Unicorn Stone (Eenhoorn Steen)

Unicorn Stone (Eenhoorn Steen)

Unicorn Stone
Unicorn Stone

Liefde, vrede en totale innerlijke rust. Een belofte die de Unicorn Stone of wel Eenhoorn Steen met zich meedraagt. De eigenschappen zijn gemakkelijk naar de naam te herleiden tel daar bij op dat het kristal tot nog toe enkel in Madagaskar gevonden kan worden en het is duidelijk; even zeldzaam en krachtig als een eenhoorn. Het kristal stemt vrolijk en rustig tegelijk.

Spiritueel

Zoals aangehaald draagt Unicorn Stone de belofte van liefde, vrede en totale innerlijke rust in zich. Verstilling, het vermogen om gedachten uit te schakelen. Het kristal kan behulpzaam zijn met het transformeren van het bewustzijn naar een hoger veld. Zeer zeker ook door de kracht om chakra’s te ontgiften, helen en in balans te brengen. De edelsteen geeft energie die helderheid en leiderschapskwaliteiten bevordert terwijl het een schild tegen negativiteit is. Het bevordert de balans tussen de geest en de fysieke en spirituele lichamen.

Een ander niet te onderschatten voordeel is de kracht om positiviteit in alles aan te trekken. Overvloed in elk onderdeel van het leven. Het gesteente wordt in Madagaskar dan ook al vele eeuwen gebruikt als amulet. Ook in de Feng Shui is het tegenwoordig een geliefd kristal.

Emotioneel & Mentaal

Zeker net zo belangrijk; Unicorn Stone stemt vrolijk en houdt angsten ver weg. De kracht om het spirituele emotionele lichaam te helen zorgt er voor dat dit kristal ideaal is bij het loslaten van angsten (PTSS) en dan voorwaarts gaan met een open hart. Het brengt empathie zonder drama, positiviteit, communicatie skills en laat veilig voelen. Rust in het hoofd en vreugde. Door al deze kwaliteiten is het ook een uitzonderlijk goede steen bij autisme of neigingen tot controle. Erg prettig kristal ook bij depressieve gevoelens.

Fysiek

Zwanger worden niet zo makkelijk? Probeer dan eens of de Unicorn Stone een handje kan helpen. Doordat het kan helpen beperkende overtuigingen op voortplanting los te laten is het een goed idee dit kristal in te zetten. Ook bij stress en lichamelijke ongemakken voortkomend uit negatieve gedachten, negativiteit van de buitenwereld of burn-outs is de edelsteen je beste vriend.

Wat is Unicorn Stone (Eenhoorn Steen)?

Eenhoorn steen bestaat uit diverse gesteenten. Pegmatiet (Kwarts, Mica en Veldspaat), Lepidoliet en Roze Toermalijn. De kwarts in Pegmatiet kan bestaan uit Bergkristal maar zeker ook Rookkwarts. Waar veel geroepen wordt dat dit een geheel nieuw ontdekt gesteente is, klopt dit niet helemaal. Pegmatiet is een veelvuldig voorkomend gesteente waar ook vaak Mica in zit. In Mica kunnen Lepidoliet en Roze Toermalijn aanwezig zijn. De Unicorn Stone echter heeft zijn geheel eigen combinatie van gesteenten en energie. Deze variant komt enkel uit Madagaskar.

Chakra’s

Allemaal

Sterrenbeeld

Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Vissen, Ram

Verzorging

Seleniet, Bergkristal, maanlicht, water of Salie.