Topaas

Werking Topaas

Topaas heeft alle karaktereigenschappen van het Aquariustijdperk in zich. Het wekt vertrouwen in het universum en bevordert een staat van pure vreugde. Niet langer opboksen tegen alle angsten en het eeuwige moeten maar gewoon ‘zijn’. De vrolijke steen brengt vreugde, edelmoedigheid, empathie, liefde, voorspoed, genezing en een oneindige stroom aan energie.

Spiritueel

Topaas verminderd spanningen, reinigt het aura en zorgt voor spirituele ontwikkeling (ook in moeilijke periodes). De steen roept innerlijke hulpbronnen aan om rust en vrede in het eigen zijn te ervaren. Ook in de buitenlagen trekt de steen voorspoed en overvloed aan. Topaas helpt dan ook bij het vinden van de juiste persoon om het leven mee te delen. Verder helpt de edelsteen bij het versterken van visualisaties, manifestaties en magische spreuken.

Emotioneel & Mentaal

Met Topaas sta je simpel gezegd veel stabieler en vrolijker in het leven. Het is een prachtige steen die aanzet tot vergeving, het spreken van de waarheid, het maak alles inzichtelijk, toont doelen en geeft motivatie. Een kristal gevuld met vertrouwen dat zeer zeker een einde zal maken aan twijfels en onzekerheden.  Zijn in plaats van doen. Negativiteit heeft geen schijn van kans met deze positieve steen in de buurt. Psychisch helpt de kleurrijke edelsteen om de pracht van het eigen zelf te zien. Het zorgt ervoor dat er altijd genoeg is en zeker genoeg om te delen. De steen leert mensen geven en hoe fijn dit is. De edelsteen is ook enorm kunstzinnig en dus bij uitstek geschikt voor mensen die zich met kunstzinnige beroepen bezig houden. Het geeft inspiratie, geeft focus en leert om opgedane kennis te delen.

Fysiek

Bij voorspoed hoort natuurlijk ook een tip top gezondheid. Dit alles mogelijk gemaakt door een energie stroom vol liefde. Verder helpt de steen de spijsvertering, smaak, zenuwen, stofwisseling, ogen en tegen ziekten als anorexia en boulimia.

Varianten

De edelsteen is er in vele kleuren. Allen dragen ze de hiervoor genoemde eigenschappen maar voegen ook nog iets eigen toe.

Goud Topaas

Deze variant heeft een bruinige tot licht gouden kleur en heeft de kracht om de ziel te bevrijden. Datgene dat de ziel nu geblokkeerd houdt kan alvast zijn koffers gaan pakken want dit kristal neemt geen halve maatregelen. Het roept het goudgele licht van de ziele zon aan om te helen.

Blauwe Topaas

Blauwe Topaas is een steen die vooral het keel- en 3e oog chakra goed doet. Het balanceert de chakra’s en helpt bij het kunnen uiten van wijsheden en inzichten. De steen is bij uitstek geschikt voor meditaties en afstemmingen op hogere energieen. Deze blauwe variant helpt om het leven te leven naar de eigen dromen. Engelenenergie wordt veelal gelinkt aan deze prachtige blauwe variant. Deze engelen hebben in combinatie met de steen de kracht om je te laten zien hoe dit leven begon en met welke doelen. Ze kunnen tevens aangeven hoe daar van afgeweken is of hoe deze doelen te veranderen.

Toepassingen

Een facet geslepen Topaas kristal kan gebruikt worden om wensen het universum in te brengen en ze tegelijk te manifesteren op aarde. Dit doordat de facetten van het kristal zowel mannelijke (aarde) als vrouwelijke (universum) energie dragen.

Sterrenbeeld

Boogschutter, Leeuw, Stier

Chakra’s

De chakra’s zijn totaal afhankelijk van de kleur die de steen draag. Blauwe Topaas; 5e chakra (keel ordenen & creeeren, 6e chakra (intuitie, inzicht). Goud Topaas; 3e chakra (solar plexus, ziel, gevoelswarmte), 4e chakra (hart, liefde & liefhebben), 7e chakra (kruin, overgave & geloof)

De chakra’s en sterrenbeelden die we in het artikel zetten daar doet de steen het best zijn werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn of haar werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Het is dan ook verstandig om altijd eerst een arts te consulteren en die aanwijzingen op te volgen.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel