Tai Chi steen

Tai-Chi trommelstenen
Tai-Chi trommelstenen

Werking Tai Chi Steen

Tai Chi begon als gevechtskunst, evolueerde naar een innerlijke lichaamsleer en is heden ten dage een heuse levensfilosofie. Steengoed worden in Tai Chi of simpelweg de helende ‘vibes’ van deze leer ervaren zonder elke ochtend in het park te staan? Met de Tai Chi steen kan het allebei. De edelsteen is sterk verbonden aan de duizenden jaren oude Chinese leer. Niet gek dan ook dat het veel dezelfde dingen beloofd. Krachtige aarding, zelfvertrouwen, balans, harmonie en het verminderen van stress maken de steen tot een belangrijke bondgenoot in het drukke bestaan vandaag de dag.

Spiritueel

Het draait allemaal om ‘Qi’. Draai het woord om en het beeldt intelligentie uit, iets dat het ook daadwerkelijk voorstaat. Een soort levensintelligentie. Qi staat voor levensenergie. Levensvreugde met beiden benen krachtig op de grond. Harmonie tussen natuur en universum uit zich in een gezonde balans tussen lichaam, geest en ziel. De Tai Chi steen raakt de innerlijke bron en verhoogt zo de Qi in het lichaam. Een heerlijk kristal ook als je van diepe meditaties houdt. Het brengt vrolijkheid en levenslust waardoor er energie is om te verdiepen. Bewuster te worden, lichter. De steen geeft een heerlijk lichte energie terwijl het tegelijk een oerkracht losmaakt die het gevoel geeft stevig op de grond te staan. Een fijne bijkomstigheid is dat het gesteente een krachtig positief veld om het lichaam wikkelt. Een krachtige bescherming tegen negativiteit met zich meebrengend.

Emotioneel & Mentaal

Tai Chi steen is een krijgerssteen die geen innerlijk of extern gevecht voorstaat maar een zelfbewuste houding. Een die zelfvertrouwen en positiviteit opwekt. De ‘eigen ik’ naar het centrum van het zijn brengt. Geen focus op dat wat buiten de eigen zelf ligt maar veilig in het eigen fysieke en astrale lichamen. Een krijger vecht niet, een krijger brengt rust, vrede, wijsheid en kracht. Een steen die dus aangeeft dat het centrum in de eigen ik ligt, zelfvertrouwen schenkt en lenigheid van geest. Een steen met een zwart wit uiterlijk maar een die het zeker niet zoekt in tegenstellingen maar juist de verbinding zoekt.

Fysiek

De Tai Chi steen probeert hulp te bieden in een aantal fysieke gebieden. Zo geeft het kracht aan het lijf door een sterke verbinding met de aarde en verminderd het op dezelfde wijze stress hormonen in het lijf. Ook bevordert het lenigheid in het lijf hoewel de daadwerkelijke fysieke bewegingsleer daar natuurlijk nog meer bij helpt.

Sterrenbeeld

Leeuw, Schorpioen, Kreeft, Tweelingen, Steenbok

Chakra

1e chakra (manifestatie, wortelchakra, geslachtsklieren), 4e chakra (liefde & liefhebben, hart, thymus)

Vindplaats

Myanmar, Bhutan, Laos

Combinatie stenen

Stenen die erg goed met de Tai Chi steen combineren zijn: Aardbeienkwarts, Gele Calciet, Kunziet, Groene Opaal en Blauwe Calciet

De chakra’s en sterrenbeelden die we in het artikel zetten daar doet de steen het best zijn werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn of haar werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Het is dan ook verstandig om altijd eerst een arts te consulteren en die aanwijzingen op te volgen.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel