Versteend Hout

versteend hout werking
versteend hout uit Madagaskar

Werking Versteend Hout

Versteend hout, de naam zegt het al; bomen die door een miljoenen jaren durend proces versteend zijn geraakt. Eens hout, nu steen. Ook wel fossiel hout genoemd staat de steen bekend om haar aarding en kalmerende eigenschap. Met het versteende hout voelt iedereen zich op elke plek veilig, warm en thuis. Maar deze krachtpatser heeft meer in zijn mars. Het is een steen van wijsheid, versterkt paranormale gaven en de vrouwelijke spiritualiteit. Als extraatje neemt het de angst die op die ontwikkeling staat ook nog eens weg. Versteend maar erg actief.

Spiritueel 

Versteend hout laat zien wie je werkelijk bent en geeft de kans daar vrede mee te hebben terwijl het tegelijk aanzet om wat met de innerlijke kracht te mogen gaan doen. Het vergroot paranormale gaven en dan vooral de vrouwelijke. Het laat gemakkelijk contact met natuurwezens leggen. Brengt geluk. Mooi is ook de optie om via de steen te spreken met de aloude bos- en boomgeesten. Een schat aan wijsheid tot gevolg hebbend.

Emotioneel & Mentaal

De steen geeft een aangenaam huiselijk gevoel, daarom is het uitermate bruikbaar bij heimwee problematiek. De drager van versteend hout heeft overal het gevoel ‘thuis’ te zijn. De steen kalmeert, zorgt voor een fijne sfeer en een gevoel van welzijn. Het bevordert een nuchtere houding, concentratie en beheersing. Ook een mooie steen voor op reis dus! Verder een positieve werking bij apathie, angst, nervositeit, PTSS en rouw.

Fysiek

Gaat overgewicht tegen door de stofwisseling positief te stimuleren. Het zorgt voor doorbloeding en de aderen. Ook een goede lichaamshouding word gestimuleerd door deze krachtpatser. Sowieso lijkt de steen het lichaam te smeren; het maakt soepel, lenig zelfs, botten en wervels hebben er baat bij en zelfs de zenuwbanen stromen beter door. Daar houd het niet op want ook keel, neus, oren, ogen, holtes, kiezen, tanden en de lever hebben baat bij versteend hout.

Verzorging van Versteend Hout

Begraaf de steen in de aarde en laat hem daar een nacht. Ook water, salie en maanlicht doen het prima.

Sterrenbeeld

Waterman, Kreeft, Schorpioen, Tweelingen, Vissen, Ram, Steenbok

Chakra

1e chakra (basis, manifestatie), 2e chakra (bezitten & verrijken, bijnieren, navel)

Weetje over Versteend Hout

Versteend hout is een fossiel hout waarbij alle organische componenten zijn vervangen door mineralen. De Engelse naam voor deze steen is petrified wood. Het proces van verstening gebeurt onder de grond, wanneer een boom bedolven raakt onder sediment, dit proces kan miljoenen jaren duren. Grondwater dat langzaam door de bodem sijpelt, zet mineralen af waar de lignine en cellulose wegrotten. Als de afzetting en rotting even snel gaan, blijft de vorm van de cellen behouden. De kleinste details kunnen worden vereeuwigd. Versteende jaarringen en verschillende weefsels kunnen tot op microscopisch niveau worden getraceerd.

Combinatie stenen

Stenen die een fijne samenwerking met Versteend Hout kennen zijn onder andere Amazoniet (samen een sterke aardse heling en elven energie), Kunziet (samen trekken ze engelen energie hier naar het aardse), Apatiet (Mystieke oude wijsheden worden onderdeel van je), Blauwe Calciet (Kom in een flow van ondernemend zijn).

N.b. Natuurlijk zijn de stenen niet enkel voor de hier genoemde sterrenbeelden en chakra’s maar doen ze ook voor anderen hun werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Raadpleeg daarom altijd eerst een arts.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel