest en veelal mooiste uit Poonah India. Andere vindplaatsen zijn; IJsland, Italië, Zweden, Ierland, Schotland, Canada, Verenigde Staten en de Faeröer eilanden.

Stilbiet combineren

Combineer met Rozenkwarts om relaties te versterken en problemen in die relatie aan te pakken. Doe dit effectief door de combinatie op de slaapkamer te leggen. Andere goede combinatie stenen zijn; Calciet, Mangano Calciet, Kunziet, Tripliet, Brookietfantoom, Anandaliet, Celestien, Bergkristal, Turkoois en Cavansiet.

De chakra’s en sterrenbeelden die we in het artikel zetten daar doet de steen het best zijn werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn of haar werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Het is dan ook verstandig om altijd eerst een arts te consulteren en die aanwijzingen op te volgen.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel

Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>