Sunbeam Lemurian

werking en betekenis sunbeam lemurianWerking Sunbeam Lemurian

Sunbeam Lemurian is een ‘ik kan’ kristal. In tijden waarin juist de twijfel over het eigen kunnen en willen steeds groter lijkt komt deze edelsteen als geroepen. Het hoge frequentie kristal heeft een levendige verbinding met de grote centrale zon (niet te verwarren met onze ‘eigen’ zon) hierdoor geeft het wilskracht, een zonnige kijk op het leven en een ‘can do attitude’. De hoge concentraties ijzer geven het zonnestraaltje zijn krachtige verbinding met moeder aarde terwijl kleur, kwarts en energieveld zich richten op zuivere frequenties en de zon. Ego niet langer heerser maar dienaar van de ziel. Het kristal draagt informatie vanuit het Christus bewustzijn maar ook vanuit indianenstammen, een bijzondere combinatie die aanzet tot grote kracht. Daarnaast een krachtige heler voor velerlei fysieke ongemakken maar ook ideaal bij slaapproblematiek, angsten en burn-outs. Gewoon een klein dipje? Steek de steen in de broekzak en het zonnetje schijnt voor je het weet.

Spiritueel

Een bijzondere mengeling van energievelden zorgt dat Sunbeam Lemurian (zelf een mengeling van Golden Healer Lemurian en Pyriet) een enorme krachtbron herbergt. Zo zijn de wijsheden van indianen geïntegreerd in het energieveld van de Sunbeam terwijl ook het Christus Bewustzijn, Lemurië, de healing kracht van het heelal en de grote centrale zon hun ‘steentje’ bijdragen. De steen brengt spirituele en economische overvloed, verruimt het bewustzijn en zuivert de chakra’s. Ook de intuïtie, creativiteit, zelfvertrouwen en het analytisch vermogen krijgen een boost. Het is een prachtige edelsteen om mee te mediteren naar verruimd inzicht maar net zo belangrijk als healing steen. Leg een palmsteen op het 3e chakra en voel hoe deze hernieuwd verbonden raakt met de centrale zon, de moeder, de vader en het heelal. Een zeer bijzondere ervaring!

Emotioneel & Mentaal

Sunbeam Lemurian vergroot wilskracht zoals eerder vermeld. Een kristal dat ‘stevig in de schoenen staan’ als uitgangspunt heeft. Het geeft een krachtige heling voor de chakra’s en zorgt voor rust, balans en harmonie in het mentale stuk terwijl het een krachtige heler is bij trauma’s en angsten. Het brengt creatieve processen naar boven en leert opnieuw connectie te maken met gevoelens voortkomend uit een positieve bron. Sowieso staat de steen een zonnige kijk op het leven voor, waardoor hij een grote hulp is bij angsten, frustratie en depressieve neigingen. Maar ook bij kleinere problemen zoals vermoeidheid of het simpelweg hebben van een dipje is dit een heerlijke helper. Erg prettig is dat de Sunbeam ervoor zorgt dat het ego wat meer op de achtergrond raakt. Het gaat meer naar haar natuurlijke staat als raadgever. Doordat de ziel meer integreert in het zijn kan zij de zetel innemen die ze verdient.

Fysiek

Een krachtige heler door de vele aanwezige energieën en dimensies is Sunbeam Lemurian bij uitstek geschikt bij lichamelijke ongemakken. De edelsteen kan worden ingezet bij legio problemen. Zo zijn de klieren erg gebaat bij de zonnige heler maar gaat de lijst door van botten naar cel vorming tot aan het herstellen van DNA of hulp bij slaapproblematiek. Hier de lijst met gebieden waar de kracht van deze edelsteen het meest op zijn plaats is: herstel na hartinfarcten, hersenproblematiek, neutraliseert gifstoffen, brengt meridianen op een lijn, meer zuurstof in het bloed, astma, bronchitis, reuma in de weke delen, het zelf helend vermogen, de neusholten, kaken, spierweefsel, alvleesklier, suikerregulatie en de longen.

Sterrenbeeld

Tweelingen, Schorpioen, Kreeft, Stier, Steenbok

Chakra’s

Allemaal met als uitschieters het 1e chakra (basis, manifestatie, geslachtsklieren), 3e chakra (zonnevlecht, gevoelswarmte, alvleesklier) en het 7e chakra (kruin, overgave & geloof, pijnappelklier)

Vindplaats

Californië Verenigde Staten

Verzorging

Water kan het aanwezige ijzer laten roesten.

Combinaties

Heerlijke combinatie met Aquatine Calciet, Brookietfantoom, Polychroom Jaspis en/of Blauwe Calciet.

De chakra’s en sterrenbeelden die we in het artikel zetten daar doet de steen het best zijn werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn of haar werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Het is dan ook verstandig om altijd eerst een arts te consulteren en die aanwijzingen op te volgen.