Tiffany Stone (Bertrandiet)

Werking Tiffany Stone (bertrandiet)

Tiffany stone (betrandiet), tiffany stones
Tiffany stone (betrandiet)

Tiffany Stone (Bertrandiet); de veelal paarse kleur en artistiek uiterlijk spreken boekdelen. De steen heeft een sterke connectie met hogere energieen, versterkt de intuïtie, brengt een creativiteit in het denken, laat de drager boodschappen juist interpreteren, geeft een zuivere connectie met gidsen en laat het goddelijke in de eigen zelf en anderen zien. Het wordt ook wel Geopaliseerde Fluoriet genoemd en is dus duidelijk een combinatie van stenen waaronder Beril, een van de lichtste maar energetisch krachtigste mineralen. Het is uiterst zeldzaam en krachtig. De edelsteen wordt enkel in Utah (VS) gevonden.

Spiritueel

Tiffany Stone is dus de steen bij uitstek voor healers en mediums juist doordat de steen ten eerste de connectie met het hogere sterker maakt via het kruin chakra, tegelijk beschermt en zorgt dat de hoogste lichtwezens worden aangetrokken voor channelings terwijl trage donkere energie wordt afgeweerd. Ten tweede laat het de boodschappen die doorgegeven worden inwerken op het 3e oog (intuïtie) waardoor zij duidelijker worden en op de juiste wijze geïnterpreteerd worden zonder dat hierbij het eigen ego in de weg zit.

Dit kristal zorgt voor een volharding in het volgen van de eigen zielsweg. Geen gedonder maar simpelweg het pad volgen dat waar geluk brengt. Waarheen dat pad ook mag leiden. Tiffany Stone schenkt kracht door het hart en hogere chakra’s te vullen met onvoorwaardelijke liefde. Door deze krachtige liefde van de ultra violette vlam verdwijnen blokkades als sneeuw voor de zon.

Emotioneel & Mentaal

Deze wonderdoener heeft nog meer krachtige eigenschappen; het versterkt helder en scherpzinnig denken, geeft creativiteit (deze combinatie aan eigenschappen maakt de steen uitermate geschikt voor hen die een opleiding op het conservatorium of kunst academie volgen), helpt bij academische studies, zorgt voor communicatie van gevoelens en het opheffen van schaamte.
De steen zorgt voorts voor een goede doorstroming van energieën wat hem ook uitermate geschikt maakt bij elektriciteit problemen in huis maar ook om meridianen te laten doorstromen, blokkades op te heffen en het chakra stelsel van energie te voorzien.

Fysiek

Het mineraal zorgt voor een hoog libido, verhoogt de seksuele energie en wordt dan ook wel Purperen Passie genoemd. Voor Tantra is het de steen bij uitstek.
Door het hoge Fluoriet gehalte in de steen wordt het ook wel gebruikt om botten en gewrichtsbanden te versterken. Het helpt goed tegen peesontstekingen, artritis en osteoartritis.

Toepassingen Tiffany Stone

Beril is giftig, gebruik daarom de gepolijste steen en geen ruwe variant. Voor edelsteen essences gebruik je een indirecte manier.

Weetjes Tiffany Stone

Het is in de VS verboden om het mineraal nog langer te verzamelen waardoor de steen steeds prijziger en zeldzamer wordt.

Vindplaats

Utah (VS)

Chakra’s

4e chakra (hart, liefde & liefhebben), 5e chakra (keel, ordenen & creëren), 6e chakra (3e oog, intuïtie) 7e chakra (kruin, overgave & geloof)

bertrandiet trommelsteen, Tiffany Stone knuffelsteen, trommelsteen, steen, edelsteen, kopen, bertrandiet, Tiffany Stone getrommeld
Tiffany Stone getrommeld

Kleur

De steen kan blauw, diep paars, roze, groen, oranje en geel zijn.

Sterrenbeeld

Ram, Kreeft, Schorpioen zijn de sterrenbeelden die extra baat hebben hoewel de steen bekend staat als een steen die voor alle sterrenbeelden even geschikt is.

N.b. Natuurlijk zijn de stenen niet enkel voor de hier genoemde sterrenbeelden en chakra’s maar doen ze ook voor anderen hun werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn werk dus net zo goed voor ieder ander.
Edelstenen en aanverwanten zijn nooit een vervanging van medische zorg maar een extra hulpstuk. Raadpleeg daarom altijd eerst een dokter.

Hieronder een selectie van Tiffany Stone in onze webshop